Fórumszabályzat

Go down

Fórumszabályzat

Témanyitás by Kildar on Csüt. Dec. 04, 2008 12:05 am

Általános fórumszabályok:

- Ha újonnan regisztrálsz (tehát kb. 2008 decemberétől kezdve), a "Csevegő" alfórum "Offtopic" témájában ne felejts el megejteni egy bemutatkozást. Ki vagy, hogy találtál rá az oldalra, kik és honnan ismerhetnek innen.

- Lehetőség van avatarkép beállítására, ez maximum 150 pixel széles, 200 magas gif, jpg vagy png kép lehet. Az avatarképnek olyan (a nick tulajdonosáról készült) egészalakos vagy arcképnek kell lennie, melyről az illető jól felismerhető és kivehető.

- Ne postolj rövid időn belül magad alá. Ha van még mondandód, használd a hozzászólás szerkesztése gombot.

- Mindig ellenőrizd, hogy üzeneted a megfelelő alfórum megfelelő témájába kerül-e. Az offolást nem toleráljuk.

- Tilos törvénybeütköző tevékenységre felbujtó, pornográf tartalommal rendelkező vagy arra linkelő, való életbeli politikával kapcsolatos, más felhasználókról rágalmazó állításokat tartalmazó vagy fenyegető (kivétel ez alól a moderálásra figyelmeztetés), illetve jogsértő (szériaszámok, crack-ek, warezolás) jellegű témákat nyitni illetve hozzászólásokat küldeni.

- Vagy egyáltalán ne használj vulgáris kifejezéseket, vagy írd le őket rendesen. A különféle "öncenzúrázások" (pl.: kicsillagozások) az álszentség netovábbjai.

- Más oldalak linkelésére, reklámozására megvan a megfelelő alfórum (a "További rendezvények" az élőszerepjátékoknak, a "Programok" minden másnak, a "Gumiszoba" alfórum "Hülyeségek" témája pedig a humoros tartalmakra mutató linkeknek). Ezekben az alfórumokban egy oldal/rendezvény/program csak egy topikot kaphat. Minden más esetben a reklámozgatás spamelésnek minősül. Lehetőség van a LarpHaTárral történő linkcserére is, de ennek elfogadása nem automatikus, az indoklás nélküli elutasítás jogát fenntartjuk.

- Értelemszerűen tilos a spamelés is. Az értelmetlen, egysoros, chatelés-jellegű hozzászólások moderálva lesznek.

- Ne minimoderátorkodj. Ha valaki offol, vagy spamel, arra ne írj figyelemfelhívó postot, mert ezzel is csak pluszmunkát csinálsz a moderátoroknak, akiknek a te postodat is törölniük kell, hiszen offolásra/spamelésre való reakció volt. Ha mindenáron szólhatnékod van, írj PM-et az aktuális alfórum moderátorának.

- Ügyelj a helyesírásodra. Amennyiben valamilyen speciális tényező akadályoz ebben, akkor is igyekezz maximális figyelemmel írni az üzeneteidet.

- Amennyiben véleményt nyilvánítasz, ne felejtsd el hozzátenni, hogy ez csak egy vélemény, máskülönben kinyilatkoztatásnak tűnik. Ténylegesen hozzátenni ezt a részmondatot persze nem feltétlenül szükséges, viszont a megfogalmazásra mindenképp ügyelj. Lehetőleg indokolj is, főleg ha ellentmondasz. Ha kinyilatkoztatsz és indoklás nélkül mondasz ellent, az a kommunikáció halála.

- Ha vitaindító hozzászólást teszel, vagy egy vitába beleszólsz, tiszteld meg a többieket annyival, hogy utána követed a hozzászólásokat, reagálsz a neked szóló válaszokra, és nem teszed hozzá fölényeskedően hogy "ne is válaszoljatok, úgysincs igazatok".

- Amennyiben úgy érzed, nem tudod elfogadni a fentebb foglaltakat, vagy nem szeretnél a közösség tagja lenni, bármikor, akár indoklás nélkül is kérheted a regisztrációd megszüntetését. Amennyiben regisztrációd ez úton került megszüntetésre, később bármikor újraregisztrálhatod magad.

- Amennyiben moderálás miatt lettél kitiltva a fórumról, illetve lett törölve a regisztrációd, nagyfokú pofátlanság újraregisztrálnod magad más néven. Amennyiben ez kiderül, az új regisztrációd is automatikusan törlésre kerül.

- A fórumszabályzat el nem olvasása nem mentesít a betartása alól.
avatar
Kildar
Diktátor
Diktátor

Hozzászólások száma : 2651
Age : 30
Tartózkodási hely : Celldömölk/Veszprém/Vonat/Erdő
Registration date : 2008. Feb. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése http://sites.google.com/site/demgardikronikak/

Vissza az elejére Go down

Re: Fórumszabályzat

Témanyitás by Ashi Valkoinen on Hétf. Május 09, 2011 12:55 am

Egyelőre ajánlásként megfogalmazott fórumszabályok az LT-s felvetések nyomán:

-Kerüljük más hazai vagy külföldi larper csapatok egyoldalú negatív példaként történő említését, ottani szervezők és/vagy résztvevők érdemi tényeket nem tartalmazó kritikáját. Akkor is, ha esetleg a másik csapat fórumán rendszeresen előfordul az ilyesmi.

-Vulgáris kifejezések: nem tiltottak, de a közösség jobb megítélése érdekében igyekezzen mindenki minimálisra szorítani ezen szavak használatát.

_________________

BrickShelf Galériám
avatar
Ashi Valkoinen

Hozzászólások száma : 2254
Age : 30
Tartózkodási hely : Gerecse, Tatabánya, vonat, Budapest
Registration date : 2008. Mar. 16.

Felhasználó profiljának megtekintése http://ashi.web.elte.hu/

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.