Karakteralkotás (Határidő: 2009.06.30.)

Go down

Karakteralkotás (Határidő: 2009.06.30.)

Témanyitás by Ashi Valkoinen on Csüt. Feb. 05, 2009 2:20 pm

Szervusztok!

A Brit-Szász Live 2009 a mai napon egy új, végleges szabálykönyvet kapott, így ennek örömére is írom ezt a posztot. A Szabálykönyvben csupán egyetlen gyökeres változás történt, a halál fejezetben, ugyanis minden karakter halála végső halál lesz. Ezen felül a Szabálykönyv némi minőségi grafikával is bővült, és letölthető a http://ashi.web.elte.hu/fejv/britszasz2009/ weboldalról. Mivel egy történelmi játékról van szó, és a karakterek is egyszer élnek, ezért alább lesz olvasható egy tájékoztató a karakteralkotás szempontjairól.

Karakteralkotás

A játékra csak az regisztrálhat, aki az ashivalkoinen@gmail.com e-mail címről vagy a LARPHaTár fórumon privát üzenetben kapott meghívót! A játékra - meghívó híján - jelentkezni is lehet kétféleképpen. Az egyik módszer, hogy az illető személy jelentkezését Andrew, Druid, Keitel, vagy Kildar ajánlásukkal támogatják. A másik módszer a szervezőkkel (Andrew vagy Ashi Valkoinen) történő személyes találkozó, mely alapján a jelentkező személyes elbírálás alá esik.

Karakteralkotáskor az alábbi pontokra adott válaszokat kell elküldeni e-mailben az ashivalkoinen@gmail.com címre:
• Polgári név: a valódi neved.
• Első LARP és évszáma: az első LARP, amin részt vettél, évszámmal.
• Karakternév: karaktered neve. Névválasztáshoz segítség a Szabálykönyv negyedik részében.
• Nép: karaktered melyik néphez tartozik.*
• Vallás: karaktered vallása. Brit esetén keresztény vagy pogány, szásznál csak pogány.**
• Kaszt: karaktered a három kasztból melyikhez tartozik.***
• Előtörténet, motivációk.****
• Karakternév 2: második (pót)karaktered neve.
• Nép 2: második karaktered melyik néphez tartozik.*
• Vallás 2: második karaktered vallása.**
• Kaszt 2: második karaktered a három kasztból melyikhez tartozik.***
• Előtörténet, motivációk.****

*A karakter népe: brit vagy szász. Aki a durvább, kevésbé választékos karakterek kijátszásában jobb, inkább válasszon szász karaktert, aki szívesen kipróbálná egy elegánsabb úr(hölgy), pap, szerzetes eljátszását, válasszon brit karaktert.
**Vallás: a brit karakterek a keresztény és pogány vallást is felvehetik, szász karakterek csak pogányok lehetnek. A kétféle pogányság nem sokban tér el egymástól, a szászokéban nagyobb hangsúlyt kapnak a vérrel járó áldozatok.
***Kaszt: harcos, varázstudó vagy köznép. A harcos kasztba tartozik minden fegyverforgató, kezdve az egyszerű katonáktól a hadurakig. Gazdagságuk megjelenésükön jól látszik, divat az acélból kovácsolt gyűrűk, ékszerek viselése. Minden harcosnak rendelkeznie kell egy korabeli egykezes fegyverrel és egy pajzzsal. A varázstudó kifejezés a druidákra (brit) és sámánokra (szász) vonatkozik, noha tudásuk inkább a népek babonáin, mintsem mágián alapul. A köznéphez tartoznak a jobbágyok, a tisztségviselők, keresztény papok és püspökök.
****Előtörténet: mi történt eddig a karaktereddel, milyen családba született, hogy lett harcos/varázstudó/jobbágy, stb. Motivációk: mit szeretne elérni, mik a céljai. Túlélés, társadalmi ranglétrán való előretörés, a kereszténység/pogányság kiirtása, földszerzés, templomépítés.

Ezek mellé első körben egy harmadik karakter is regisztrálható.

Példakarakter 1
Név: Bedwick püspök
Nép: brit
Kaszt: köznép
Vallás: keresztény
Előtörténet, motivációk: idős, őszülő egyházfi, ki korán elárvult. Így került az egyik legkorábban alapított keresztény közösséghez, ahol papi nevelést kapott. Őszinte, egyszerű ember, aki később kiérdemelte a megbecsülést. Célja, hogy békés eszközökkel megtérítse és megmentse a pogány lelkeket.

Példakarakter 2
Név: Oeric
Nép: szász
Kaszt: harcos
Vallás: pogány
Előtörténet, motivációk: fiatal szász harcos, aki a kontinensről érkezett az elmúlt tavasszal, hogy csatabárdjával hasítson ki magának földet a brit királyságokból. Aelle törzséhez tartozik.

Példakarakter 3
Név: Erna
Nép: brit
Kaszt: köznép
Vallás: pogány
Előtörténet, motivációk: idősödő vajákosasszony, ki egy druida ligetet gondoz, nem messze Caer Cadarntól. Jobbágynak született, és azóta sem tett lépést felfelé a társadalmi ranglétrán, de mivel ért a gyógyfüvekhez, megbecsült nővé vált. A falusiak, de gyakran a harcosok is őt keresik fel, ha gyógyírre van szükségük, és nem tartózkodik druida az erődben.

Példakarakter 4
Név: Iorweth
Nép: brit
Kaszt: varázstudó
Vallás: pogány
Előtörténet, motivációk: Középkorú druida, kit gyermekkora óta tanítottak a rejtelmekre. Álma, hogy egyszer egyesítse Britannia Tizenhárom Kincsét és ne legyenek többé keresztények. Több csatát is látott már, hol áldásaival saját harcosait, átkaival az ellenséget bűvölte el. Nem tartózkodik emberáldozatok bemutatásától sem, ha erre van szüksége.

Aki nagyon nem érez magában fantáziát, kérhet egy megajánlott karaktert.

A regisztrációban két karaktert kell elkészíteni, de javasoljuk mindenkinek, hogy a két karakter kidolgozásán túl gondoljon bele, milyen szerepeket tudna még kijátszani. Érdemes olyan karaktert választani, amelynek hiteles megjelenítését a játékos meg tudja valósítani, megfelelő öltözet és kellék híján nem lehet egy adott karaktert eljátszani!

A végső halál rendszerrel a játékosoknak lehetőségük van több karaktert is kipróbálni, valamint a generációk közötti folytonosság is megvalósítható, hiszen a népesség fokozatosan cserélődik. A sok időt megélt karakterek pedig megbecsültté válnak játékban töltött idejük ("relatív koruk") révén. A végső halál miatt talán a játékosok is komolyan veszik karakterüket, és nem követnek el "nem engedelmeskedem mert úgyis feltámadok" és az "emlékszem ki szúrt le ezért megbosszulom" típusú hibákat sem.

További fejlesztésként még február végéig napvilágot lát egy bővebb világleírás és harci kódex, amely tartalmazni fog a játék alapjául szolgáló regényből vett idézeteket, "varázslatokat", valamint a nagyobb összecsapások előtti párbajozásból és sértegetésekből is egy válogatást. Ebben a munkában fognak megjelenni a játékosközönség előtt is publikus eseményszálak is.

Lehetőleg a második és a többi karakter is ugyanazon nép tagja legyen, mint az első! Erre a létszámegyensúly és a véletlen OUT-os információközlés miatt van szükség!

Akik voltak Szász Prehistórián és karakterükkel szeretnének a háromnapos játékon is szerepelni, elküldhetik a regisztrációjukat, minél előbb beérkeznek ezek, annál több időnk lesz a karakterek számára is kidolgozni kisebb mellékszálakat. A Brit Prehistóriás karaktereket is lehet szép sorban küldeni (Privát üzenetben a fórumon, vagy e-mailben az ashivalkoinen@gmail.com címre.), itt elég egyetlen karakterre vonatkozó adatokat megadni, lehetőleg március 31-ig küldjétek el őket! Ne felejtsétek, hogy a Prehistórián is meghalhat a karaktered!

Egyelőre ennyi, várom a jelentkezéseket. Egyelőre meghívott mindenki, aki meghívót kapott a Szász Prehistória előtt.

_________________

BrickShelf Galériám
avatar
Ashi Valkoinen

Hozzászólások száma : 2254
Age : 30
Tartózkodási hely : Gerecse, Tatabánya, vonat, Budapest
Registration date : 2008. Mar. 16.

Felhasználó profiljának megtekintése http://ashi.web.elte.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Karakteralkotás (Határidő: 2009.06.30.)

Témanyitás by Ashi Valkoinen on Kedd Május 26, 2009 5:45 pm

Két fontos UPDATE


1.) Karakterek beküldési határideje ki lett tolva. Ennek oka, hogy sokan nem küldtek még karaktert, vagy nem volt idejük küldeni, hála az érettségi--vizsgaidőszak-agyfasz időszaknak.

2.) A jelentkezés elfogadásához minimum kettő, legfeljebb három karaktert lehet regisztrálni.

_________________

BrickShelf Galériám
avatar
Ashi Valkoinen

Hozzászólások száma : 2254
Age : 30
Tartózkodási hely : Gerecse, Tatabánya, vonat, Budapest
Registration date : 2008. Mar. 16.

Felhasználó profiljának megtekintése http://ashi.web.elte.hu/

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.