Ruhák és öltözködés

2 / 10 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Go down

Re: Ruhák és öltözködés

Témanyitás by Kildar on Szomb. Jún. 05, 2010 5:29 pm

Kicsit továbbfonva a témát hogy ne tűnjön Homár posztja egy előzménymentes LÁZADLÁZAD megjegyzésnek, hozzátennék pár dolgot én is.

Jelenleg a többség a "legyen egy rendes ruhám larpra"-val is küszködik - nem kell beírni, hogy "de nekem van", ha valakinek van akkor nem róla szólt ez a mondat. Amivel én már elégedett lennék, ha egy nagyobb fantasy játék minden résztvevője tisztában lenne az aktuális játék és ezen belül a saját szerepének megcélzott látványvilágával, és ehhez igazodva öltözködne.

Ingame öltözködési reguláció: Ez alapesetben - amennyiben nem túl groteszk-extrém dolgokról van szó, mert az meg már a nagyonidióta irányba vinné el a dolgot - két eredményre vezethet. Vagy mindenki alapból olyan ruhával jön ami megfelel ennek és ezáltal nincs semmi ebből fakadó gond, ez esetben kb olyan mintha ott se lenne, vagy lesznek páran akik elfelejtik - ami meg valójában nem ingame törvénysértés lesz, hanem szimplán out lustaság/feledékenység - és ezért egy ideig ők baszogatva lesznek, aztán miután mindenki megunja és ezután is olyan mintha ott se lennének a regulációk.
avatar
Kildar
Diktátor
Diktátor

Hozzászólások száma : 2651
Age : 29
Tartózkodási hely : Celldömölk/Veszprém/Vonat/Erdő
Registration date : 2008. Feb. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése http://sites.google.com/site/demgardikronikak/

Vissza az elejére Go down

Re: Ruhák és öltözködés

Témanyitás by Gem Kapocs on Szomb. Jún. 05, 2010 7:08 pm

Belzee: A cikket már elég régóta ismerem, vannak benne hibák/hiányosságok (inkább az utóbbi).
Az hogy Kopóccsal kapcsolatos állításomat elfogadod vagy nem a te egyéni döntésed. Az viszont tény hogy az RKBs kardokat először meglátva leginkább sírhatnékom támadt, a "14. században mindneki láncingbenrohangált" hatású látványkép pedig szintén nem túl ösztönzően hatott az endorfinomra. Gazdasági- és politikaitörténelemben vitathatatlanul ész, viszont a fegyverkezésben akár tetszik neked akár nem, mondott butaságokat, nem is egyszer. (Hectort meg Mikit meg hagyjuk már, két hülye egy pár, az egyik csak simán nemnormális a másik meg még gyerek Very Happy )
Ha megosztod szerinted mely része hülyeség a leírtaknak akár még reaglni is tudok rá és hülyézés helyett érdemi kommunikáció is kialakulhat Wink
Emlékeim szerint németalföldön volt valahol olyan rendelet is érvényben ami konkrétan vesszőzéssel büntette ha a ruha túl díszes volt, konkrétan azt hiszem kereskedőkre vonatkozott.
avatar
Gem Kapocs

Hozzászólások száma : 1928
Age : 30
Registration date : 2009. Mar. 09.

Felhasználó profiljának megtekintése http://mentalpenis.blogspot.com

Vissza az elejére Go down

Re: Ruhák és öltözködés

Témanyitás by belzee on Vas. Jún. 06, 2010 7:00 am

Gem--> Kopócs közel 20 évig XI-XIII-sz i dolgot csinált méghozzá profin, ezt szerette-erőltette volna képregényhagyományőr-görögökkel és a XIV-XVI századi lemezvértes konvenciókkal szemben, mivel a lemez sokkal drágább volt a reneszánsz ideje alatt is megfelelő minőségben mint a drót! a lemez sokszor kiegészült lánc cuccokkal alatta gamblesonnal és erről több a krónikás képanyag főleg "zsoldos" szinten, a RKB és hasonló szintű Hagyományőrző és haditorna csapatoknál a legfőbb problem ott kezdődik, ahol a LARP ruhatárról írt Kildar: egyenlőre még egy tisztes ruháért is boldogok és hálásak a szervezők/ vezetők, és egy 5000Ft-ért magadnak megrágott láncing azért még mindíg nem egy nagy műhely és haditornász igényben minimum 2-3mm vastag! lemezvért, ami Ádámtól is anyagáron a láncing duplája, de külsősnek még drágább!
és itt veled be is fejeztem mert még mindíg nem tudsz egy könyvcímet sem bedobni az alaptézised igazolására!

Homár/ Kildar: Öltözék reguláról: oly sok jó ötlet vihet előre épp ez miért nem? aki fekete pólóban játszott eddig nemest, az legyen eztán rangjavesztett lótifuti, s fegyvereitől fosztassék meg és legyen közmunkás!!! akinek többb sebből vérzik a felszerelése azt vagy helyszínen kikupálják manapság, vagy megkérdezik: mizu haver eltévedtél a dizsibe menet?
aki meg komolyan rákészül az úgy is látszik kiféle és miféle akar lenni, (bár a D.K. és B.Sz. szabályrendszere mindha már irányt mutatna e felé) s az hogy nem tesznek helyre(csúfolás és játékbeli megszorítások által dolgokat az bosszantó, főleg utólag és pont annak aki szeretne minnél jobb lenni pl én erre nem vagyok büszke, sőt cikinek érzem hogy senki sem szólt! de mintha Kildar is bemutatta volna a saját fejlődés történetét és még sokunk tudja miről beszélek...

_________________
Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat. Albert Einstein
"Soha ne becsüld alá a hatalmát egy nagy csoport hülyének."
Ismeretlen
"Nem tudom, mi a siker titka, de a kudarcé az, ha mindenkinek a kívánságát akarod teljesíteni."
Bill Cosby
avatar
belzee

Hozzászólások száma : 301
Age : 43
Tartózkodási hely : InTrioPolis
Registration date : 2010. Jan. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Ruhák és öltözködés

Témanyitás by Gem Kapocs on Vas. Jún. 06, 2010 8:08 am

Melyik alaptézis? Very Happy Nem tettél fel kérdést, ha az öltözködésre vársz akkor arra még keresem a képeket. Sajnos gyakran előfordul velem hogy látok/olvasok valamit, és nem mentem le, aztán amikor újra elő kell túrnom időbe tellik.
"Görögök" tényleg viccesek voltak Laughing Megjegyzem, amikor RKBval kapcsolatba kerültem, legjobb tudomásom szerint is már 14. sz. volt a téma. Ott pedig azért már (főleg egy zsoldosbandériumban) nem voltak annyira ritkák a lemezvértek. De 13-ban is azért Coat of plates (nem egy nagy költség, házilag is jól elkészíthető) illetve lamellás vértek sem voltak ritkák- Ezeknek az anyagára nem nagyon haladja meg egy normális láncing anyagárát (hogyha a szövet nyúlásirányát a most általánosan megszokottól eltérően korhű mód függőlesen helyezik el) a munkaár pedig gyakorlatilag zéró, mert csak ki kell vágni és fúrni a lemezeket, semmilyen formát nem kell belőlük kialakítani, így saját ekzűleg is elvégezhető. Amellett szintén megjegyzeném, főleg 12-13. sz-ban a láncingek 99%-a szegecselt volt a leletek alapján, így minden "drótból összehajtogatom oszt jóvan" típusú láncing erősen korhűtlen és vicces, mert a valóságban egy erős ütésnél tenyérnyi darabok eshetnek ki belőle. Egy szegecselt láncing ára pedig mostanában is egy kis-középnemesi kategóriás páncélnál van, mert embertelen meló minden szem száját laposra ütni, meglyukasztani, befűzni a szemet aztán összezárni és szegecselni.
Az RKBs gambesonokon pedig szintén jót derültem, bár csak kettőt láttam közülük közvetlen közelről Very Happy
Jam, und, reneszánsz ideje alatt már konkrétan gyártottak hengerelt lemezt, előtte nemigen, ezért voltak drágák a lemezvértek korábban. Reneszánszban arányában pont ezért lettek olcsóbbak a korábbiakhoz képest, a hengerelt lemezből csak a megfelelő formát kellett kivágni és kikalapálni. (Megjegyzem még most is, mint pár évszázaddal korában, főleg 1,5 körüli vastagságú lemezt használnak a legtöbb területére a vértnek a legtöbb korban.
Hmm, hogy nem volt pénz RKBnál normális cuccokra? Valamiért nem gondolom hogy ez mentség, aki nem szán rá pénzt ne akarjon se hagyományőrzéssel, se haditronával foglalkozni. Megjegyzem csináltattak nevetséges összegekből többen olyan "kardokat", aminek az árához 5-10ezret hozzádobva már akár lehetett volna egy normálisat is csináltatni.
avatar
Gem Kapocs

Hozzászólások száma : 1928
Age : 30
Registration date : 2009. Mar. 09.

Felhasználó profiljának megtekintése http://mentalpenis.blogspot.com

Vissza az elejére Go down

Re: Ruhák és öltözködés

Témanyitás by Lobster on Vas. Jún. 06, 2010 9:25 am

Belzee írta:Homár/ Kildar: Öltözék reguláról: oly sok jó ötlet vihet előre épp ez miért nem? aki fekete pólóban játszott eddig nemest, az legyen eztán rangjavesztett lótifuti, s fegyvereitől fosztassék meg és legyen közmunkás!!! akinek többb sebből vérzik a felszerelése azt vagy helyszínen kikupálják manapság, vagy megkérdezik: mizu haver eltévedtél a dizsibe menet?
aki meg komolyan rákészül az úgy is látszik kiféle és miféle akar lenni, (bár a D.K. és B.Sz. szabályrendszere mindha már irányt mutatna e felé) s az hogy nem tesznek helyre(csúfolás és játékbeli megszorítások által dolgokat az bosszantó, főleg utólag és pont annak aki szeretne minnél jobb lenni pl én erre nem vagyok büszke, sőt cikinek érzem hogy senki sem szólt! de mintha Kildar is bemutatta volna a saját fejlődés történetét és még sokunk tudja miről beszélek...
Először is: sok jó ötlet vihet előre, de ez önmagában nem lesz jó ötlet. Kezdve onnét, hogy elsősorban a motiváció nem pedig a szankció hívei vagyunk. Tehát ha valakinek jó cucca van azt jutalmazni kell de nem büntetni azt a szerencsétlen elsőliveost aki a játékon szembesül a saját cucca hiányosságaival.
Másodszor is: ha bárki is teljesíti a játék kiírásának minimumait akkor onnantól nem dolga és véleményem szerint joga sem a szervezőknek eldönteni a játékosok helyett hogy kit milyen szerepbe kényszerítenek. Ha egy DK-n a minimum egy tunika akkor ott tunikában is lehetsz nemes. Ha a CJ-n csak annyit kötünk meg hogy ne legyen modern a ruhád, akkor ott bizony a lepedős pólós ember is lehet nemes. Az más kérdés hogy inben könnyebben hiszik el egy jól öltözöttről mint egy függönyhuszárról hogy arisztokrata, de ez már a játékosok szintjén megjelenő hatás.
Harmadrészt: ha mindenkin látszania kéne kiféle miféle akkor egy laza mozdulattal kivágtuk a fejvadászokat, rejtőzködő álruhásokat, Mátyás király mindenféle permutációját, tiltott tanok ismerőit...stb. Az ég szerelmére, ez FANTASY nem pedig középkori színdarab, bár erős a gyanúm, hogy a középkorban SEM nézett ki mindig mindenki a rangjának megfelelően, különösen nem háborús időkben...
Mi továbbra is azt az elvet valljuk, hogy az ilyen általános kényszerszabályok nem jók, és csak a legszükségesebb mértékig alkalmazzuk őket. Minden ruházat/karakter/felszerelés egyéni szinten kezelendő, kivéve a biztonságtechnikai kérdéseket, amelyeknél indokolt az erősen kötelező általános szabályok alkalmazása.

_________________
Lobster / Homár
avatar
Lobster

Hozzászólások száma : 1221
Age : 40
Registration date : 2008. Feb. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Ruhák és öltözködés

Témanyitás by Magitor on Vas. Jún. 06, 2010 9:34 am

Gem Kapocs írta:Melyik alaptézis? Very Happy Nem tettél fel kérdést, ha az öltözködésre vársz akkor arra még keresem a képeket. Sajnos gyakran előfordul velem hogy látok/olvasok valamit, és nem mentem le, aztán amikor újra elő kell túrnom időbe tellik.
"Görögök" tényleg viccesek voltak Laughing Megjegyzem, amikor RKBval kapcsolatba kerültem, legjobb tudomásom szerint is már 14. sz. volt a téma. Ott pedig azért már (főleg egy zsoldosbandériumban) nem voltak annyira ritkák a lemezvértek. De 13-ban is azért Coat of plates (nem egy nagy költség, házilag is jól elkészíthető) illetve lamellás vértek sem voltak ritkák- Ezeknek az anyagára nem nagyon haladja meg egy normális láncing anyagárát (hogyha a szövet nyúlásirányát a most általánosan megszokottól eltérően korhű mód függőlesen helyezik el) a munkaár pedig gyakorlatilag zéró, mert csak ki kell vágni és fúrni a lemezeket, semmilyen formát nem kell belőlük kialakítani, így saját ekzűleg is elvégezhető. Amellett szintén megjegyzeném, főleg 12-13. sz-ban a láncingek 99%-a szegecselt volt a leletek alapján, így minden "drótból összehajtogatom oszt jóvan" típusú láncing erősen korhűtlen és vicces, mert a valóságban egy erős ütésnél tenyérnyi darabok eshetnek ki belőle. Egy szegecselt láncing ára pedig mostanában is egy kis-középnemesi kategóriás páncélnál van, mert embertelen meló minden szem száját laposra ütni, meglyukasztani, befűzni a szemet aztán összezárni és szegecselni.
Az RKBs gambesonokon pedig szintén jót derültem, bár csak kettőt láttam közülük közvetlen közelről Very Happy
Jam, und, reneszánsz ideje alatt már konkrétan gyártottak hengerelt lemezt, előtte nemigen, ezért voltak drágák a lemezvértek korábban. Reneszánszban arányában pont ezért lettek olcsóbbak a korábbiakhoz képest, a hengerelt lemezből csak a megfelelő formát kellett kivágni és kikalapálni. (Megjegyzem még most is, mint pár évszázaddal korában, főleg 1,5 körüli vastagságú lemezt használnak a legtöbb területére a vértnek a legtöbb korban.
Hmm, hogy nem volt pénz RKBnál normális cuccokra? Valamiért nem gondolom hogy ez mentség, aki nem szán rá pénzt ne akarjon se hagyományőrzéssel, se haditronával foglalkozni. Megjegyzem csináltattak nevetséges összegekből többen olyan "kardokat", aminek az árához 5-10ezret hozzádobva már akár lehetett volna egy normálisat is csináltatni.
Meg Leó Q is:
Szal Mint Vice kapitánya az egyesületnek tájékoztatnánk kedves interpelláló feleket hogy:
1. Arról az időintervallumról amiről beszélgetünk 15. század volt a csapat fő kora, illetve "persze" Farbatoszék 300 meleg spanjai című fellépéssorozat.
2Igen Jáni mond(ott) Néha hülyeségeket, viszont nincs arányban azzal hogy mennyi jó dolgot mondott(gyk egykét dolog volt ami olyan volt h szerintünk nemigazán) Ezektől fügettlenűl még szakember a javából.
3. Fegyverek szarok. Még mindig szinte, az Általunk készítet fegyverek ami kannak néznek ki aminek kéne lennie, illetve pont hogy Jáninak van még "normális" kardja. Ennyi a többiek cucca siralmas.
Egyébbként azzal van a gond hogy van olyan tagunk aki hat éve haditornászik, és már profi vívó csak fejbebassza( bocsi érte de ez történt) a másikat fellépésen, láncingben még mindig bakancsban és pulcsiban vív, Többiekről nem is beszélek. Azt is mondhatnánk hogy a jelenleg csak nekem van valami értelmes cuccom a caspatból, de az sem kielégítő.
Ennyi XD
avatar
Magitor

Hozzászólások száma : 815
Age : 31
Tartózkodási hely : Debrecen, műhely, műhely.
Registration date : 2009. Jun. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Ruhák és öltözködés

Témanyitás by belzee on Vas. Jún. 06, 2010 10:57 am

Magitor hozzászólásával én lezártnak tekintem a Gemmel folytatott beszélgetést.

Homár lehet, hogy működik az amit mondasz, inkább igyekszem eljutni belátható időn belül CJ DK és BSz játékokra ésd megnézem nállatok hogy működik, mert amit az elmult 2-3 évben lumina és intriopolis háza táján láttam a szerint a szankció és a dícséret együttes alkalmazása vezetne eredményre, mert van akinek két év alatt nem esett le hogy gáz, van aki meg fényévekre kistartolt a "csupacsoki jutalom" politikától...

Spoiler:
a külföldi larpokon van un a staff között dizájner aki meghatározza a kinézet előírásait és igen a fantaziban egy álruhás királyfinak az álruháján kellene látcani, hogy királyfi különben csak egy futóbolond aki azt hiszi királyfi

Spoiler:
rászoktam a spojlerezésre, ááááááaffraid

_________________
Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat. Albert Einstein
"Soha ne becsüld alá a hatalmát egy nagy csoport hülyének."
Ismeretlen
"Nem tudom, mi a siker titka, de a kudarcé az, ha mindenkinek a kívánságát akarod teljesíteni."
Bill Cosby
avatar
belzee

Hozzászólások száma : 301
Age : 43
Tartózkodási hely : InTrioPolis
Registration date : 2010. Jan. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Ruhák és öltözködés

Témanyitás by Lobster on Vas. Jún. 06, 2010 11:29 am

Belzee írta:a külföldi larpokon van un a staff között dizájner aki meghatározza a kinézet előírásait és igen a fantaziban egy álruhás királyfinak az álruháján kellene látcani, hogy királyfi különben csak egy futóbolond aki azt hiszi királyfi
Szerencsére nem külföldi larpokat szervezünk.
De legfőképpen: nem színdarabot szervezünk hanem élő játékot, ahol az embereket nem kényszerítjük sztereotip skatulyákba. Nem utolsósorban pedig: milyen idióta várja el a játékosoktól, hogy homlokára kiírja ha álruhát visel??? Hol szerepjáték az, ha egy kolduson messziről látszik hogy nem az akinek mondja magát? Milyen történetvezetés ahol mondjuk a rejtőző varázslót első ránézésre megtalálják a tömegben, mert az "álruháján kellene látcani" hogy ki is ő.

Végezetül: az hogy a luminán és intriopolison vannak ilyenek az egy dolog. DK-n nincsenek és a szabályminimumok garantálják az elégséges szintet, CJ-n pedig más a célcsoport, így ott nem gáz ha valaki tényleg egy lepedővel jön csak le, bár akinek jobb cucca van azt általában jobban díjazzák a többiek.
Ha meg valakinek nem esik le hogy gáz a jelmeze, akkor az nem szervezői hiba, hanem a közeg lehetővé teszi hogy így is érvényesülhessen...
Spoiler:
Erről meg inkább szokjál le szerintem. A hszkben való önkifejezés általában nethuszárok és komplexusos emberek sajátja, akik azt élvezik ha minél tolakodóbban tudják mások arcába tolni a saját gondolataikat. Igen, ennek másik megjelenése amikor 10+ sorosra széthúzott aláírásokkal növelik a hozzászólásaik méretét, hogy még amikor 1 szót írnak be akkor is görgetni kelljen miattuk... Néha visszasírom azokat a fórumokat ahol ilyen 2-4 sorban maximalizálják az aláírásokat...

_________________
Lobster / Homár
avatar
Lobster

Hozzászólások száma : 1221
Age : 40
Registration date : 2008. Feb. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Ruhák és öltözködés

Témanyitás by Gem Kapocs on Vas. Jún. 06, 2010 5:30 pm

Belzee: Örülök neki hogy te lezártad a diskurzust, azért ezt még figyelmed ajánlanám: Blue: The history of a color
Ha jól emlékszem itt olvastam amit emlegettem. (Sajnos elektronikus formában nincs meg, csak a könyvtárból tudtam beszerezni, de próbálok majd keríteni e-bookot)
avatar
Gem Kapocs

Hozzászólások száma : 1928
Age : 30
Registration date : 2009. Mar. 09.

Felhasználó profiljának megtekintése http://mentalpenis.blogspot.com

Vissza az elejére Go down

Re: Ruhák és öltözködés

Témanyitás by belzee on Hétf. Jún. 07, 2010 5:09 am

Á nem kell, én több mint 30 éve vagyok könyvtártag, és mo. 2. legnagyobb könyvtára debrecenben van, örülök hogy a kék szín történetéről találtál egy könyvet, ez érdekes, bár a beharangozója is engem igazolt...
de hogy legalább én törjek borsot az orrom alá: itt egy többé kevésbé hiteles heraldikai kék elemzés

Lobster: örülök az önérzetted kiteljesítésének mert megfogalmaztál valami nagyon fontosat:"a közeg lehetővé teszi hogy így is érvényesülhessen..."
itt az a közeg akik néhány éve még zsinórokból kellett rájönniük hogy az egy fogadó vagy egy hatalmas katedrális, hurhabofikra látják meg a kardot, és a nike cipőben a győzelem istennő rúnáját látják meg...
ha egy szervező kijelenti hogy trúú akkor mitől is? szerintem ez átvezet egy másik topicba, de feladom a kíváncsiságom, inkább elszaladok tixo-ért és csinálok valamit ami kevésbé hagyományőr és trú de hasznos egy LARP-ra azoknak az embereknek akikre úgy gondolok csapat! mert tudnak és néha még akarnak is együtt játszani...
Spoiler:
ííígen ez telitalálat amit írtál, jól jellemzi azt hogy miért is öltözik be valaki kempingezéshez idióta ruhákba, és miért rohangál szivacsba mártott husángokkal hülyeségeket beszélve Twisted Evil ha ez zavar miért is??? na mindegy! Very Happy

_________________
Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat. Albert Einstein
"Soha ne becsüld alá a hatalmát egy nagy csoport hülyének."
Ismeretlen
"Nem tudom, mi a siker titka, de a kudarcé az, ha mindenkinek a kívánságát akarod teljesíteni."
Bill Cosby
avatar
belzee

Hozzászólások száma : 301
Age : 43
Tartózkodási hely : InTrioPolis
Registration date : 2010. Jan. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Ruhák és öltözködés

Témanyitás by Magitor on Hétf. Jún. 07, 2010 7:10 am

Belzee írta:Á nem kell, én több mint 30 éve vagyok könyvtártag, és mo. 2. legnagyobb könyvtára debrecenben van,

Érdekes, én is, csak akkor böte vagyok és nem találok megfelelő dolgot, vagy rosszul használom a katalógus :S
avatar
Magitor

Hozzászólások száma : 815
Age : 31
Tartózkodási hely : Debrecen, műhely, műhely.
Registration date : 2009. Jun. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Ruhák és öltözködés

Témanyitás by Kildar on Hétf. Jún. 07, 2010 7:30 am

Belzee, minden tiszteletem a tied de kezdesz indokolatlanul sokat személyeskedni, és nem szeretnék összeveszni veled néhány radikális moderátori akció okán.
avatar
Kildar
Diktátor
Diktátor

Hozzászólások száma : 2651
Age : 29
Tartózkodási hely : Celldömölk/Veszprém/Vonat/Erdő
Registration date : 2008. Feb. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése http://sites.google.com/site/demgardikronikak/

Vissza az elejére Go down

Re: Ruhák és öltözködés

Témanyitás by Lobster on Hétf. Jún. 07, 2010 11:36 am

Belzee írta:ha egy szervező kijelenti hogy trúú akkor mitől is? szerintem ez átvezet egy másik topicba, de feladom a kíváncsiságom, inkább elszaladok tixo-ért és csinálok valamit ami kevésbé hagyományőr és trú de hasznos egy LARP-ra azoknak az embereknek akikre úgy gondolok csapat!
Nem meglepő módon megint próbálod félrevinni a témát, és bár semmi hasonlóról nem beszéltem, de legyen igazad. A lényegi mondanivalóm továbbra is az, hogy ha az adott játék általános minimum követelményét teljesítik a játékosok, onnantól minden további szervezői szabályozás necces téma. Elfogadhatónak legfeljebb azt tartom ha pl militáris egységeket ruháznak fel közös látványjellemzőkkel, vagy olyan politikai/vallási/érdekcsoport alapú...stb megkülönböztető jelzéseket használnak amelyek nem karakterszinten bélyegzik meg a játékosokat.
Belzee írta:ííígen ez telitalálat amit írtál, jól jellemzi azt hogy miért is öltözik be valaki kempingezéshez idióta ruhákba, és miért rohangál szivacsba mártott husángokkal hülyeségeket beszélve Twisted Evil ha ez zavar miért is??? na mindegy! Very Happy
Nem zavarnak a larperek nyilván, de mint ahogy a színészek sem 8. Henrik szerepében tetszelegnek amikor egy a boltban vásárolnak, vagy ahogy az énekesek sem dalolnak a szakmai konferenciáikon úgy a larperek - szerinted - szükségszerű exhibicionizmusa sem jó ha megnyilvánul az oda nem illő közegben. Az alapvető tisztelet jele, hogy mindent elkövetek a kommunikáció tisztán tartása érdekében és nem tolom tele bosszantó és figyelemfelkeltő megnyilvánulásokkal a hszeimet mint napjaink animgifen nevelkedett emotinédzserei. Persze van ezen kívül is jópár dolog amit illik betartani, de ezek felsorolása kicsit hosszú lenne, nem vágnék bele...
Mindenesetre miképp eleddig úgy ezután is szóvá teszem ha bárki is látványosan szarik a közösségi irányelvekbe. De erre a témára mindenesetre nem kívánok több időt szánni, ennél drágább az nekem...

_________________
Lobster / Homár
avatar
Lobster

Hozzászólások száma : 1221
Age : 40
Registration date : 2008. Feb. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Ruhák és öltözködés

Témanyitás by Damien-Maelstrom on Hétf. Jún. 07, 2010 1:45 pm

Hehe. Wikipédia mint hiteles forrás. Hehe. (TUDOM, hogy nem ez lett írva, de akkor is.)
Ontopic: miből érdemes szerintetek kamáslit készíteni, és hogyan lehet megoldani, hogy maradandó legyen? Ne kelljen mindig mással felkötni? Erre ötlet?
avatar
Damien-Maelstrom

Hozzászólások száma : 659
Age : 29
Tartózkodási hely : A Kettétépett Elme Birodalmában
Registration date : 2009. Feb. 19.

Felhasználó profiljának megtekintése http://damien-maelstrom.freeblog.hu

Vissza az elejére Go down

Re: Ruhák és öltözködés

Témanyitás by Sonir Norend on Hétf. Jún. 07, 2010 2:12 pm

nah mivel én pont ilyesmit kerestem majd egy jelmezemhez ezért megosztom veletek is mert egész használhatónak tűnik:

http://www.cosplay.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=36&Itemid=50
avatar
Sonir Norend

Hozzászólások száma : 1629
Tartózkodási hely : karakósszörcsögpuszta
Registration date : 2008. Aug. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése http://www.internetisseriousbusiness.on.nimp.org/

Vissza az elejére Go down

Re: Ruhák és öltözködés

Témanyitás by Gem Kapocs on Hétf. Jún. 07, 2010 3:27 pm

Sonir: A kalap tényleg jó, főleg emrt ezt puhább filccel is meg lehet játszani Smile Lehet csinálok majd magamnak 16. sz-os sapit és akkor a béléssapit tényleg csak sisakhoz meg páncélhoz fogom hordani.

Damien: Kérdés hogy milyen kamáslit akarsz csinálni. Ha ilyet
Arról szerintem Sonirékat érdemes kifaggatni, ha jól emlékszem zsákvászonból vannak Smile
Ha valami ilyesmit:

akkor ehhez bőr/műbőr fog kelleni, meg néhány csat. De ugyanezt meg lehet csinálni zsákvászonból/munkaruhavászonból is, csak akkor a csatok szíjához kell venned ringlit vagy valakivel meg kell csináltatnod a ringliztetést, különben rövidtávon szét fog szakadni a szíj és azt cserélgetheted effektíve játékonként. javaslom ha vászonból csinálod több réteget (szerintem olyan 3nak már elégnek kell lennie hoszabb távon is) varrj össze, hogy strapabíróbb legyen.
avatar
Gem Kapocs

Hozzászólások száma : 1928
Age : 30
Registration date : 2009. Mar. 09.

Felhasználó profiljának megtekintése http://mentalpenis.blogspot.com

Vissza az elejére Go down

Re: Ruhák és öltözködés

Témanyitás by Sonir Norend on Hétf. Jún. 07, 2010 3:41 pm

vagy megvenni boltba a külön belinkeltet

de amúgy ja szöcsék kamáslija szimpla zsákvászonból volt és spárgával felkötötték. ha előre olyan formát vágsz ki és raksz rá pár lyukat vagy fület és mellékelsz hozzá spárgát vagy bőrt akkor csak annyi a dolgod utána hogy megkösd.
avatar
Sonir Norend

Hozzászólások száma : 1629
Tartózkodási hely : karakósszörcsögpuszta
Registration date : 2008. Aug. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése http://www.internetisseriousbusiness.on.nimp.org/

Vissza az elejére Go down

Re: Ruhák és öltözködés

Témanyitás by Spectre on Hétf. Jún. 07, 2010 7:17 pm

Bőr kamáslit pl nálam lehet venni a bótban, ha jól emlékszem, 1000-1500 Ft (és tekintve hogy nem szar bőr, ez elég baráti).

Anno láttam pl olyan megoldást 2.vh-s japán ruhához készítve, hogy filc vagy gyapjú csík (8-10cm széles) jó hosszan, és az egyik végére van varrva egy pár hosszú szalag, ezzel tudod megkötni.

_________________
"Don't worry. I struck you with the back of the sword. Oh, sorry. This sword is double-bladed."
"One must admire how well the laws of physics were written."
avatar
Spectre

Hozzászólások száma : 468
Tartózkodási hely : Magyarisztán banánköztársasága
Registration date : 2009. Mar. 14.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Ruhák és öltözködés

Témanyitás by Sonir Norend on Pént. Jún. 11, 2010 11:02 pm

ez egy rozmár:


avatar
Sonir Norend

Hozzászólások száma : 1629
Tartózkodási hely : karakósszörcsögpuszta
Registration date : 2008. Aug. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése http://www.internetisseriousbusiness.on.nimp.org/

Vissza az elejére Go down

Re: Ruhák és öltözködés

Témanyitás by Gem Kapocs on Szomb. Jún. 12, 2010 7:09 am

Szerintem teljesen korrekt. Kis koptatás/festés nem ártana itt-ott, de eygébként jól megcisnálta.
avatar
Gem Kapocs

Hozzászólások száma : 1928
Age : 30
Registration date : 2009. Mar. 09.

Felhasználó profiljának megtekintése http://mentalpenis.blogspot.com

Vissza az elejére Go down

Re: Ruhák és öltözködés

Témanyitás by Magitor on Szomb. Jún. 12, 2010 9:45 am

Sonir Norend írta:ez egy rozmár
HAIL TO THE GODEMPEROR.
avatar
Magitor

Hozzászólások száma : 815
Age : 31
Tartózkodási hely : Debrecen, műhely, műhely.
Registration date : 2009. Jun. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Ruhák és öltözködés

Témanyitás by Sonir Norend on Szomb. Jún. 12, 2010 10:15 am

Gem: igen, erre utaltam én is arozmár jelzővel

Magitor: Praise the omnisha
avatar
Sonir Norend

Hozzászólások száma : 1629
Tartózkodási hely : karakósszörcsögpuszta
Registration date : 2008. Aug. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése http://www.internetisseriousbusiness.on.nimp.org/

Vissza az elejére Go down

Re: Ruhák és öltözködés

Témanyitás by Gem Kapocs on Szomb. Jún. 12, 2010 11:05 am

"My axe is WAAAAGH!"

Btw a rozmár jelentésével nemigazán vagyok még tisztában de már alakul a dolog Very Happy
avatar
Gem Kapocs

Hozzászólások száma : 1928
Age : 30
Registration date : 2009. Mar. 09.

Felhasználó profiljának megtekintése http://mentalpenis.blogspot.com

Vissza az elejére Go down

Re: Ruhák és öltözködés

Témanyitás by Kildar on Szomb. Jún. 12, 2010 11:44 am

A rozmár lényege az, hogy kurvajó. De ez itt most off Very Happy
avatar
Kildar
Diktátor
Diktátor

Hozzászólások száma : 2651
Age : 29
Tartózkodási hely : Celldömölk/Veszprém/Vonat/Erdő
Registration date : 2008. Feb. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése http://sites.google.com/site/demgardikronikak/

Vissza az elejére Go down

Re: Ruhák és öltözködés

Témanyitás by Tani on Kedd Jún. 22, 2010 11:45 am

Sziasztok!

Éppen utazóköpenyhez kerestem magamnak képeket, hogy egyáltalán milyenek vannak, és találtam két érdekes linket, gondoltam megosztom veletek:

1. a római birodalom öltözködési szokásai, de jelmezhez innen is lehet jó ötleteket meríteni: Itt találjátok!

2. Talán valami jelmezbolt honlapja, vagy valami hasonló lehet: Ez pedig itt van!
avatar
Tani

Hozzászólások száma : 71
Age : 40
Tartózkodási hely : Hajdúszoboszló, Debrecen
Registration date : 2010. Mar. 18.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Ruhák és öltözködés

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

2 / 10 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.