Cell-Live 5: Demgardi Krónikák - Utótörténet

Go down

Cell-Live 5: Demgardi Krónikák - Utótörténet

Témanyitás by Kildar on Kedd Aug. 11, 2009 5:35 pm

MORGHUR! MORGHUR! MORGHUR!

A gonosz szellemek által eltorzított lények kórusa egész éjszaka éljenezte mesterüket, és a vidék fölött aratott győzelmüket. A pár túlélő elmenekült, az elhullottak Morghur seregét gyarapították. Csak Zeka és néhány hűséges harcostársa - köztük az Őselemek papja által megtisztított Shivan vezér - maradtak meg az erdőben, és hajnalhasadtakor be is törtek a káoszfattyak táborába, ahol szinte azonnal el is fogták mindannyiukat. Morghur elé vitték őket, ahol Zeka egy különös alkuval állt elő: Ha Draug és Krull testét olyan gyengének találja, szálljon át az ő testébe. A démon rövid fontolgatás után végtelen hatalomvágyában el is fogadta az ajánlatot, ám nem számított a Jégló sámánasszonyának fondorlatára.

A varázslat, melynek előkészítésével Zeka az egész éjszakát töltötte, látványos volt, és annál pusztítóbb: Amint Morghur elhagyta az ikrek testét, a vidék összes szelleme rávetette magát, és darabokra szaggatták anyagtalan testét. Mesterük pusztulásával az élőholtak porrá omlottak, a Káosz fertőzte Jégló-barbárok pedig visszanyerték ép elméjüket, a gonosz megszállás pedig csak mint egy rossz álom maradt meg bennük. Azonnal tovább is álltak eme elátkozott vidékről, és visszatértek Északra, Shivan törzsfő és Zeka fősámán vezetése alatt, hogy szembenézzenek végzetükkel:

Jobb szabadon, a hitünkért vívott csata közben meghalni, mint a Birodalom szolgájaként élni...

Az északi földekre visszatértük után a Jégló népének a történetírás nyomát vesztette, további sorsukról senki sem tud, ám azóta is legendák keringenek az északi barbárok között egy különös, kékhajú törzsről, mely több csatában is megjelent, hogy a Szellemek Népét megsegítse Astusan Hordái ellenében. A Hordát ugyan megállítani így sem sikerül, de előrenyomulásuk jelentősen lelassult, ezer és ezer északi barbár életét mentve meg ezzel.

Eközben az Expedíció, Delselwald, és a Karaván menekültei elérték a legközelebbi várost, hírt hozva az eseményekről, a Birodalom válasza pedig nem maradt el: Nagy létszámú inkvizíciós hadtest indult a néhai Delselwald környékére, ám ők már nem találtak semmit, csak egy üres, szellemjárta erdőséget. A Káosz rontó hatalmától tartva a romokat és a környező erdőt felégették, a kiégett pusztaságot pedig hosszú évtizedekre karantén alá helyezték...
avatar
Kildar
Diktátor
Diktátor

Hozzászólások száma : 2651
Age : 30
Tartózkodási hely : Celldömölk/Veszprém/Vonat/Erdő
Registration date : 2008. Feb. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése http://sites.google.com/site/demgardikronikak/

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.