"Demgardi Krónikák - Astusan Napja" a Fejvadászat Hadijáték #11 keretein belül!

1 / 3 oldal 1, 2, 3  Next

Go down

"Demgardi Krónikák - Astusan Napja" a Fejvadászat Hadijáték #11 keretein belül!

Témanyitás by Kildar on Kedd Szept. 01, 2009 9:13 pm

Néhányan már talán hallottatok róla, de 2009. október 10-én a Fejvadászat Hadijáték #11 első részleteknét megrendezünk egy Demgardon játszódó egynapos élőszerepjátékot.

OUT helyszín: Brit-Szász völgyrendszer
IN helyszín: Észak, a Sárkánykígyó törzsének szállásterülete
Rendszer: Cell-Live 5, a következő módosításokkal:
  • Képességesdi abszolút nem lesz.
  • Mágiából csak sámáni mágia lesz, a két szervezői karakter fősámánnak Beavatott, az esetleges további sámán karaktereknek Adeptus szinten. Az Astusan-hívő sámánok képesek a magatehetetlen karaktereket Astusan Jelének rítusával Astusan hitére megtéríteni, míg a szellemhitű sámánok képesek a jelet levenni.


...azaz, rendszer röviden:
  • Mindenki maga döntheti el, hogy bizalmi vagy pontozós harcrendszerben hal meg. Minden sérülés eljátszandó. Bizalmi az többé-kevésbé evidens, pontozós a következőképp működik: mindenkinek 3 sebpontja van, felsőtest 3, felkar és comb 2, könyöktől és térdtől lefelé 1 sebzés. Páncélok eggyel csökkentik a sebződést, a dobótőrök akárhol betalálva egyet sebeznek (így a páncél teljesen megfogja). Egy sebponton súlyos, harcképtelenné tevő sérülés, nulla sebponton halál.
  • Aki meghal, félrevonul outba egy előre meghatározott helyre, ott 30 (vagy 15, játék elején létszámól függően eldöntjük és bejelentjük) percig agyal azon hogy hogyan élte túl a szituációt.
  • Ha egy sámán nagyon varázsol valamit és utána mond neked egy hatást, az jó eséllyel úgy van.


Részletes karakterleírás nem szükséges, viszont mindenki számítson játékkezdés előtti megbeszélésre. Bárki jöhet aki meg tud felelni a követelményeknek.

Választható oldalak és követelményeik:
Astusan Hordáinak erre járó fosztogató csapata: Egységes, mindannyian Astusan-hívők, a játékosok közül kikerülő fővezérrel. A vezéri posztra lehet jelentkezni, de fenntartjuk a jogot az általunk nem elég kemény arcnak érzett fővezéri jelentkezés elutasítására. A csapatban előfordulhatnak megrontott sámánok is, a fősámánt Ashi alakítja. Egy közös tábort kell kialakítaniuk a játék elején, mely a terepen bárhol lehet, javasolt valahol a "Szász völgy"-ben.
A Sárkánykígyó népének nemzetségei: Nem egységes, több nemzetségből is állhat, minden nemzetség élén egy nemzetségfővel, közös törzsfő nincs. Induláskor mindannyian szellemhitűek. Előfordulhatnak sámánok köztük, a Sárkánykígyó fősámánját én alakítom. A nemzetségek külön-külön táboroznak, a Brit-Völgyben bárhol lehet a táboruk, de a játék elején mindenki ki kell, hogy jelölje a táborhelyét. A fősámán a "Magnisi templom" britprehistes helyszínen lakik.
ps.: Jégló Népéből származó karakter továbbhozható, de csak minimális mennyiségben, kb minden 5-6 normál karakterre juthat egy Jégló Népéből származó. A vezérséghez hasonlóan itt is pofára megy majd a dolog.

JELENTKEZÉS:
http://spreadsheets.google.com/viewform?hl=hu&formkey=dGE3TU83ZXVOT2d0OHpqM1JOQkp6MlE6MA..
Jelentkezések állása:
http://spreadsheets.google.com/pub?key=ta7MO7euNOgt8zj3RNBJz2Q&single=true&gid=1&output=html

Program:
9:40-ig gyülekező Tatabánya vasútállomás 2-3 vágányainak közös peronjának lépcsővel átellenes végében. Utána indulás a terepre, előkészületek, játék.
Valamikor 16:00 és 19:00 közt játéklezárás, 1-2 óra vacsoraszünet, illetve a kintmaradók közös táborhelyre költöznek, utána Fejvadászat #11 - éjszakai és vasárnap délelőtti játékok!


A hozzászólást Kildar összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Szept. 04, 2009 2:37 pm-kor.
avatar
Kildar
Diktátor
Diktátor

Hozzászólások száma : 2651
Age : 30
Tartózkodási hely : Celldömölk/Veszprém/Vonat/Erdő
Registration date : 2008. Feb. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése http://sites.google.com/site/demgardikronikak/

Vissza az elejére Go down

Re: "Demgardi Krónikák - Astusan Napja" a Fejvadászat Hadijáték #11 keretein belül!

Témanyitás by Kildar on Kedd Szept. 01, 2009 9:45 pm

Némi plusz hangulati információ, a Demgardi Krónikák összefoglaló útikalauzának vonatkozó fejezete:

Északi barbárok és Astusan Hordái

Északon már az új fajok megjelenése óta élnek vegyesen orkok, goblinok, trollok és emberek, valamint ősi ellenségeik, a vad fagyóriások. Az itteni viszonyok rendkívül kaotikusak, törzsek születnek, emelkednek fel, tündökölnek és buknak el szinte egy-egy emberöltő alatt, önjelölt barbár királyok jönnek és mennek. Az északi barbárok a kezdetektől fogva Gor Jarud és a szellemek követői voltak, sámánjaik némelyikéről pedig az a hír járja, hogy közeli felmenői között volt az emberszabású alakot öltött Gor Jarud is. Nemrégiben ütötte csak fel köztük fejét egy új vallás: Astusannak, a gyilkolás és vérszomj káosz-istenének a hite, kit eddig csak a fagyóriások követtek.

Közigazgatás

Törzsi-nemzetségi alapú szerveződés, az egyes törzsek élén a törzsfő áll, ki hagyományosan a törzs azon harcosa, akit az összes harcos elfogad vezetőjéül. ellenzőit pedig nem-halálig tartó párharcban legyőzi. A törzsfő komolyabb döntései előtt kikérheti a családfők véleményét, illetve konzultálhat a sámánjaival is, kik a szellemekkel való kapcsolatuk folytán kívül állnak a törzsek rangsorán, őket minden, a szellemek hitét valló barbár tiszteli, és az Astusan hitét vallók is ódzkodnak tőlük. Időnként előfordul, hogy egy-egy törzsfő képes több törzset is összefogni, sőt, nem ritkán azt is kivívják, hogy királyként kezeljék őket, de az ilyen önjelölt barbár királyok birodalma rövid életű, általában haláluk után hónapok alatt széthullik. Az északi barbárok pénzveréssel nem foglalkoznak, az érméknek nem sok jelentőséget tulajdonítanak, kereskedelmük elsősorban cserealapú.

Öltözködés

Az északi barbárok öltözködése egyszerű és praktikus. Nemesfém ékszereket nem hordanak, helyette általában a vadászatokon általuk elejtett állatok prémeit, illetve a legyőzött ellenfelük fegyveréből kovácsolt gyűrűket, nyakláncokat hordanak. Ritka köztük a komolyabb vértviselet, inkább pajzsukban és szívósságukban bíznak, de a rangosabb törzsfőknél előfordulhat néha egy-egy durvább megmunkálású láncing.

Kultúra és műveltség

A barbárok többsége írástudatlan, legfeljebb a civilizált államokkal határos vidékeken élő törzsek tagjai közt fordulhat elő egy-két írástudó. A sámánok Gor Jarud titkos jeleit használják gondolataik lejegyzésére, ezt a tudást féltve őrzik, főként Astusan hívei elől. Különös módon azok a sámánok, akik áttérnek Astusan hitébe, elfelejtik Gor Jarud írásának ismeretét, mintha az istenség visszavonta volna ajándékát. Az Astusan hitét valló barbárok még a Észak lakói közt is kifejezetten barbárnak számítanak: többségüknek új istenük teljesen elvette az eszét, csak a gyilkolásban és a vérontásban lelik örömüket.

Közbiztonság és katonaság

A barbár vidékeken a magányos utazók mind magukért felelnek, a szellemek hitét valló törzseken belül viszont a szoros vérségi kötelék miatt a "közbiztonság" elsőrangú, hiszen egy igaz lelkiismeretű barbár sem törne testvérei életére. Ugyanez nem mondható el Astusan eszüket vesztett híveiről, köztük kívülállónak és törzsbelinek lenni egyaránt életveszély. Az északi barbárok között bárki lehet harcos: a férfiaktól elvárt, hogy ha elbírják a fegyvert, harcoljanak a törzsért, a nők pedig rátermettségük bizonyítása után a férfiakéval egyenlő jogokkal rendelkeznek harcosként.
avatar
Kildar
Diktátor
Diktátor

Hozzászólások száma : 2651
Age : 30
Tartózkodási hely : Celldömölk/Veszprém/Vonat/Erdő
Registration date : 2008. Feb. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése http://sites.google.com/site/demgardikronikak/

Vissza az elejére Go down

Re: "Demgardi Krónikák - Astusan Napja" a Fejvadászat Hadijáték #11 keretein belül!

Témanyitás by Skalle on Csüt. Szept. 03, 2009 3:11 pm

Nehéz lett volna maradni az eredeti tervnél és várni vele tavaszig? Sad
avatar
Skalle

Hozzászólások száma : 366
Age : 29
Tartózkodási hely : Komárom
Registration date : 2008. Mar. 01.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: "Demgardi Krónikák - Astusan Napja" a Fejvadászat Hadijáték #11 keretein belül!

Témanyitás by Damien-Maelstrom on Csüt. Szept. 03, 2009 3:21 pm

Igen.
avatar
Damien-Maelstrom

Hozzászólások száma : 659
Age : 29
Tartózkodási hely : A Kettétépett Elme Birodalmában
Registration date : 2009. Feb. 19.

Felhasználó profiljának megtekintése http://damien-maelstrom.freeblog.hu

Vissza az elejére Go down

Re: "Demgardi Krónikák - Astusan Napja" a Fejvadászat Hadijáték #11 keretein belül!

Témanyitás by Ashi Valkoinen on Csüt. Szept. 03, 2009 4:44 pm

Konstruktivitás előny.

Alapvetően a Brit Prehistóriához hasonlóan a vallásos témára ráfekvő, "térítéses" játék, azonban innen a fegyveres konfliktusok sem fognak hiányozni, sőt, bőven fog akadni belőlük, így mind a sámán, mind a harcos karakterek megtalálhatják a maguk számítását.

Pár percen belül hozzáadok egy szavazást a témához. Szavazás szabályai:
Aki szavaz, hozzászólásában leírja, mire szavazott. Enélkül a szavazata érvénytelen. Szavazat visszavonható, változás esetén pedig a szavazatot adó ember módosítja a szavazatát.


A hozzászólást Ashi Valkoinen összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Szept. 03, 2009 4:48 pm-kor.

_________________

BrickShelf Galériám
avatar
Ashi Valkoinen

Hozzászólások száma : 2254
Age : 30
Tartózkodási hely : Gerecse, Tatabánya, vonat, Budapest
Registration date : 2008. Mar. 16.

Felhasználó profiljának megtekintése http://ashi.web.elte.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: "Demgardi Krónikák - Astusan Napja" a Fejvadászat Hadijáték #11 keretein belül!

Témanyitás by Ashi Valkoinen on Csüt. Szept. 03, 2009 4:47 pm

Természetesen mindkettőn részt veszek, szavaztam.

_________________

BrickShelf Galériám
avatar
Ashi Valkoinen

Hozzászólások száma : 2254
Age : 30
Tartózkodási hely : Gerecse, Tatabánya, vonat, Budapest
Registration date : 2008. Mar. 16.

Felhasználó profiljának megtekintése http://ashi.web.elte.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: "Demgardi Krónikák - Astusan Napja" a Fejvadászat Hadijáték #11 keretein belül!

Témanyitás by Freya on Csüt. Szept. 03, 2009 4:49 pm

Csak a LIVE-ra tudok menni.

Freya

Hozzászólások száma : 30
Age : 24
Tartózkodási hely : Tatabánya
Registration date : 2009. Aug. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: "Demgardi Krónikák - Astusan Napja" a Fejvadászat Hadijáték #11 keretein belül!

Témanyitás by Nirwastir on Csüt. Szept. 03, 2009 5:03 pm

Úgy tűnik, mindkettőre tudok menni, de ebbe még szüleim/iskola/pénzhiány beleszólhat.
avatar
Nirwastir

Hozzászólások száma : 327
Age : 27
Tartózkodási hely : Budapest
Registration date : 2008. May. 03.

Felhasználó profiljának megtekintése http://zgraph.casthaste.net

Vissza az elejére Go down

Re: "Demgardi Krónikák - Astusan Napja" a Fejvadászat Hadijáték #11 keretein belül!

Témanyitás by Kildar on Csüt. Szept. 03, 2009 5:32 pm

Szintén mindkettő (captain obvious).
avatar
Kildar
Diktátor
Diktátor

Hozzászólások száma : 2651
Age : 30
Tartózkodási hely : Celldömölk/Veszprém/Vonat/Erdő
Registration date : 2008. Feb. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése http://sites.google.com/site/demgardikronikak/

Vissza az elejére Go down

Re: "Demgardi Krónikák - Astusan Napja" a Fejvadászat Hadijáték #11 keretein belül!

Témanyitás by Skalle on Csüt. Szept. 03, 2009 6:42 pm

Mivel akkor még mindig napszemüvegben kell feszítenem, így minden bizonnyal kénytelen vagyok kihagyni...
avatar
Skalle

Hozzászólások száma : 366
Age : 29
Tartózkodási hely : Komárom
Registration date : 2008. Mar. 01.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: "Demgardi Krónikák - Astusan Napja" a Fejvadászat Hadijáték #11 keretein belül!

Témanyitás by Pangloss on Csüt. Szept. 03, 2009 6:51 pm

Na, én bár az "igen"-re szavaztam, lehet hogy csak az egyikre, vagy az egyikre sem tudok eljönni, ez többnyire a mocskos anyagiaktól függ, illetve hogy megtudom-e oldani a kaját, meg mittudomén. Szóval próbálok eljönni mindkettőre, előre még nem látható sajna a dolog.

EDIT: Csak Fejvadászat. Srácok, az időbeosztásom így hozta össze.


A hozzászólást Pangloss összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 02, 2009 12:50 pm-kor.
avatar
Pangloss

Hozzászólások száma : 168
Age : 27
Tartózkodási hely : Budapest
Registration date : 2009. Jun. 15.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: "Demgardi Krónikák - Astusan Napja" a Fejvadászat Hadijáték #11 keretein belül!

Témanyitás by Baharroth on Csüt. Szept. 03, 2009 7:27 pm

Csak live-ra szeretnék menni.
avatar
Baharroth

Hozzászólások száma : 91
Tartózkodási hely : Székesfehérvár
Registration date : 2008. Feb. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: "Demgardi Krónikák - Astusan Napja" a Fejvadászat Hadijáték #11 keretein belül!

Témanyitás by Eglar on Csüt. Szept. 03, 2009 8:05 pm

Részemről csak Live. Szorgalmi időszakban az egyetlen, amikor kialhatom magam a héten anélkül, h másokhoz kelljen alkalmazkodni, a szombat este, és ezt jelen kolikörülményeim között még egy ilyen jó dologért se áldozom fel.
avatar
Eglar

Hozzászólások száma : 787
Age : 32
Tartózkodási hely : Szombathely// egyetemi időszkban BP
Registration date : 2008. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: "Demgardi Krónikák - Astusan Napja" a Fejvadászat Hadijáték #11 keretein belül!

Témanyitás by Ashi Valkoinen on Csüt. Szept. 03, 2009 8:26 pm

Baharroth:
Igazából ha csak live-ra jössz, akkor a live végéről maradsz le, mert a Tatabánya - Szfehérvár buszjáratok közül az utolsó 7-8 felé indul. Ha maradsz egy éjszakát, akkor meg már mindkettőn ott leszel. Wink Very Happy

Skalle:
Fényképezni / larposokkal marhulni sem jössz? Sad Neked ingyér van az utazás is. Razz Razz


A hozzászólást Ashi Valkoinen összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Szept. 03, 2009 10:18 pm-kor.

_________________

BrickShelf Galériám
avatar
Ashi Valkoinen

Hozzászólások száma : 2254
Age : 30
Tartózkodási hely : Gerecse, Tatabánya, vonat, Budapest
Registration date : 2008. Mar. 16.

Felhasználó profiljának megtekintése http://ashi.web.elte.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: "Demgardi Krónikák - Astusan Napja" a Fejvadászat Hadijáték #11 keretein belül!

Témanyitás by Kildar on Csüt. Szept. 03, 2009 8:37 pm

avatar
Kildar
Diktátor
Diktátor

Hozzászólások száma : 2651
Age : 30
Tartózkodási hely : Celldömölk/Veszprém/Vonat/Erdő
Registration date : 2008. Feb. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése http://sites.google.com/site/demgardikronikak/

Vissza az elejére Go down

Re: "Demgardi Krónikák - Astusan Napja" a Fejvadászat Hadijáték #11 keretein belül!

Témanyitás by Skalle on Csüt. Szept. 03, 2009 9:45 pm

Ashi Valkoinen írta:
Skalle:
Fényképezni / larposokkal marhulni sem jössz? Sad Neked ingyér van az utazás is. Razz Razz

Ja, végül is úgy mehetek. Csak akkor is zavarni fog, hogy nem tudok játszani Sad
avatar
Skalle

Hozzászólások száma : 366
Age : 29
Tartózkodási hely : Komárom
Registration date : 2008. Mar. 01.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: "Demgardi Krónikák - Astusan Napja" a Fejvadászat Hadijáték #11 keretein belül!

Témanyitás by Ashi Valkoinen on Csüt. Szept. 03, 2009 10:15 pm

Skalle:
Sose zavarjon, egyrészt mert mégiscsak ott leszel, másrészt szerintem valamilyen álarccal / maszkkal elfedhető a napszemüveg is. Éjszakai játékon is kipróbálhatod Magad (rejtőzés és lopózdás van, fizikai harc nem mindegyik játékmódban van), másrészt igenis szükség van a játékban olyan emberre, aki dokumentál kicsit (szerintem Cell 5-ön ez alig valósult meg), szóval örülnénk, ha eljönnél, és LIVE után mégiscsak ott lesz a társaság, akik nem sokszor látják egymást egy évben. Wink

_________________

BrickShelf Galériám
avatar
Ashi Valkoinen

Hozzászólások száma : 2254
Age : 30
Tartózkodási hely : Gerecse, Tatabánya, vonat, Budapest
Registration date : 2008. Mar. 16.

Felhasználó profiljának megtekintése http://ashi.web.elte.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: "Demgardi Krónikák - Astusan Napja" a Fejvadászat Hadijáték #11 keretein belül!

Témanyitás by Skalle on Csüt. Szept. 03, 2009 10:24 pm

Ashi Valkoinen írta:Skalle:
Sose zavarjon, egyrészt mert mégiscsak ott leszel, másrészt szerintem valamilyen álarccal / maszkkal elfedhető a napszemüveg is. Éjszakai játékon is kipróbálhatod Magad (rejtőzés és lopózdás van, fizikai harc nem mindegyik játékmódban van), másrészt igenis szükség van a játékban olyan emberre, aki dokumentál kicsit (szerintem Cell 5-ön ez alig valósult meg), szóval örülnénk, ha eljönnél, és LIVE után mégiscsak ott lesz a társaság, akik nem sokszor látják egymást egy évben. Wink

na igen, tény, hogy érvnek nem utolsó amit mondasz Smile
igazából majd meglássuk, nem mondom 100%-ra hogy megyek, de ha akkor éppen ráérek, akkor megyek Smile
avatar
Skalle

Hozzászólások száma : 366
Age : 29
Tartózkodási hely : Komárom
Registration date : 2008. Mar. 01.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: "Demgardi Krónikák - Astusan Napja" a Fejvadászat Hadijáték #11 keretein belül!

Témanyitás by Ashi Valkoinen on Pént. Szept. 04, 2009 7:57 am

Naugye, fő a jó hozzáállás.

(P.S.: Kitiltom a sünvicceket is, hogy tudj értelmes mennyiséget aludni. Razz Razz)

_________________

BrickShelf Galériám
avatar
Ashi Valkoinen

Hozzászólások száma : 2254
Age : 30
Tartózkodási hely : Gerecse, Tatabánya, vonat, Budapest
Registration date : 2008. Mar. 16.

Felhasználó profiljának megtekintése http://ashi.web.elte.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: "Demgardi Krónikák - Astusan Napja" a Fejvadászat Hadijáték #11 keretein belül!

Témanyitás by Kildar on Pént. Szept. 04, 2009 9:28 am

És természetesen a fát is bannoljuk az erdőből.
avatar
Kildar
Diktátor
Diktátor

Hozzászólások száma : 2651
Age : 30
Tartózkodási hely : Celldömölk/Veszprém/Vonat/Erdő
Registration date : 2008. Feb. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése http://sites.google.com/site/demgardikronikak/

Vissza az elejére Go down

Re: "Demgardi Krónikák - Astusan Napja" a Fejvadászat Hadijáték #11 keretein belül!

Témanyitás by Ashi Valkoinen on Pént. Szept. 04, 2009 9:32 am

A fát nem, csak a "faaaaa"-t... Ha véletlen meghallom, keltapajzs vasalásával tockolok érte.

_________________

BrickShelf Galériám
avatar
Ashi Valkoinen

Hozzászólások száma : 2254
Age : 30
Tartózkodási hely : Gerecse, Tatabánya, vonat, Budapest
Registration date : 2008. Mar. 16.

Felhasználó profiljának megtekintése http://ashi.web.elte.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: "Demgardi Krónikák - Astusan Napja" a Fejvadászat Hadijáték #11 keretein belül!

Témanyitás by Baharroth on Pént. Szept. 04, 2009 2:03 pm

Ashi igazából éjszakai játékkal nekem annyi bajom van hogy az északai látásom kb a vakmacska szintjén van=/ Egyébként szívesen maradnék.
avatar
Baharroth

Hozzászólások száma : 91
Tartózkodási hely : Székesfehérvár
Registration date : 2008. Feb. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: "Demgardi Krónikák - Astusan Napja" a Fejvadászat Hadijáték #11 keretein belül!

Témanyitás by Kildar on Szomb. Szept. 05, 2009 12:40 pm

Ezen a hétvégén a google docs elvileg karbantartás alatt áll, így az űrlapos jelentkezéseitek nem biztos, hogy megérkeznek. Aki ezen a hétvégén küldi/küldte a jelentkezését, és hétfőig nem látja a listában, szóljon nekem.
avatar
Kildar
Diktátor
Diktátor

Hozzászólások száma : 2651
Age : 30
Tartózkodási hely : Celldömölk/Veszprém/Vonat/Erdő
Registration date : 2008. Feb. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése http://sites.google.com/site/demgardikronikak/

Vissza az elejére Go down

Re: "Demgardi Krónikák - Astusan Napja" a Fejvadászat Hadijáték #11 keretein belül!

Témanyitás by Ashi Valkoinen on Vas. Szept. 06, 2009 4:32 pm

Baharroth:
Jelenleg a szavazásod és a jelentkezésed egymásnak ellentmondó információkat tartalmaz. Amennyiben mindkét rendezvényre jönnél, kérlek szavazz át a téma szavazásán.

Ismeretlen szavazó:
Ha már "nem"-et írtál, legalább a kiírásnak megfelelően írd ezt be.

_________________

BrickShelf Galériám
avatar
Ashi Valkoinen

Hozzászólások száma : 2254
Age : 30
Tartózkodási hely : Gerecse, Tatabánya, vonat, Budapest
Registration date : 2008. Mar. 16.

Felhasználó profiljának megtekintése http://ashi.web.elte.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: "Demgardi Krónikák - Astusan Napja" a Fejvadászat Hadijáték #11 keretein belül!

Témanyitás by Kildar on Kedd Szept. 08, 2009 12:29 pm

Álljon itt némi információ a játékon megjelenő két vallásról:

Gor Jarud és a szellemek hite

A szellemhitű északi népek által legfőbbnek tartott istenség Gor Jarud, avagy Minden Élők Atyja, avagy a Sámánok Ősatyja, aki Arassur Második Gyermekei, avagy az Élők Istenei közül az első. A legendák szerint a sámánok a testet öltött Gor Jarud egyenesági leszármazottai, hatalmukat tőle, és az őket segítő szellemektől - kiemelten pedig a törzsük-nemzetségük legfőbb védőszellemétől. A sámánok feladata, hogy megvédjék törzsük lelki tisztaságát az ártó szellemektől, a gór-októl.
Az északi népek közembere számára Gor Jarud neve tabu, tisztelik sámánjaikat, a szellemeket, istenüket, és istenük jelét is. Gor Jarud jelét bárki felírhatja, aki ismeri a felírás módját, ekkor az Élők Atyját tisztelő lények - beleértve a legtöbb állatot is - nem fogják bántani őt, ha nem ad rá komoly okot. A Jel felírásának viszont ára van: aki felírja, valamilyen szolgálatot kell, hogy tegyen a Szellemek Népének, különben átok száll fejére, és az összes szellem ellene fordul.

Astusan káosz-hite

Astusan a kiontott vér Káosz-istene, a Káoszföldek hozzá tartozó része hasonlít leginkább a földi elképzelés szerinti kénköves pokolra. Az örök háború szükségét hirdeti, hívei gyakran egymás életére is törnek. Alig egy évszázada Északon még csak a vérszomjas fagyóriások vallották az ő hitét, de az elmúlt évszázadban a Véristen hite lassan elterjedt a többi északi nép között is. A megtért törzsek sámánjai sorra vesztették el Gor Jarud kegyét, így a szellemek helyett a démonokhoz és Astusan egyéb másvilági szolgáihoz fordultak hatalomért, a vezérek pedig könnyű préda reményében a még nem megtért törzsek elpusztítására vagy megtérítésére indultak. Astusan híveinek többsége továbbra is tiszteli a sámánokat és féli Gor Jarud jelét, hiszen emlékeznek hatalmukra, viszont a közemberek egymás közt csak a kiemelkedő erőt és kegyetlenséget ismerik el tiszteletre méltónak.
avatar
Kildar
Diktátor
Diktátor

Hozzászólások száma : 2651
Age : 30
Tartózkodási hely : Celldömölk/Veszprém/Vonat/Erdő
Registration date : 2008. Feb. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése http://sites.google.com/site/demgardikronikak/

Vissza az elejére Go down

Re: "Demgardi Krónikák - Astusan Napja" a Fejvadászat Hadijáték #11 keretein belül!

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 3 oldal 1, 2, 3  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.