Igényfelmérés - AS, LARP elemekkel

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Go down

Érdekel e egy modernkori airsoft-LARP játékon való szerepjátékos részvétel?

34% 34% 
[ 16 ]
30% 30% 
[ 14 ]
4% 4% 
[ 2 ]
2% 2% 
[ 1 ]
17% 17% 
[ 8 ]
13% 13% 
[ 6 ]
 
Összes szavazat : 47

Igényfelmérés - AS, LARP elemekkel

Témanyitás by Lobster on Csüt. Szept. 24, 2009 9:21 am

Mivel a téma kezd előtérbe kerülni az oldalon ezért időszerű különvenni a többi topiktól.

Az utóbbi egy-két évben egyre hangsúlyosabban jelennek meg airsoftos körökben a LARP elemeket tartalmazó játékok, ráadásul egyre többünk részt is vesz ilyeneken. A két szubkultúra átfedése sok lehetőséget rejt magában, számukra "hétköznapi" lövöldözések számunkra újszerű élmények, míg ők a szerepjáték és beleélés szintjén vannak komoly hátrányban legtöbbünkhöz képest.
Természetesen vannak akik számára nincs is fúziós igény, de jelentős réteg van mindkét oldalon ahol ez erősen jelentkezik. Ők azok akik a legtöbbet profitálhatnak az esetleges közös játékokból. Mint ahogy mi is el fogunk hívni 1-2 AS-es arcot pl Falloutra, úgy mi is megfordulhatunk az ő játékaikon. Sőt, egész konkrét elképzelések is akadnak már, egyik vonalon a Blackwater részről terveznek egy több játékból álló vonalat, illetve tomekkék egy kifejezetten nagyléptékű tavasztáji minimum 2napos eseményre gyúrnak. Most elsősorban ez utóbbiról kezdjük el az igényfelmérést.

Alapvetően az a kérdés, hogy hány embert érdekelne innét egy AS játékon való larposabb részvétel, de itt három kérdéskört vontam egybe, tehát több válaszlehetőség adható.

Arra kérek mindenkit aki reagál, hogy ÍRJA BE IDE A FÓRUMBA IS miért választotta azt amit. Köszönöm.

ÉN a magam részéről mennék civilnek és legalább kétnaposra, lehetőleg valami jó kis görény újságíróként. Halálra idegesíteném a katonákat és mindig veszélyes helyeken mászkálnék, de ha rámlőnek akkor rinyálva bújok el jelleggel Very Happy Azt meg tutti kibrusztolnám, hogy legyen saját történetszálunk, amivel a főjátékot nem zavarva, de azt színesítve élhetnénk a saját "életünk"

SZERKESZTÉS, lentebbről átemelve a bővebb leírás:

Úgy látom akad némi érdeklődés, ezért menjünk is kicsit konkrétabban bele a témába. Ugyan amit leírok az csak ötletelés, gyakorlatilag kevés ebből a fix elem, de valami hasonlóról beszélgettünk régebben tomekkékel.

Adott egy pl egy polgárháborús zóna, ahol két népcsoport püföli egymást különféle lőeszközökkel. Példánkban legyen mondjuk egy koszovói háborús időket idéző szitu, az kb mindenki számára friss emlék.
A két jól-rosszul felszerelt oldal félkatonai csapatai a rommá lőtt városban kergetik egymást, és folynak a harcok a stratégiai pontokért (meg egyéb ki tudja milyen dolgokért). Ezek az emberek játéktechnikailag főleg airsoftos rutinosabb népek, jellemzően a lövöldözősebb fajtákból.
A területre küldenek egy kisebb UN csapatot, akinek a feladata egy menekülttábor (és esetleg segélyszállítmány...stb) biztonságának a garantálása, illetve egyéb klasszikus békefenntartó missziók. Ezek is többnyire airsoftos emberek, lehetőleg rutinosabb összeszokott a milsim irányzatot kedvelő/mívelő alakok, relatív kis létszámban (legalábbis a harcoló felekhez képest).

A harmadik csoport pedig a "civilek" avagy a menekülttábor lakói. Ami nem egyenlő egy rakat birka fénymásolószervizes emberkével, hanem mindenféle alakok gyülekezete. Persze lehetnek sima civilek is, de jellemzően a sokuknak van valami kis kavarodás az életében. Alapvetően ők egy saját közösséget képviselnek, a saját belső konfliktusaikkal és a külső tényezők felé is kiható összetett viszonyrendszerrel. Ez alatt értendő pl, hogy van köztük akár antiglobalista hivatalnok, a szakadárokhoz érzelmileg kötődő anyuka, öngyilkos szabotázsakciókra készülő beépített ügynök, munkáját a háborús körülmények között is jól végezni kívánó rendőr, kém, botrányt szimatoló újságíró, világmegváltó tervekkel érkezett UNICEF-es medikus, fegyvercsempész, vagy roncskeselyű, aki a háborúból akar üzletet csinálni.

Mint látható sok cél és motiváció gyűlhet össze egy ilyen helyen, lesz aki jópofizik a katonákkal, lesz aki gyűlöli de eltűri őket, lesz aki a harcoló feleket utálja, mert feldúlták az otthonát de lesz aki mélyen elkötelezett valamelyik oldal mellett és csak mögöttes céljai miatt tartózkodik a táborban.

Ebben a közegben a menekülttábor lakói nem nagyon viselnének fegyvert, és elméletileg barátságosak lennének a védelmezőikkel szemben, de természetesen súrlódások tömkele várható, illegálisan tartott/eladott/szerzett fegyverek tűnhetnek fel itt-ott, ki-kiszökdösnek a harci zónába a bűnös ügyleteik, vagy információszerző-átadó dolgaik végett..stb.
Persze a katonák elfoghatják, esetleg hadbíróság elé akarhatják vinni az ilyeneket, de akkor lehet diplomáciai balhé, lázongás...stb a táborban. Ugyanígy a "harci zónában" is bármikor áldozatul eshet a harcoló felek tüzének, de akár segítheti is valamelyik oldalt.

Egy ilyen dolog azonban csak akkor működhet jól, ha nem 4-5 ember lézeng a táborban hanem legalább 20. Jelenleg az a kérdés, hogy vagyunk e annyian hogy a hiányzó embereket érdemes legyen elkezdeni felhajtani, mert ha nincs legalább 10 ilyen ember akkor kár nekikezdeni. De ha igen, akkor tavaszig még bőven össze lehet hozni egy fasza kis larper kupacot. Azok számára akik ráadásul nem lövöldöznek általában kedvezményeket is szoktak adni, ráadásul ha jó kis csapatot rakunk össze akkor viszonylag nagy mozgásteret kaphatunk a történetben betöltött szerepünket és a motivációinkat illetően.

Remélem is kicsit világosabb a kép a lehetőségeket illetően.


A hozzászólást Lobster összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Dec. 02, 2009 11:13 am-kor.

_________________
Lobster / Homár
avatar
Lobster

Hozzászólások száma : 1221
Age : 40
Registration date : 2008. Feb. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Igényfelmérés - AS, LARP elemekkel

Témanyitás by Kildar on Csüt. Szept. 24, 2009 9:35 am

Vaciláltam az 1) és 2) közt, végül mindkettőre szavaztam. Alapvetően nem zavarna, ha nem kellene lődöznöm az egész játék alatt, de ettől függetlenül nem szeretek "áldozat" szerepet játszani, így annyira nem vonz olyan szerep, amivel nem védhetem meg magam. Persze ez civil karakternél nem feltétlenül azt jelenti, hogy öt gépkarabéllyal rohangál, kimerülhet az egész akár egy gumikésben is, a lényeg, hogy ha valaki nekem jön, nekem is legyen meg az esélyem megvédeni magam azon kívül hogy elfutok. Persze nyilván egy békésebb karakter nem fog gumikéssel nekimenni a gépfegyvereseknek, de azért jobb érzés az a tudat, hogy van olyan szituáció amiből "győztesen" kerülhetek ki, minthogy fixen "áldozat" legyek.

Történeti dolgok terén indifferens vagyok, igazából marhajól eljátszok pár másik jó játékossal minden központi történet nélkül (ráadásul így biztos nem lesz erőltetett FŐŐŐŐSZÁÁÁÁL), ha az ember jó társaságba keveredik és megvan az alaphangulat már pusztán a karakterekből is jön a jó "sztori".
Egy-többnaposság számomra szintén mindegy, nyilván ha fél napot kell érte utazni jobb ha többnapos.
avatar
Kildar
Diktátor
Diktátor

Hozzászólások száma : 2651
Age : 30
Tartózkodási hely : Celldömölk/Veszprém/Vonat/Erdő
Registration date : 2008. Feb. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése http://sites.google.com/site/demgardikronikak/

Vissza az elejére Go down

Re: Igényfelmérés - AS, LARP elemekkel

Témanyitás by Sonir Norend on Csüt. Szept. 24, 2009 10:56 am

1-2
Lévén lőfegyveres embereket megkéselni mindig is élvezet
avatar
Sonir Norend

Hozzászólások száma : 1629
Tartózkodási hely : karakósszörcsögpuszta
Registration date : 2008. Aug. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése http://www.internetisseriousbusiness.on.nimp.org/

Vissza az elejére Go down

Re: Igényfelmérés - AS, LARP elemekkel

Témanyitás by Damien-Maelstrom on Csüt. Szept. 24, 2009 12:02 pm

1es és 2es opciókra adtam le a szavazatomat.
3mas kizárt, mert nincs pénzem. (az egyetemistáknak semmire sincs pénzük... mert mind elisszák...). Főleg nem pukk-pukk fegyverre nincs pénzem amivel már alkotni is lehetne.
4es kizárt, mert érdekel.
5ös kizárt, mert az egynapos kontaktlencse szempontból, a többnapos meg fííling miatt pozitív.
6os kizárt, mert elvagyok én magamban is, és megbonyolítom a dolgokat, ha van hozzá kedvem.

1-2 mindenféleképp, utálom a "megyünk gyakni, megyünk gyakni" stílust, és szeretem hátrányból felépíteni az előnyömet, no meg hasonló érdekes dolgokat csinálni.

Moderáltam, mert felesleges bunkózni. - AV
EDIT: A fórumszabályzat nem tiltja, szóval jogtalannak, és szólásszabadságomban való akadályozásnak tekintem ezen megmozdulásod, de egyelőre még nem perelek.


A hozzászólást Damien-Maelstrom összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Szept. 24, 2009 1:13 pm-kor.
avatar
Damien-Maelstrom

Hozzászólások száma : 659
Age : 29
Tartózkodási hely : A Kettétépett Elme Birodalmában
Registration date : 2009. Feb. 19.

Felhasználó profiljának megtekintése http://damien-maelstrom.freeblog.hu

Vissza az elejére Go down

Re: Igényfelmérés - AS, LARP elemekkel

Témanyitás by Ashi Valkoinen on Csüt. Szept. 24, 2009 12:44 pm

2) és A).
Kém karakter, és többnapos. Egynaposra nem megyek el.

_________________

BrickShelf Galériám
avatar
Ashi Valkoinen

Hozzászólások száma : 2254
Age : 30
Tartózkodási hely : Gerecse, Tatabánya, vonat, Budapest
Registration date : 2008. Mar. 16.

Felhasználó profiljának megtekintése http://ashi.web.elte.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Igényfelmérés - AS, LARP elemekkel

Témanyitás by Gem Kapocs on Csüt. Szept. 24, 2009 1:04 pm

2A, szeretek lövöldözni de nem pusztulok bele ha nem ez az elsődleges célom/feladatom a játékon, mint ahogy fallouton sem volt.
A többnapos játék elvét fel tudom adni abban az esetben ha az utazási költség oda vissza ey ezresből kijön, és ebből következően könnyen és gyorsan emgközelíthető pestről (séta belefér de azért nem fél napos)
avatar
Gem Kapocs

Hozzászólások száma : 1928
Age : 30
Registration date : 2009. Mar. 09.

Felhasználó profiljának megtekintése http://mentalpenis.blogspot.com

Vissza az elejére Go down

Re: Igényfelmérés - AS, LARP elemekkel

Témanyitás by Pangloss on Csüt. Szept. 24, 2009 2:05 pm

Egynapos: kizárva. Civil vagy fegyveres karakter érdekelne, igazából mindegy, hogy milyen karakter szerepében jövök, de az biztos, hogy Kildárhoz hasonlóan szeretem magamnál a biztonságot egy kés vagy egy pisztoly formájában tartani... állandóan.

A történetszálakat szeretem, így arra is adtam szavazatot, bár hogyha tényleg olyan emberekkel akadok össze, akkor a történetszálat mi magunk kigeneráljuk.

Szóval: 1,2,A,B
avatar
Pangloss

Hozzászólások száma : 168
Age : 27
Tartózkodási hely : Budapest
Registration date : 2009. Jun. 15.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Igényfelmérés - AS, LARP elemekkel

Témanyitás by Artemis on Csüt. Szept. 24, 2009 2:14 pm

1-re szavaztam mert jó érzés lenne bebizonyítani olyan embereknek akik még csak airsoftoztak h egy larpnak nem elsődlegesen a harc a célja hanem az is csak egy plusz hangulati eszköz. (legalábbis részemről így van) számomran agyon vonzó egy ilyen szerep....sok dolog ezsembe jutott h milyen karakterek illenének ide...pl úgy is poén lehet h valami csapatnak vagyok a góréja pl egy rabszlgavadásznak, és én csak szervezem az akciókat és üzleteket bonyolítok míg a fegyveres gorilláim őriznek Very Happy

egyszó mint száz...mindenképp 1 Smile
avatar
Artemis

Hozzászólások száma : 64
Age : 29
Tartózkodási hely : Budapest
Registration date : 2009. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Igényfelmérés - AS, LARP elemekkel

Témanyitás by Kanix on Csüt. Szept. 24, 2009 4:38 pm

Szívesen játszok fegyvertelen beszívott hackert Very Happy max lesz nálam egy sniccer fegyver gyanánt.
Ezen kívül sajna több évre előre el vagyok adósodva így 1-naposra csak akkor tudok menni ha olcsón kijön a retúrjegy.

így hát 1;2/A
avatar
Kanix

Hozzászólások száma : 59
Age : 23
Tartózkodási hely : helheim
Registration date : 2008. Dec. 19.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Igényfelmérés - AS, LARP elemekkel

Témanyitás by Eglar on Csüt. Szept. 24, 2009 6:02 pm

Érdekel, amennyiben a szerepjátszás-lövöldözés arány nem (sokkal) rosszabb, mint Fallouton volt.

1 és 2, mert (ahogy már Kildar ill. Iván is leírta), szívesen játszom civilt, u. akkor nem mondanék le az önvédelem lehetőségéről (az "életbiztosítás" preferált formái a gumikés és/vagy valamilyen kisebb, nem túl erős pisztoly)

Azt sem bánom, ha a játék egynapos, hogyha a terepre 1000-1200 Ft körüli költségből kijön a pesti diák retúr. (ez azt jelenti, h Pest kb. 50 km-es körzetében található)

Magyarán jobbára csatlakozom az előttem szólókhoz.
avatar
Eglar

Hozzászólások száma : 787
Age : 32
Tartózkodási hely : Szombathely// egyetemi időszkban BP
Registration date : 2008. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Igényfelmérés - AS, LARP elemekkel

Témanyitás by Lobster on Csüt. Szept. 24, 2009 6:25 pm

Úgy látom akad némi érdeklődés, ezért menjünk is kicsit konkrétabban bele a témába. Ugyan amit leírok az csak ötletelés, gyakorlatilag kevés ebből a fix elem, de valami hasonlóról beszélgettünk régebben tomekkékel.

Adott egy pl egy polgárháborús zóna, ahol két népcsoport püföli egymást különféle lőeszközökkel. Példánkban legyen mondjuk egy koszovói háborús időket idéző szitu, az kb mindenki számára friss emlék.
A két jól-rosszul felszerelt oldal félkatonai csapatai a rommá lőtt városban kergetik egymást, és folynak a harcok a stratégiai pontokért (meg egyéb ki tudja milyen dolgokért). Ezek az emberek játéktechnikailag főleg airsoftos rutinosabb népek, jellemzően a lövöldözősebb fajtákból.
A területre küldenek egy kisebb UN csapatot, akinek a feladata egy menekülttábor (és esetleg segélyszállítmány...stb) biztonságának a garantálása, illetve egyéb klasszikus békefenntartó missziók. Ezek is többnyire airsoftos emberek, lehetőleg rutinosabb összeszokott a milsim irányzatot kedvelő/mívelő alakok, relatív kis létszámban (legalábbis a harcoló felekhez képest).

A harmadik csoport pedig a "civilek" avagy a menekülttábor lakói. Ami nem egyenlő egy rakat birka fénymásolószervizes emberkével, hanem mindenféle alakok gyülekezete. Persze lehetnek sima civilek is, de jellemzően a sokuknak van valami kis kavarodás az életében. Alapvetően ők egy saját közösséget képviselnek, a saját belső konfliktusaikkal és a külső tényezők felé is kiható összetett viszonyrendszerrel. Ez alatt értendő pl, hogy van köztük akár antiglobalista hivatalnok, a szakadárokhoz érzelmileg kötődő anyuka, öngyilkos szabotázsakciókra készülő beépített ügynök, munkáját a háborús körülmények között is jól végezni kívánó rendőr, kém, botrányt szimatoló újságíró, világmegváltó tervekkel érkezett UNICEF-es medikus, fegyvercsempész, vagy roncskeselyű, aki a háborúból akar üzletet csinálni.
Mint látható sok cél és motiváció gyűlhet össze egy ilyen helyen, lesz aki jópofizik a katonákkal, lesz aki gyűlöli de eltűri őket, lesz aki a harcoló feleket utálja, mert feldúlták az otthonát de lesz aki mélyen elkötelezett valamelyik oldal mellett és csak mögöttes céljai miatt tartózkodik a táborban.

Ebben a közegben a menekülttábor lakói nem nagyon viselnének fegyvert, és elméletileg barátságosak lennének a védelmezőikkel szemben, de természetesen súrlódások tömkele várható, illegálisan tartott/eladott/szerzett fegyverek tűnhetnek fel itt-ott, ki-kiszökdösnek a harci zónába a bűnös ügyleteik, vagy információszerző-átadó dolgaik végett..stb.
Persze a katonák elfoghatják, esetleg hadbíróság elé akarhatják vinni az ilyeneket, de akkor lehet diplomáciai balhé, lázongás...stb a táborban. Ugyanígy a "harci zónában" is bármikor áldozatul eshet a harcoló felek tüzének, de akár segítheti is valamelyik oldalt.

Egy ilyen dolog azonban csak akkor működhet jól, ha nem 4-5 ember lézeng a táborban hanem legalább 20. Jelenleg az a kérdés, hogy vagyunk e annyian hogy a hiányzó embereket érdemes legyen elkezdeni felhajtani, mert ha nincs legalább 10 ilyen ember akkor kár nekikezdeni. De ha igen, akkor tavaszig még bőven össze lehet hozni egy fasza kis larper kupacot. Azok számára akik ráadásul nem lövöldöznek általában kedvezményeket is szoktak adni, ráadásul ha jó kis csapatot rakunk össze akkor viszonylag nagy mozgásteret kaphatunk a történetben betöltött szerepünket és a motivációinkat illetően.

Remélem is kicsit világosabb a kép a lehetőségeket illetően.

_________________
Lobster / Homár
avatar
Lobster

Hozzászólások száma : 1221
Age : 40
Registration date : 2008. Feb. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Igényfelmérés - AS, LARP elemekkel

Témanyitás by Damien-Maelstrom on Csüt. Szept. 24, 2009 7:20 pm

Fasza. Pályázzuk meg! Very Happy
avatar
Damien-Maelstrom

Hozzászólások száma : 659
Age : 29
Tartózkodási hely : A Kettétépett Elme Birodalmában
Registration date : 2009. Feb. 19.

Felhasználó profiljának megtekintése http://damien-maelstrom.freeblog.hu

Vissza az elejére Go down

Re: Igényfelmérés - AS, LARP elemekkel

Témanyitás by Pangloss on Pént. Szept. 25, 2009 4:26 pm

Csatlakozok az egészhez, éljenek a kéksapkások, és...

ÉLJEN A SZABAD KOSZOVÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!

Valószínűleg valami katona-civil összekötő leszek a koszovói hadsereg részéről.
avatar
Pangloss

Hozzászólások száma : 168
Age : 27
Tartózkodási hely : Budapest
Registration date : 2009. Jun. 15.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Igényfelmérés - AS, LARP elemekkel

Témanyitás by Kildar on Pént. Szept. 25, 2009 4:38 pm

Igen, ez már egy ideje szóban forog, jó hogy van érdeklődés.

Én még nem tudom, milyen szerepet vállalok, helyzettől függ Razz
avatar
Kildar
Diktátor
Diktátor

Hozzászólások száma : 2651
Age : 30
Tartózkodási hely : Celldömölk/Veszprém/Vonat/Erdő
Registration date : 2008. Feb. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése http://sites.google.com/site/demgardikronikak/

Vissza az elejére Go down

Re: Igényfelmérés - AS, LARP elemekkel

Témanyitás by Nirwastir on Pént. Szept. 25, 2009 5:52 pm

1. Outosan se szeretek ölni, de a tudósító/riporter (akár fotóriporter) dolog engem is nagyon érdekelne, főleg mert szüleim újságírók és így azt hiszem eléggé hitelesen tudnám alakítani Very Happy Vöröskereszest, bolond koldust szintén szívesen.

A. Csak többnapos jöhet szóba, nekem Pest is fél nap út, Pesttől nyugatabbra eljutni meg már elég necces.
avatar
Nirwastir

Hozzászólások száma : 327
Age : 27
Tartózkodási hely : Budapest
Registration date : 2008. May. 03.

Felhasználó profiljának megtekintése http://zgraph.casthaste.net

Vissza az elejére Go down

Re: Igényfelmérés - AS, LARP elemekkel

Témanyitás by Lobster on Pént. Szept. 25, 2009 5:54 pm

Annyit hozzátennék, hogy még semmi nincs lefixálva a konkrétumokat illetően. Tehát a fent említett Koszovó csak egy PÉLDA. Smile

A részletekről majd később tomekk tud tájékoztatni minket, ha valóban lesz rá elég érdeklődő.

_________________
Lobster / Homár
avatar
Lobster

Hozzászólások száma : 1221
Age : 40
Registration date : 2008. Feb. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Igényfelmérés - AS, LARP elemekkel

Témanyitás by Soloviel on Szomb. Szept. 26, 2009 9:55 am

1. Több kihívást láttam mindig is larpokon a nem harci karakterek eljátszásában a számtalan harci karakter mellett, így orvost, diplomatát, kantinost bármikor szívesen játszok, meg még olyat is, ami per pill nem jutott eszembe.

2. Ha már harcra kerül sor, akkor a békésebb karaktereknél sem árt a fegyver, hogy meg tudják védeni magukat, de egy kém vagy egy felderítő is érdekes lenne, sosem rajongtam a nehéz tüzérségért, tehát, hogy a kéthúron játszó neonáci szavaival éljek: "ez pont optimális".

B. Akár 1 naposra is elnéznék, tehát emiatt nem jelöltem be az A-t, viszont imádom a történeteket, és csak menni és lőni nem túl érdekes, tehát valami minimális történetszálat azért össze lehetne dobni, még ha nem is olyan komplex, mint egy larpon, utána pedig mindenki úgy keveri már benne a szart, ahogy akarja.


A pontosított leírás alapján ez a 3. tábor nagyon tetszik, szívesen elvállalnám egy tagját, s a fent említett minimális történetszál is érvényesülhet ez alapján. Amúgy pedig ez tisztára úgy hangzott, mint a Mobil című könyvben, amikor több túlélővel is találkozik a főszereplő, akkor lesz csak igazán gubancos, mert nem hogy mások számára nem puszipajtások, de egymás között is van kavarodás, tehát nem olyan egységes a csoport, mint a korábban említett 1 és 2. airsoftos brigád esetében.

_________________
I'm not a geek, I'm a level 70 Paladin!
avatar
Soloviel

Hozzászólások száma : 730
Age : 32
Tartózkodási hely : Sokfelé, és sosem lehet elérni!
Registration date : 2008. Feb. 26.

Felhasználó profiljának megtekintése http://krulada.uw.hu

Vissza az elejére Go down

Re: Igényfelmérés - AS, LARP elemekkel

Témanyitás by Derszu on Szomb. Szept. 26, 2009 1:42 pm

Én sosem tagadtam hogy szeretek harcolni, ezért mindig igyekeztem olyan karaktert alkotni ami ennek megfelelő. (legáltalánosabb: barbár).
A fenti koszovós példában mondjuk én el tudom magam képzelni partizánként, fegyvercsempészként, guberálóként. Ha a larpos közegnek egy kollektív réteget kellene játszania egy nagyobb volumenű játékban, természetesen bármit felvállalok. És szívesen megyek.

Derszu

Hozzászólások száma : 38
Registration date : 2009. Apr. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Szavazás

Témanyitás by Keitel on Szomb. Szept. 26, 2009 4:13 pm

Tegnap szavaztam, de nem szóltam hozzá, most pótlom.

Egy jó játékra elmegyek akár fegyvertelenül is (jelöltem az egyes pontot) de inkább fegyverrel megyek, ami inkább önvédelemre kell egyenlőre (jelöltem a kettes pontot).

Mást nem jelöltem meg. Lehet egy vagy többnapos, lehet részvételi díj, lehet messze, ha cserébe úgy látom, hogy jól fogom érezni magam, akkor ezek nem problémák.
avatar
Keitel

Hozzászólások száma : 437
Registration date : 2008. Feb. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Igényfelmérés - AS, LARP elemekkel

Témanyitás by Kildar on Szomb. Szept. 26, 2009 7:08 pm

Ma kitaláltuk Homárékkal, hogy mi lenne a leginkább hozzám való karakter ilyen játékon:

Plébános. Nem az az "átbaszlak mer megtehetem" jellegű átlag larpos pap, inkább a Brit Prehistóriás Mihangel barát karakterem modernizált változata Razz
avatar
Kildar
Diktátor
Diktátor

Hozzászólások száma : 2651
Age : 30
Tartózkodási hely : Celldömölk/Veszprém/Vonat/Erdő
Registration date : 2008. Feb. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése http://sites.google.com/site/demgardikronikak/

Vissza az elejére Go down

Re: Igényfelmérés - AS, LARP elemekkel

Témanyitás by Soloviel on Szomb. Szept. 26, 2009 9:02 pm

Hát emberek, lehet jelentkezni Kildar mellé ministráns fiúnak, Kildar örülne! Wink

_________________
I'm not a geek, I'm a level 70 Paladin!
avatar
Soloviel

Hozzászólások száma : 730
Age : 32
Tartózkodási hely : Sokfelé, és sosem lehet elérni!
Registration date : 2008. Feb. 26.

Felhasználó profiljának megtekintése http://krulada.uw.hu

Vissza az elejére Go down

Re: Igényfelmérés - AS, LARP elemekkel

Témanyitás by Eglar on Vas. Szept. 27, 2009 7:38 am

Ööö. Koszovót a "szerb Jeruzsálem"-nek is nevezték régebben. Tudtommal azon a területen inkább az ortodox aka. görögkeleti kereszténység az elterjedt. Szóval akkor már inkább pópa. Smile
avatar
Eglar

Hozzászólások száma : 787
Age : 32
Tartózkodási hely : Szombathely// egyetemi időszkban BP
Registration date : 2008. Aug. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Igényfelmérés - AS, LARP elemekkel

Témanyitás by Sonir Norend on Vas. Szept. 27, 2009 6:18 pm

Kildar: ha gondolod leszek drogos akit a jó útra akarsz téríteni Very Happy
avatar
Sonir Norend

Hozzászólások száma : 1629
Tartózkodási hely : karakósszörcsögpuszta
Registration date : 2008. Aug. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése http://www.internetisseriousbusiness.on.nimp.org/

Vissza az elejére Go down

Re: Igényfelmérés - AS, LARP elemekkel

Témanyitás by Artemis on Hétf. Szept. 28, 2009 6:57 am

Én már előe látom Very Happy a kereskedő aki MINDENT el akar adni mindenkinek...főleg a katonáknak Very Happy roncsokat, lőszert, vizet, nőket, bibliát (és ha már fent említették a drogost akkor mellette még Dílerkedik is Very Happy) nagyon bírnám...
avatar
Artemis

Hozzászólások száma : 64
Age : 29
Tartózkodási hely : Budapest
Registration date : 2009. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Igényfelmérés - AS, LARP elemekkel

Témanyitás by Lobster on Szer. Dec. 02, 2009 11:34 am

Noh, a dolog kezd kézzelfoghatóbbá válni, már kitűzésre kerül egy reális dátum: Május elsejei hétvége.

Maga a játék vszeg vagy péntek estétől vagy szombat reggelről indulna és fullIN lenne vasárnap reggel-délelőttig. A larper oldalról elsősorban a menekülttáborba várnak embereket, de lesz pl egy fosztogató banda ahová szintén beférhetnek jóemberek.
Személyes megjegyzés: Ez utóbbit lehetőleg minimalizálnám, mivel ők általában mindenki ellenségeként lépnek fel ami lövöldözni jó, de érdemi larpra nem sok mozgásteret hagy. Nem is beszélve arról, hogy általában az ellenség túlerőben lesz, összeszokottabb és jobb felszereltségű, tehát a sikerélmény nagyon nem garantált.

A menekülttábor viszonylag meg lesz építve, sátrak, esetleg kerítés meg pár dolog ami a hangulathoz kell, de a karakterek és szerepkörök területén szinte teljesen szabad kezet kaptunk, és Kildarral közösen felelünk a dolgok koordinálásáért.
Ugyan a játék alapvetően nem 100%-ig LARP a mi definíciónk szerint, de mi leszünk azok akik leginkább ilyen elvek mentén játszhatnak, ez jelent néhány jogot és kötelezettséget.

- Olcsóbban jönnek azok akik nem lövöldözni akarnak. Ez nem azt jelenti hogy nem vehetsz a kezedbe egy fegyvert sem, de többnyire olyan karakterek lesznek aki normál esetben nem viselnek lőfegyvert. (persze ettől még előfordulhat a játékban olyan alkalom hogy shotgunt nyomnak a kezedbe azzal a felkiáltással hogy védd azt a bejáratot vagy mind meghalunk ,))
- A táborlakók (és úgy általában bárki aki a mi "körünkbe" tartozik) számára ugyanolyan komolyan vett előzetes karakteregyeztetések lesznek mint amit a játékainkon megszokhattatok. Sőt, mivel külsős airsoft szervezőkkel kell majd előre egyeztetnünk, ezért a határidők is keményebbek lesznek, a játék előtt már 2 hónappal véglegesíteni kell a főbb sztoriszálakat (értsd február végére).
- Mivel ezen alkalom nemcsak egy sima kimegyünk játszani alkalom, hanem egyben fontos mérföldköve a két szubkultúra találkozásának ezért maximálisan felelősek vagyunk azért hogyan ítélik meg a szubkultúránkat a későbbiekben. Ezen a játékon sacc 100+ airsoftosnak fog kialakulni valamilyen véleménye a szerepjátékosokról, köztük az Airsoft szcéna több véleményvezetőjével. Kérem minden leendő jelentkező gondolja át, hogy képes/akar e ilyen felelősséget vállalni a viselkedéséért és esetleges konfliktuskezeléséért.
- Nagyon komolyan vesszük a biztonságot. Nemcsak mert erősebb fegyverek, de viszonylag sok jármű is előfordul majd (uazok, terepjáró, furgon...stb) amik részei lesznek a játéknak. Előfordulhat hogy mozgó járműről fognak lőni és a járműveket is ki lehet lőni bizonyos szabályok alapján. Esélyes hogy a miénknél komolyabb pirotechnika is lesz, ezeket szintén ésszel. Ha bárki is marhulni akar azt felejtse el már most.

Mint látható ez tényleg egy nagyszabású elképzelés, gyakorlatilag egy teljes értékű modernkori liveot is kihozhatunk a témából úgy, hogy lesz 100+ "statisztánk" akik a háborús környezetet hivatottak megjeleníteni Smile Ezért szeretnénk a lehető legtöbb jó arcot összehozni erre az alkalomra és ha beválik akkor a későbbiekben még lehet több ilyesmi is.

Ha minden igaz akkor az elkövetkező időkben kisebb nagyobb megszakításokkal de folyamatosan finomodnak a részinfók a játék történetéről és a lehetőségeinkről, mindenesetre már most érdemes szabadon hagyni a május elsejét.

Ha kérdés észrevétel van senki ne türtőztesse magát!


A hozzászólást Lobster összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Dec. 02, 2009 2:50 pm-kor.

_________________
Lobster / Homár
avatar
Lobster

Hozzászólások száma : 1221
Age : 40
Registration date : 2008. Feb. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Igényfelmérés - AS, LARP elemekkel

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.