FOPP2010 - élménybeszámolók

1 / 3 oldal 1, 2, 3  Next

Go down

FOPP2010 - élménybeszámolók

Témanyitás by Damien-Maelstrom on Vas. Aug. 01, 2010 2:56 pm

Nagy öröm számomra, hogy ismét én csinálhatom meg eme topicot (a tavalyi után... Very Happy), és most kérem önöket, hölgyeim, uraim, osszák meg a közösséggel élményeiket, bánataikat, kritikáikat... stb. Smile
avatar
Damien-Maelstrom

Hozzászólások száma : 659
Age : 29
Tartózkodási hely : A Kettétépett Elme Birodalmában
Registration date : 2009. Feb. 19.

Felhasználó profiljának megtekintése http://damien-maelstrom.freeblog.hu

Vissza az elejére Go down

Re: FOPP2010 - élménybeszámolók

Témanyitás by Sonir Norend on Vas. Aug. 01, 2010 5:02 pm

http://picasaweb.google.com/zagzagsama/2010aug1FalloutLARP2#

Íme zagi képei amiket csinált, tényleges élménybeszámoló majdeccer
avatar
Sonir Norend

Hozzászólások száma : 1629
Tartózkodási hely : karakósszörcsögpuszta
Registration date : 2008. Aug. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése http://www.internetisseriousbusiness.on.nimp.org/

Vissza az elejére Go down

Re: FOPP2010 - élménybeszámolók

Témanyitás by Magitor on Vas. Aug. 01, 2010 5:10 pm

Egészségetekre XD
avatar
Magitor

Hozzászólások száma : 815
Age : 32
Tartózkodási hely : Debrecen, műhely, műhely.
Registration date : 2009. Jun. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: FOPP2010 - élménybeszámolók

Témanyitás by Skalle on Vas. Aug. 01, 2010 5:33 pm

Az idei Fallout larp jó volt, többé-kevésbé jól is éreztem magamat. Ami pl. tetszett, hogy egyrészt többen voltunk és így színesebb is volt a játék, több frakció is tudta magát képviseltetni (szvsz a poszt-nukleáris poszt-keresztény (vagy mi) térítők voltak az egyik leghangulatosabb társulat), bár hiányoltam egy ténylegesen Gter-i alakulatot/csoportosulást, a 90% csak átutazó volt, ami azért elég nagy arány, bár ez ugyebár a játékosok döntései alapján alakult így. Különösen bejött az építkezős rész, hogy a kocsmát a játékosok is segítettek helyre pofozni, mert mindenkinek érdeke volt ugyebár hogy amíg ott tartózkodnak, legyen egy normális hely ahova betérhetnek, de tetszett még a kaszinó (ahol mondjuk nem sokat játszottam, bár terveztem, hogy valamikor elmegyek oda elverni a pénzem, csak sajnos sosem került rá sor) meg a felturbózott autodoc-cal ellátott kórház. A terep is zsír volt, habár a városi részt túlságosan dzsindzsásnak éreztem, de hozzá lehetett szokni, az különösen tetszett, hogy itt azért reális távok voltak és amikor azt mondták, hogy a törzsiek a városon kívül tanyáznak az tényleg a városon kívül volt (éjszaka különösen hosszúnak érződött az út oda), valamint hogy számomra a terep jó helyen volt, kocsival durván fél óra volt míg hazajutottam. (Egyébként Kildar melyik volt az a hely, amit nekem még a játék előtt a Gránitként emlegettél?) Számomra az egyik nagy élmény az volt, amikor a törzsiekkel rohangáltunk a városban, hogy szerezzünk egy bal herét a ghoulnak, aki aztán cserébe elvezet a Szent konzervhez, csak aztán kár hogy végül nem került sor tényleges műtétre mert a ghoul meggondolta magát és jobbnak látta kivégezni a karbantartót, de sebaj. Jó volt továbbá, amikor a hegyi vadászok/rabszolga vadászok miután felrobbantották a komisszárt és bevették magukat a főépületbe aztán a törzsiekkel megpróbáltuk visszafoglalni (csak aztán jól beszoptuk), de kissé fura volt, hogy amikor meg legközelebb ott jártam, akkor a bejáratban már ott tárgyalgattak a komisszárral (aki ugyebár túlélte az incidenst Smile ) a fosztogatók, azazhogy ítéletet akartak hozni felettük valamiért, de csak kettejük felett (valamilyen megvesztegetés miatt). Szóval ilyenkor a fosztogatók két részre oszlottak? Meg miért hagyták szinte teljesen figyelmen kívül a tárgyalásnál, hogy egy órával korábban a fosztogatók még az általuk megszállt épületből lövöldöztek ki a törzsiekre, akik elvileg a komisszár szövetségesei voltak? Nekem ez nem tűnt túlságosan életszerűnek, de annyira nem zavart.
Ami azonban a karakteremet illeti, nos neki nem jött össze teljesen minden, amit szeretett volna. Az rendben van, hogy sikerült megtudnia mivel is kísérletezgettek a sziklások abban a titkos laborban, de a Gterbe való végleges visszatérés nem sült ki túl jól. És igen, itt szeretnék kitérni arra a kisebb incidensre a kocsmában szombat este, ami - ezt most nem rinyálásból mondom, vagy hogy napokig rágódjunk a témán, de - kurvára szarul esett IN és OUT is. És nehogy félre értsetek, nem az esett szarul OUT, hogy "van ez a kis város, ahol alapból alig lézeng néhány ember, de azok is nem sokára elhúzzák innen a belüket, meg kevesebb mint öt napon belül egy kibaszott nagy fosztogatósereg rombol végig rajta és miután még a komisszár is lemondott róla, van egy ember aki megpróbálna még valami védelmet szervezni a városnak, őt viszont lőjjük szitává, mert tök poén", mert elismerem, hogy belefér a Fallout irónikus hangulatába, ahogy az is hogy a bal heréjéért hal meg valaki, ami aztán nem kell senkinek sem. És nem is azért esett szarul, mert "habár nem ártott nekünk ez az alak (oké, mondjuk a hegyi vadászoknak igen, de elvileg velük mindenkinek baja volt, de persze arra jó volt összepajtizni velük, hogy benne legyenek a kivégző osztagban), de mégis mi a faszt képzel magáról, hogy katonai vezető akar lenni (hangsúlyoznám, hogy nem hatalmat akart, csupán menteni a menthetőt, és még nem nevezte ki magát, mert szeretett volna előtte mindenkivel tárgyalni), lőjjuk agyon", hanem az esett szarul egyrészt, hogy ha elég szigorúan vették volna a szervezők a játékot, ez olyan végső halál lett volna mint a huzat, és habár nem volt olyan nagy mennyiségű idő hátra a játékból, de ezzel nekem ott vége lett volna, főleg ha nincsenek a törzsiek akikkel én jóban vagyok és aztán OUT megbeszéltem velük és Kildarral hogy a "kivégzés" után a haldokló testemet kidobták valahova, ahol pont megtaláltak a törzsiek felderítői, elvittek és összeraktak. Mindenesetre köszönöm Kildarnak, hogy ezt négyszemközt beszéltük meg és nem pedig ott mindenki előtt szavaztuk azt meg, hogy "Hööá, végső halált neki!!!". A másik pedig ami végigfutott az agyamon, hogy ezt azért nem csinálták volna meg mindenkivel, és ez az ami OUTban bántott meg, hogy FÜGGETLENÜL a karakterétől (csak példát hozok fel) Damiennel, Kildarral, Ashival vagy akárkivel nem csinálnák meg/nem mernék megcsinálni, hogy körbeállják és szétlövik, úgy hogy semmit sem csinált előtte. Itt most senkivel nem szeretnék hosszútávú konfliktusba keveredni (bárki is volt ennek az egésznek az értelmi szerzője) és köszönöm Eglarnak és Panglossnak, hogy IN és OUT is támogattak, de ne legyen balhé, csak annyit kérnék, hogyha egy mód van rá többet ehhez hasonló faszság ne legyen. Köszönöm.
Jobban belegondolva azért én is elbasztam, mert meg kellett volna várnom míg a volt komisszáron keresztül megkapnám a Krasznüj Szojuztól a meghatalmazást, mielőtt bármit is elkezdek tárgyalni a jöttmentekkel, de ez akkor is olyan volt, hogy (remélem OUT senki sem haragszik meg azon ha) a karakterem legalább azért imádkozik a szellemeknek, hogy a fosztogatók a földig rombolják Gtert erőművestől-ghoulostól-mindenestől, valamint Bajtemetésből sem maradjon sokkal több, és ha már itt tartunk a hegyi vadászok se jussanak messzire és Bástyának is hasonló jókat. A vasárnapi játékon én amúgy még próbáltam rávenni a törzsieket hogy zúzzuk le Gtert, mert akkor már úgy gondoltam, hogy a Harkányi-Bástya-Bicsak-hegyivadász-ghoul-féle felállás már egy fix szövetség, csak sajnos a terv ott dőlt meg, hogy habár a törzsfő halála a háború oldalára billentette törzsieket, de meghalt Iván akitől lőszert és stimpackot szereztünk volna, valamint mikorra odaértünk Bástyáék leléptek, Harkányi pedig a főépületet védte a hegyi vadászok ellen, akik szintén leléceltek.
Egyébként szerintem a törzsbéliek kissé félreértelmezték a látomásokat, mert míg Homárék a játék végén azt mondták nekem, hogy a Szent Konzerv mutatja azt a helyet, ahol folyton el lesznek látva konzervvel, ők folyton azt mondogatták, hogy miután megtalálták visszamennek Sólyomhegyre, mert mintha ők úgy értelmezték, hogy a Szent Konzerv sosem fogy ki (bár lehet én hallottam totálisan félre).
Szóval összességében a negatívumokat leszámítva jó játék volt, jó volt együtt játszani.

Ja és Eglar, asszem nálam van az a bőrszíjad amit a fejeden hordtál...
avatar
Skalle

Hozzászólások száma : 366
Age : 29
Tartózkodási hely : Komárom
Registration date : 2008. Mar. 01.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: FOPP2010 - élménybeszámolók

Témanyitás by Spectre on Vas. Aug. 01, 2010 6:40 pm

Én jól éreztem magam. Iszonyat durva kavarások mentek a háttérben, aminek a felét még most sem értem, a másik felébe meg valahogy belekerültünk néha.
Hegyivadászokról: gyakorlatilag két csapatra váltunk a legelején. Az egyik fele nyíltan kergette a törzsieket, fűbe-fába belekötöttek és nem igazán titkolták, hogy kik is ők. A másik fele (=mi): mindent tagadtunk, próbáltunk jóban lenni Bástyáékkal (miután a papoktól sikeresen elvágott minket az első fél), szépen elkereskedtünk mindenkivel. A komisszár az elején eléggé korruptnak tűnt, de őt már az első perctől fogva ki akartuk nyírni. Volt egy pont, amikor úgy nézett ki, hogy elleszünk egymás mellett, csak akkor elkezdett nagyon mászkálni a Sziklásokhoz is. Ekkor döntöttünk úgy, hogy őt akár ki is lehetne iktatni (és ezt szépen rákenni a törzsiekre). Sajnos fél fejjel kevesebben ugyan, de Lacus túlélte a gránátot (volt nála valami nagyon durva ampulla, + be lett húzva asszem az autodocba is), de egyrészt nem látta, hogy ki lőtt rá (addigra mindenhonnan az terjedt, hogy a "vadak" voltak), másrészt a zűrzavarban a katonák beálltak várost védeni, így ez jól jött ki.
Az esti "fiaskóról": eredetileg ez úgy nézett ki, hogy Bástya odajött hozzám (vele azért sikerült valamennyire összehaverkodnunk), hogy a komisszár lemondott, és most Skalle akarja átvenni a katonai vezetést. Mivel Veled egyébként is volt bajunk INben, (+ Bástyának is jól jött, ha a KSz tekintélye még jobban csökken), úgy döntöttünk, hogy szépen bemegyünk a kocsmába, és lerendezzük. Ami nem volt beleszámolva a kérdésbe, hogy többen is hallották a beszélgetésünket és gyak. különösebb ráhatás nélkül elindultak velünk együtt. Így az eredetileg orgyilkosságnak/kivégzésnek tervezett cuccból egy lincselés jellegű valami lett (hozzátenném, hogy a "tömeg" fele már az elején lelépett, ezért is kellett ott játszanom magam, nehogy megúszd). Eddigre egyébként a Magi által vezetett csapat már haza is ment (mind IN, mind OUT), és magával vitt néhány értéket, így egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy nekünk is hamar pattintanunk kell. Miután a város teljesen szétzilálva maradt vasárnap reggel, úgy döntöttünk, hogy innen már csak max pénzt vihetünk magunkkal. Elkaptunk egy törzsit, eladtuk, majd látványosan távoztunk (nem mintha ez bárkit is érdekelt volna).
A céljainkat sajnos nem igazán sikerült elérnünk, viszont lett egy komoly kapcsolatunk Metropolisszal Bástya személyében, így félsikerként könyvelem el a csapat számára a végeredményt (aztán persze az is lehet, hogy Bástya a jövőben játszani fogja a hülyét, ha rólunk esik szó, de ez benne van a pakliban).

_________________
"Don't worry. I struck you with the back of the sword. Oh, sorry. This sword is double-bladed."
"One must admire how well the laws of physics were written."
avatar
Spectre

Hozzászólások száma : 468
Tartózkodási hely : Magyarisztán banánköztársasága
Registration date : 2009. Mar. 14.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: FOPP2010 - élménybeszámolók

Témanyitás by Skalle on Vas. Aug. 01, 2010 7:06 pm

Spectre írta:Az esti "fiaskóról": eredetileg ez úgy nézett ki, hogy Bástya odajött hozzám (vele azért sikerült valamennyire összehaverkodnunk), hogy a komisszár lemondott, és most Skalle akarja átvenni a katonai vezetést. Mivel Veled egyébként is volt bajunk INben, (+ Bástyának is jól jött, ha a KSz tekintélye még jobban csökken), úgy döntöttünk, hogy szépen bemegyünk a kocsmába, és lerendezzük. Ami nem volt beleszámolva a kérdésbe, hogy többen is hallották a beszélgetésünket és gyak. különösebb ráhatás nélkül elindultak velünk együtt. Így az eredetileg orgyilkosságnak/kivégzésnek tervezett cuccból egy lincselés jellegű valami lett (hozzátenném, hogy a "tömeg" fele már az elején lelépett, ezért is kellett ott játszanom magam, nehogy megúszd).

Értem. Mondjuk azért jó tudni arról, hogy mik zajlattak le ennek a hátterében (bár őszintén szólva nekem akkor ott nagyon úgy tűnt, hogy Damien és Soloviel voltak a bujtogatók, tekintve, hogy nekik említettem terveimet, ők meg többnyire csak gúnyolódtak). Ettől függetlenül a karakterem haragszik. Szerintem bárki haragudna, ha telepumpálják ólommal Razz
avatar
Skalle

Hozzászólások száma : 366
Age : 29
Tartózkodási hely : Komárom
Registration date : 2008. Mar. 01.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: FOPP2010 - élménybeszámolók

Témanyitás by Sonir Norend on Vas. Aug. 01, 2010 7:23 pm

én nem
avatar
Sonir Norend

Hozzászólások száma : 1629
Tartózkodási hely : karakósszörcsögpuszta
Registration date : 2008. Aug. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése http://www.internetisseriousbusiness.on.nimp.org/

Vissza az elejére Go down

Re: FOPP2010 - élménybeszámolók

Témanyitás by Lobster on Vas. Aug. 01, 2010 7:33 pm

Na hazaértünk mi is. A pályán kb rend van, a játékosok korrekten intézték a szemétkezelést, amit köszönök mindenkinek. Ugyan tudom hogy ez kéne a természetes legyen, de az elmúlt évek alapján ez volt a legkorrektebb csapat.

A játékról bővebben később, köszönöm mindenkinek aki ott volt, úgy vélem mindannyian hozzátettük a magunk részét hogy jó lehessen.

_________________
Lobster / Homár
avatar
Lobster

Hozzászólások száma : 1221
Age : 40
Registration date : 2008. Feb. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: FOPP2010 - élménybeszámolók

Témanyitás by Jason on Vas. Aug. 01, 2010 8:39 pm

Hali!

Ugyan csak outban és pár órát voltam lent, de tetszett, amit láttam! Feltoltam azt a pár képet, amit készítettem. Videó két héten belül kész. Még egyszer köszi

Megaupload
avatar
Jason

Hozzászólások száma : 21
Age : 31
Tartózkodási hely : Pilisvörösvár
Registration date : 2008. Jul. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése http://zenemagazin.com

Vissza az elejére Go down

Re: FOPP2010 - élménybeszámolók

Témanyitás by tomeKK on Vas. Aug. 01, 2010 9:23 pm

Köszönjük a lehetőséget! Nagyon jól éreztük magunkat!


Kullancsokat feltétlenül csekkoljátok!
avatar
tomeKK

Hozzászólások száma : 3
Age : 35
Tartózkodási hely : Miskolc
Registration date : 2009. Sep. 17.

Felhasználó profiljának megtekintése http://airsoft-miskolc.hu

Vissza az elejére Go down

Re: FOPP2010 - élménybeszámolók

Témanyitás by magi44 on Hétf. Aug. 02, 2010 9:14 am

Sonir Norend írta:http://picasaweb.google.com/zagzagsama/2010aug1FalloutLARP2#

Íme zagi képei amiket csinált, tényleges élménybeszámoló majdeccer

kossssz az elso kepeket Zagi....!..Jöhet még több.....

Hááááttt......mindenekfelett koszonet a szervezésért en nagyon jol ereztem magam ! Asszzem kicsit összekuszáltuk a szálakat a Quest-ekbol nem sokat erzekeltem Her.Einstand személyében mellettem hű baratommal Her.Günterrel......totalis pusztasagban ereztuk magunkat ahol rövid negyedora alatt mindenkivel összetuzesbe keveredtünk.Fejvadasz csapat szetszakadt Her. Warrrr meg csatlakozott mellénk.Probalok technikai sorrendet felallitani:
01/
Kereskedo allomas azonnali megtamadasa fosztogatas céljából.
02/
3db Hittéritő megölése és megskalpolasa G-ter felé vezető úton=2kupak/skalp üzlet a kerekedővel köttetett.
03/
terkep,3db adathordozo szovjet baratoktol,10-12 kupak a zsebünkben észak felé 2db energiacella megtalalasa, majd 3-an összetűzésbe keveredtünk 12-14 törzsbélivel.(halál 1.0)
04/
Dokival biztositva a törzsbeliek vonulo csapatat megkerülve az otthonmaradt 2 törzsbeli foglyul ejtése.Egyik sajnos egy langolo haju asszony meghalt kinzas közben.
05/
Törzsbeliek szeme lattára a Fogoly-túsz megölése a kereskedő allomas elott miutan a "talán" a komisszár parancsára lövöldözni kezdtek ránk.(felgyogyitanak de hitteritok köpönyögét erintve elkapjuk a kórságot)
06/
Börtönben........ Her.Warr mindent megprobalva megprobal kiszabaditani minket,szobarol-szobara lövöldözve de a főbejárat előtt az ablakokból fegyver nelkül lelőnek a komisszár csatlosai.(Halal 2.0)
07/
G-tervből kiindulva 3-an megtamadjuk a 12-14 fős törzsbeliek táborát. A "savas" eső utunkat állja igy egy épületbe huzodva vesszük fel a harcot ellenük. Nemsokaig tudtuk magunkat tartani a hatalmas túlerővel szemben+ egy kicsit idegesek voltak ránk mert megöltük a foglyot előzőleg...Smile...Smile(Halal3.0)
08/
"Jó" doktornő nemi S-Pakk es kötszer ellenében meggyógyitja a "kórságot" a kezünkről. A törzsbeliek városkiürítési ultimátuma előtt a "felderitőjük" megölése és megskalpolása (Headshot utolagosan is elnezést érte)
09/
A város védelmében résztveszünk majd a kaszinóig visszaszoritjuk a törzsbelieket. Ezekutan a komisszar testőreiként a kocsmaba kisérjük a "kupakokkal" teli ládát és EZÉRT a cselekedetért később tolvajlással vádol minket a komisszár =Letartóztatnak és a varosbeliek előtt ki akart végeztetni. Kocsmarosné és az érdektelen többség örökre száműz minket a pusztaságba fegyver nélkül.
10/
Szövetséget kötünk a varosba be nem engedett törzsbeliekkel akik nem hisznek nekunk hogy felgyogyultunk a betegsegunkből. Amig ők a varos közelében vannak addig a támaszpontjukon 3 hittérítő megölésére keszultunk
de telibeszélték a fejünket és a visszaérkező törzsbéliek szeme láttára "megtéritenek" hármunkat.Szövetség.
11/
Törzsbeliek a technikus Bal heréjét levágva átadják a "ghoul"-nak utána hiába cipelik az auto-doc-ba ott már nem tudják ujraéleszteni. A kavarodást kihasználva eltulajdonitjuk Her Günterrel a szovjet barataink technikai alkatrészeit és messzire távozunk.

- valaki-valahol majd irhatna egy osszefoglalot mi volt a kuldetesunk ?? vagy hogy mi maradt még ki....es többi altalunk meg-nem-latogatott helyről is jöhetne majd infó......

Alohaaaaaaaaaaaaa................Mgx
avatar
magi44

Hozzászólások száma : 15
Age : 46
Tartózkodási hely : Budapest, Zuglo
Registration date : 2009. Oct. 06.

Felhasználó profiljának megtekintése http://www.nukufuku.ro

Vissza az elejére Go down

Re: FOPP2010 - élménybeszámolók

Témanyitás by Lobster on Hétf. Aug. 02, 2010 10:38 am

Néhány dolgot pontosítanék, mert látom magi koma figyelme itt-ott elkalandozott történetírás közben Very Happy

05/Törzsbeliek szeme lattára a Fogoly-túsz megölése a kereskedő allomas elott miutan a "talán" a komisszár parancsára lövöldözni kezdtek ránk.(felgyogyitanak de hitteritok köpönyögét erintve elkapjuk a kórságot)
- Hangsúlyosan mondom: ilyen kamukórság dolgokat NE találjunk ki főleg ne szervezői egyeztetés nélkül. OUT kérdéseket szül amit nem szeretünk. Főleg ha meg sem tudjuk válaszolni.

09/A város védelmében résztveszünk majd a kaszinóig visszaszoritjuk a törzsbelieket. Ezekutan a komisszar testőreiként a kocsmaba kisérjük a "kupakokkal" teli ládát és EZÉRT a cselekedetért később tolvajlással vádol minket a komisszár =Letartóztatnak és a varosbeliek előtt ki akart végeztetni. Kocsmarosné és az érdektelen többség örökre száműz minket a pusztaságba fegyver nélkül.
- A kocsmárosné volt aki határozottan megóvott titeket a kivégzéstől, és még csak nem is száműzött a pusztaságba. Igaz a további kiszolgálást az megtagadta a fosztogatók irányába.

11/Törzsbeliek a technikus Bal heréjét levágva átadják a "ghoul"-nak utána hiába cipelik az auto-doc-ba ott már nem tudják ujraéleszteni. A kavarodást kihasználva eltulajdonitjuk Her Günterrel a szovjet barataink technikai alkatrészeit és messzire távozunk.
Nem technikus hanem karbantartó, nem vágták le a heréjét hanem elvágták a torkát és nem akarták újraéleszteni, mert az autodoc nem üzemelt a fenti hszben említett okokból.

valaki-valahol majd irhatna egy osszefoglalot mi volt a kuldetesunk ?? vagy hogy mi maradt még ki....es többi altalunk meg-nem-latogatott helyről is jöhetne majd infó......
- A "küldetéseteket" elsősorban a csapatotok adatlapján olvashattad, hogy ebből mi mennyire valósult meg az leginkább ti hegyivadászok kell tudjátok Smile A többiekről és a játék globális eseményeiről a publikus történelem infóinak összeszedése folyamatban, amint lehet összepofozzuk egy jó kis aftermath témára. Amint elkészül körbeértesítünk minden regelt játékost róla.

_________________
Lobster / Homár
avatar
Lobster

Hozzászólások száma : 1221
Age : 40
Registration date : 2008. Feb. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: FOPP2010 - élménybeszámolók

Témanyitás by godot on Hétf. Aug. 02, 2010 12:09 pm

Köszönöm én is a meghívást, vérhasban szenvedő, hallgatag és változatosan beszámítható alkoholista kereskedőasszonyként (ami beépített sziklaügynökként csak az álca volt, persze) az egyetlen bánatom az volt, hogy a játék előbb ért véget a tervezettnél.

Jövőre remélem megint találkozunk. Smile
avatar
godot

Hozzászólások száma : 2
Registration date : 2010. Aug. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: FOPP2010 - élménybeszámolók

Témanyitás by Damien-Maelstrom on Hétf. Aug. 02, 2010 1:08 pm

Nos,

Nagyon élveztem a játékot. Külön öröm volt, hogy jó sokan voltunk, és bár a karakterem egyedül volt, mint a kisujjam, mégis tudott érvényesülni - úgy, ahogy.

Igazándiból nekem elég volt túlélnem és sodródnom az árral, várva a lehetőségekre, hogy mikor tudok embereket csábítani Bajtemetésbe. Ezzel maximálisan meg is vagyok elégedve, sikerült megtripláznom városom lakosságát.

Karakterjáték tekintetében is meg vagyok elégedve magammal... a törzsieket/ghoulokat lenéztem, ez meg is jelent... nem utáltam őket, csak kevésbé vettem őket emberszámba. A régi ismerősökön segítettem, és megvalósítottam a posztapokaliptikus nemest... régi barátoknak segítettem, újakat szereztem... csak az a baj, hogy igazi "vörös"-el nem találkoztam... ideológiai szempontból ugyanis muszáj lettem volna szétlőni - de teljesen.

Jelmezek: jók voltak. Megvolt a hitelesség, és nem nagyon láttam olyat, ami elütött volna a világképtől.

Igazándiból a "nagyon jó volt" - at tudnám még ragozni, illetve szőrszálhasogatni bizonyos dolgokon, de nem akarok. (No meg elmondhatnám a véleményemet a Skalle által felvetett dolgokról, de megígértem, hogy nem fogok faszalogni, ezt be is tartom.)

Pár nagyon meghatározó élmény:
A sziklások lekapcsolása... csak úgy zubogott bennem az adrenalin, és nagyon örültem, hogy minden baj nélkül megoldottuk a dolgot.
A békét akarók kimenekítése - ez nem akkora volumenű, de élveztem, hogy sikerült diplomáciai úton érvényesülnöm.
Szerencsejáték a kocsmában - élmény volt, hogy ilyet is lehetett csinálni.
Hesszelgetni a fogadóban - ez csak szimplán kettőspont+shiftkilenc.
és biztos volt még egypár nagyon jó, de most így ezek jutnak az eszembe. Várom a reakciókat / további beszámolókat, majd azokra reflektálok. Smile

U.I.: A játék utáni lövöldözés is jó volt, bár nem teljesítettem jól, de élveztem. A szemüvegem párásodási együtthatója kiborító volt, de egyébként minden ok. És a szám is kezd gyógyulni. Smile
avatar
Damien-Maelstrom

Hozzászólások száma : 659
Age : 29
Tartózkodási hely : A Kettétépett Elme Birodalmában
Registration date : 2009. Feb. 19.

Felhasználó profiljának megtekintése http://damien-maelstrom.freeblog.hu

Vissza az elejére Go down

Re: FOPP2010 - élménybeszámolók

Témanyitás by Spectre on Hétf. Aug. 02, 2010 1:17 pm

Lobster írta:Sőt, maga a ghoul akinek kellett volna a kényes szaporítószerv

Öööö. Az senkit nem zavart, hogy a ghoulok sterilek? Very Happy

_________________
"Don't worry. I struck you with the back of the sword. Oh, sorry. This sword is double-bladed."
"One must admire how well the laws of physics were written."
avatar
Spectre

Hozzászólások száma : 468
Tartózkodási hely : Magyarisztán banánköztársasága
Registration date : 2009. Mar. 14.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: FOPP2010 - élménybeszámolók

Témanyitás by magi44 on Hétf. Aug. 02, 2010 1:22 pm

Spectre írta:
Lobster írta:Sőt, maga a ghoul akinek kellett volna a kényes szaporítószerv

Öööö. Az senkit nem zavart, hogy a ghoulok sterilek? Very Happy

biztos jatékszernek akarta.....vagy levesbe.......Smile)))
egyébként ti elmentetek a "mi" kozos sajat bazisunkba?.....messszi vót....
avatar
magi44

Hozzászólások száma : 15
Age : 46
Tartózkodási hely : Budapest, Zuglo
Registration date : 2009. Oct. 06.

Felhasználó profiljának megtekintése http://www.nukufuku.ro

Vissza az elejére Go down

Re: FOPP2010 - élménybeszámolók

Témanyitás by Magitor on Hétf. Aug. 02, 2010 1:23 pm

Spectre írta:
Lobster írta:Sőt, maga a ghoul akinek kellett volna a kényes szaporítószerv

Öööö. Az senkit nem zavart, hogy a ghoulok sterilek? Very Happy
Há attól még nem pakolhat be magának plusz egy gojszlit, csak nem ólmot szeretne. Van aki fát nevel önnmagán
avatar
Magitor

Hozzászólások száma : 815
Age : 32
Tartózkodási hely : Debrecen, műhely, műhely.
Registration date : 2009. Jun. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: FOPP2010 - élménybeszámolók

Témanyitás by godot on Hétf. Aug. 02, 2010 3:00 pm

Damien-Maelstrom írta:
Pár nagyon meghatározó élmény:
A sziklások lekapcsolása... csak úgy zubogott bennem az adrenalin, és nagyon örültem, hogy minden baj nélkül megoldottuk a dolgot....
Hű erről lemaradtam... ez hogy volt?
Nekem az jött át, hogy kiautóztunk a városból, összeszedtük a stuffot, amik kikerültek a sziklából, és be kellett gyűjteni, és utána a 4 gekkóvadász és a 2 kereskedő (a doki tússzal) elindult a városba a végső leszámolásra, ahol a professzort kellett volna likvidálnunk, illetve még 1-2 cuccot összeszedve az alakulótéri kivonási pontot elérni, akkor is, ha ebben az egész város meg akar akadályozni. (erre lélekben felkészültünk, és "élesített" füstbombával a kézben, 100% harckészültségben osontunk.) A város határán összefutottunk Lobsterrel, aki mondta, hogy "jé, már vége a játéknak, mert elfáradtak a játékosok". Vagyis mi úgy éltük meg, hogy a küldetéseink nagy részét sikerrel teljesítettük... de én sem tudtam követni minden szálat a játékban, mint ahogy ti sem... hogy volt a lekapcsolás? Smile
avatar
godot

Hozzászólások száma : 2
Registration date : 2010. Aug. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: FOPP2010 - élménybeszámolók

Témanyitás by magi44 on Hétf. Aug. 02, 2010 3:12 pm

Lobster írta:Néhány dolgot pontosítanék, mert látom magi koma figyelme itt-ott elkalandozott történetírás közben Very Happy

[i]05/
- Hangsúlyosan mondom: ilyen kamukórság dolgokat NE találjunk ki főleg ne szervezői egyeztetés nélkül. OUT kérdéseket szül amit nem szeretünk. Főleg ha meg sem tudjuk válaszolni
ok...ért.....Metoszekat akartuk jooool megkeverni de végül stigmákat rajzoltak a kezünkre mert megtertünk...Smile)))

Törzsbelieknek egyaltalan mi volt a motivaciojuk???...a szent konzervdoboz??...ennyi..?? vegulis..kaja-kaja......OK
avatar
magi44

Hozzászólások száma : 15
Age : 46
Tartózkodási hely : Budapest, Zuglo
Registration date : 2009. Oct. 06.

Felhasználó profiljának megtekintése http://www.nukufuku.ro

Vissza az elejére Go down

Re: FOPP2010 - élménybeszámolók

Témanyitás by Lobster on Hétf. Aug. 02, 2010 3:14 pm

Ez inkább a péntek esti eseményekre vonatkozott... Majd kérdezd meg tomeKKet mi is történt amikor tartkóra tett kézzel kellett kisétálniuk a romos épületből Wink

Másrészt a játékosok nem annyira elfáradtak, mint inkább behalt a játék... A játékosok inkább csináltak volna már valamit, de volt egy kis outolós időhúzó kavarodás ami eléggé leültette a hangulatot.
Sajna titeket meg nem tudtalak utolérni hogy hol vagytok (pont térerőmentes részen jártatok) és így nem bíztam benne hogy épeszű időben visszaértek.
Amikor meg a játékosok már poénból kezdenek lövöldözni az már nem az a játékmenet amit szeretnénk kiteljesedni látni.

Mindenesetre ha tudom hogy már hol jártok akkor hagytam volna hogy megejtsétek az akciót, bevallom az tökéletes záróakkord lett volna. De a filmezős outolás és a lefújási döntés sajna szervezői hibák voltak. Sorry, jövőre ügyesebbek leszünk Smile

_________________
Lobster / Homár
avatar
Lobster

Hozzászólások száma : 1221
Age : 40
Registration date : 2008. Feb. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: FOPP2010 - élménybeszámolók

Témanyitás by Lobster on Hétf. Aug. 02, 2010 3:28 pm

magi44 írta:Törzsbelieknek egyaltalan mi volt a motivaciojuk???...a szent konzervdoboz??...ennyi..?? vegulis..kaja-kaja......OK
A törzsiek eléggé... hmm lastminute jelentkeztek. De a konzerv tényleg fontos volt nekik Smile De méginkább a konzerv által megismerhető további konzervforrás.

_________________
Lobster / Homár
avatar
Lobster

Hozzászólások száma : 1221
Age : 40
Registration date : 2008. Feb. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: FOPP2010 - élménybeszámolók

Témanyitás by Lac_us on Hétf. Aug. 02, 2010 3:30 pm

Karakter neve: Pjotr "A jeges" Smirnkov - [EH-180-0018]

2180-ban születtem a Sziklában. Bár a szokásos nevelést kaptam, de mindig egy kicsit harciasabb voltam a többieknél. Ez eleinte nem zavart senkit, mondván életrevaló gyerek, de ahogy teltek az évek egyre kevésbé tolerálták a "fegyelmezetlenséget".
2196-re már hírhedten vadóc kamasznak tartottak, bár ez imponált a lányoknak néha (na jó elég sokszor... kevés volt az igazi "rosszfiú" a falakon belül). Még az Öreg Szikla egyszem lányának is csapni kezdtem a szelet, amit persze az apuka nem nézett jó szemmel. Néhány héttel később az ő közvetlen utasítására küldték ki a szüleim szakaszát felderíteni a közép magyarországi régióba. Senki nem tért vissza... Azt beszélik Krasznüj Szojuz támadás lehetett, de én biztos voltam benne hogy engem akart megijeszteni az öreg.
Ordítva támadtam rá, hogyan tehette ezt, hogy megölette a szüleim. A tisztek lefogtak, de nem elég gyorsan, előtte még sikerült egyet bemosnom neki.
Óriási volt a felháborodás. a "véremet" követelték. Bár az öreg meglepő módon csak rendszabályozni akart, de a tiszti kar nem érte be ennyivel. Száműztek.
A szüleim meghaltak.
Egyedül maradtam... Ki a felelős ezért??? És miért történt ez?
2200 - Már harmadik éve kószálok egyedül, vagy negyedik? Nem is tudom... Elvállalok bármilyen melót ami jól fizet. De a Fekete folyón túlra nem megyek többé...
2202 - Az hogy mi is történt velem ezek előtt honnan is jöttem soha senki nem tudhatta meg és azóta sem tudja.
A Krasznüj Szojuz emberei egy piacon ismerkedtek meg velem ahol mulatságot tartottak és célbalövő versenyen nem volt ellenfelem. Ott kaptam az ajánlatot hogy csatlakozzak, s énlhatároztam, hogy megtalálom azt aki a felelős a szüleim haláláért. De akármennyit kutattam a KSZ irattárban semmi nyoma nincs hogy ott valaha is járt volna vörös brigád...


Péntek

Sikeresen kiértem a pályára olyan 4-5 körül, már rég folytak a munkálatok, gyors beregisztrálás, kronó egy kis tájékozódás mi merre mikor miért. 1800kor el is kezdődött az eligazítás, ahol bevallom őszintén kissé tartottam attól hogy nagyon kevesen leszünk egy ilyen játékhoz. A mindenre kiterjedő korrekt elig után elballagtam a vándor kereskedőkhöz egy kis dumapartira, tekintve, hogy egy igen teátrális belépőt terveztem valamikor sötétedés környékén.

Mikor kezdett szürkülni ki is ballagtam a kocsihoz, felszerelkezni, felpakoltam mindent, és messze a pálya egyik távoli sarkán indultam neki rövidke utamnak egészen a kereskedőkig, ahol egyből üzletet kötöttem velük hogy a következő vevőjük figyelmét tereljék el egy kicsit, hogy le tudjam fegyverezni, természetesen megígértem, hogy az üzlet megtörténhet és senkinek nem esik bántódása. Így is történt kedves túszommal az oldalamon el is indultunk a fogadó felé ahol a terv az volt, hogy megkeresem a város vezetőjét és fegyvert fogok rá, hogy bizonyítsam mennyire nincs biztonságban senki. Ez félig meddig még sikerült is, aznap este még nagyjából bemutatkoztam a helyieknek és próbáltam minél több emberrel felvenni a kapcsolatot minél több információt begyűjteni, szóltam hogy másnap várok mindenkit egy fegyver regisztrációra az irodámba, ezek után nagyjából nyugovóra is tértem.

Szombat

Huhh, ez egy mozgalmas nap volt, ezért előfordulhat hogy egy két mozzanat ki is marad, voltak pillanatok amikor már nem tudtam több felé szakadni és már azt se tudtam mit is akartam.

Szóval délelőtt ahogy kellett el is kezdődött a regisztráció, amiben ketten is segítségemre voltak, annak reményében hogy segítek nekik megszerezni egy nagyon drága könyvet. Szépen haladtunk, sok infót sikerült begyűjteni, kinek mire van szüksége, nagyjából hogy is áll a szituációhoz. Remek alkalom volt hogy több ember is tartozzon a későbbiekben számomra egy két szívességgel ha már elengedtem nekik a regisztrációs adót. Már majdnem végeztünk amikor szóltak hogy támadás történt a város határában és a hegyivadászok csuhás hullákkal jönnek. Mivel nem tudtam semmit az események hátteréről ezért megkértem az egyik vadászt hogy fáradjon velem beszélgetni hogy mi is történt itt. Ő állította hogy megtámadták őket a csuhások, de ez nekem már messziről bűzlött. Látszott rajta hogy nem igen kedvel, sőt inkább ellenséges velem szemben ezért vele is el kellett hitetnem hogy az Ő oldalukat képviselem és bevettem a meséjüket, négy szem közt azt mondtam egyiküknek hogy nem érdekel milyen módon, de hozzon nekem egy törzsi és egy csuhás embert élve, ezért pedig busás jutalmat kap majd tőlem, én pedig végre kideríthetem hogy mi is történt valójában.

Végre jutott időm elmenni a technológiával kereskedő csapathoz, ezért szóltam az sólyomhegyieknek és már el is indultunk. Kiderült hogy elég szép tartozásuk van hátra a bérleti díjból ezért, ajánlatot tettem nekik, amit el is fogadtak így a könyveket és az épületüket megkaptam ők pedig beköltöztek a D épületbe.

Szükségem volt pár emberre aki nekem dolgozik, mert már nem tudtam ott lenni mindenhol, nem örültem neki mert lényegében senkiben nem bíztam de a kényszer nagy úr, ezért a legkevésbé veszélyt jelentő embereket vettem fel, hogy őrizzék a rendet és a törvényt a városban.
Ezek után indulhattam is végre, hogy szóljak a karbantartónak hogy a robbantás meg is kezdődhet, persze hogy ne legyen nyugodtság megérkeztek a magukat gekko vadásznak nevező arcok. Túlságosan egyértelmű volt hogy ezek a jól felszerelt katonák nem lehetnek békés vadászok, de az álcát remek beszéddel fenn tartották. Nem volt semmi bizonyítékom ellenük, hogy a sziklától jöttek volna így kellett egy blöff. Szóltam az embereimnek hogy rejtőzzenek el a robbantásra váró épületben én majd becsalom a vadászokat és lefegyverezzük őket. Siettem is hozzájuk hogy megtaláltuk a rádiót amit annyira keresnek, jöttek is utána szerencsénkre besétáltak a kelepcébe, kisebb tűzharc árán el is fogtuk őket, de egyikük megsebesült el is láttuk, aki erre hálálkodni kezdett, gondoltam akkor vele talán tudok tárgyalni. Bekísérték őket az irodámba, próbáltam valami bakiba belevinni az orvosukat egy négy szem közti beszélgetés közben, hátha elszólja magát és sikerül bizonyítékot szereznem arról hogy a sziklához tartoznak e vagy sem. Közel akartam tudni őket, de mégis a megfelelő távolságban, ezért megállapodtunk abban, hogy megkapják a technológiásoktól szerzett épületet (F) és fegyvereiket nem vihetik be az épületekbe. Nem örültek de belementek.

Ezalatt a robbantás megtörtént és a takarító munka során az egyik technológiás előzetes megállapodásunkhoz hűen elhozta azt amit talált bent, 7 energiacellát, egy infúziót, és három s-packhez szükséges port. Később persze kiderült hogy nem ez volt a teljes készlet. Ennek örömére le is baktattam a fogadóba ahol utánajártam annak hogy mi az amihez elengedhetetlenül és sürgősen kell energiacella, így sikerült is az autodocot beindítani és még a fogadónak is szereztem két cellát.

Már kezdett zavaróan idilli lenni a helyzet, amikor elindultam hogy felmérjem a város peremén elhelyezkedőket, hogy mi is a helyzet arra felé. Láttam hogy a kereskedőknél egy elég szép számú törzsi beszélget az egyik vörös szalagos emberrel, ezért jobbnak láttam ha kicsit kerülve észrevétlenül a közelükbe kerülök és hallgatózok. Végül úgy döntöttem hogy előjövök és megkérdem hogy mit is akarnak. Épp hogy beszélni kezdett volna a törzsfő hátrafordulva vettem észre hogy két hegyivadász az egyik törzsit hozza nyakához szorított késsel, hirtelen felpörögtek az események, a fegyverek azonnal tűzkész állapotba kerültek. Azonnal közéjük ugrottam, ne legyen itt vérontás és a fegyverek letételére szólítottam fel őket amit a törzsiek meg is tettek, de a hegyivadász nem akart semmi pénzért, így túszának nyakát elnyiszálta…innentől teljes káosz és pillanatokkal később már több sérült is hevert mindenfelé. Azonnal gyógyítatni kezdtem őket, akit lehetet azt a helyszínen akit nem azt az autodochoz vitettem. Elült a harc, a törzsfővel megállapodtam hogy megkapják a városon kívül a rétet (alakuló tér) átmeneti tábornak és vele pedig beszélni akarok hogy mi merre hány méter. Hamarosan össze is ültünk az én irodámban, ahol az a megállapodás született hogy a törzs nem léphet be a városba csak a törzsfő és nálunk a mi törvényeink élnek, a rétet pedig használhatják és a saját törvényeiket érvényesíthetik. Megígértem neki hogy megpróbálok utána járni a konzervének hátha megtudok valamit.

Ez is félig letudva, remek…

Jöhet Doc Hollywood, csupán fél napja akartam már eljutni hozzá körbenézni, mert a jelentések alapján elég problémásnak tűnt. El is sikerült csípnem a fogadó előtt, behívtam őt is az irodámba ahol üzletet kötöttünk, adtam neki két s-packhez szükséges port egy fiola gyógyszerért ami felért egy autodoccal és elengedtem neki a regisztrációs adót.

Békésen sétálgattam ki oldalamon a dokival amikor messziről rámköszöntek a hegyivadászok hogy beszélni akarnak velem. Eszembe jutott hogy bőséges jutalmat ígértem nekik, gondoltam ez ügyben keresnek, de amikor már kezdtek egyre messzebb csalni mindentől, akkor kezdtem gyanakodni, gyorsan bedobtam egy üzletet, de már nem tudtam elmondani miről is lenne szó egy gránát kapott oldalba és robbant le a testem egy része. OUTban lebeszéltük hogy nekem van egy fiolám ami lényegében egy autodocnyi cucc ergo ha bekerül a szervezetembe akkor még nagyjából helyrepofoz de további ellátást is igénylek, ezért ki is feküdtem a bozótba ahol vártam a hősies segítséget. Megérkezett nekrofil dokinéni becipeltek a fogadóba, megkaptam a fiolát és egy s-packet is majd átvittek a hollywoodhoz további kezelésre, a memóriám nem állt a helyzet magaslatán story szempontból, nem tudtam ki is lőtt rám, vagy hogy mi is történt egyáltalán. Utólag megtudtam a doki kezelőjében hogy a hegyivadászok rá akarták kenni az egészet a törzsiekre akik ezért őket akarták elkapni, érdekes szitu. A dokival lebeszéltem hogy kérünk egy kis fegyveres segítséget a gekko vadászoktól akiket ő értesített is. Mivel nem voltam teljesen biztos abban hogy épp ki is a jó ezért inkább a háttérben maradtam és behúzódtam az eddig legkevesebb problémát okozó társasághoz, a vándor kereskedőhöz. Át kellett értékelnem az eddigi eseményeket és rájöttem hogy itt túl nagy a kavarodás a harcias szellem, nehéz lenne a várost békéssé varázsolni, ráadásul az ott lakók nagy része vagy közömbös vagy épp ellenséges volt rend teremtési céljaimmal kapcsolatban. Döntenem kellett, vagy tovább küzdök egy városért és az életemet kockára téve harcolok a jó ügyért, vagy csupán megszedem magam és végignézem a pusztulását addig amíg nem jut odáig hogy kezelhető mennyiségű ember maradjon.

A döntés megszületett, ezért elindultam hogy megnézzem hogy is áll a csata. Mivel nem tudtunk a főbejáraton bejutni ezért a törzsfővel egy nagyot kerülve észrevétlenül átjutottunk a túloldalra, ott meglapulva figyeltünk. Láttam hogy a karbantartó és a fogadós nő lőnek kifelé az épületből, mondtam a törzsfőnek hogy hozza az embereit, miután elment két sikeres találata volt a karbantartónak és úgy tűnt nincs több ellensége a környéken, ezért gyorsan be is szaladtam. Itt szembesültem azzal hogy a gekko vadászok, a hegyi vadászok és néhány emberem harcol a törzzsel hollywood dokival és további egy két emberrel szemben, mondhatni szép kis kavarodás. Beültem a fogadóba kissé átgondolni a dolgokat amikor megcsillant a pénzes üst a szekrényben. Körbenéztem és amikor senki nem figyelt elraktam és elindultam kifelé ott ahol bejöttem. Szóltam az embereknek hogy fedezzenek megpróbálom hátba kapni a törzsieket, gyorsan kislisszoltam és visszamentem a kereskedőkhöz, hogy megállapodást kössünk, hogy a pénz felét elrakjuk ezen meg is osztozunk ő tanuskodik hogy a hegyivadászok lopták el a pénzt. Igyekeztem is megtaláltam két hegyivadászt, akikkel közöltem hogy a törzsiek kifosztották a fogadót és a pénz felével le akartak fizetni, kértem őket hogy jöjjenek a kereskedőkhöz és kísérjenek a fogadóba hogy vissza adhassam. Utána szóltam a saját embereimnek hogy a hegyivadászok akartak lefizetni ezért segítsenek lefegyverezni őket azután hogy visszajutattuk a pénzt. A fogadóba be is értünk átadtam a pénzt és megsúgtam hogy a hegyivadászok akartak lefizetni vele, sikeresen lefegyvereztük őket. A terv az volt hogy a hegyivadászokat kivonom a forgalomból, (kedves bajtemetési úr felhívta a figyelmem arra hogy látta amikor megtámadtak a hegyivadászok, nem voltam biztos benne hogy hihetek e neki vagy sem, de biztos ami biztos), a nép ítéli el őket ők is kapnak egy kis cirkuszt és még inkább megbíznak bennem, nem beszélve arról hogy a vándor kereskedővel kötött megállapodásunk után a vagyonom is szépen duzzad. Szóval ez volt a terv, ami két ponton dőlt meg: először ott amikor a fizetett korona tanú egy pillanat alatt eltűnt valamerre, próbáltam húzni az időt hogy előkerüljön de amikor nem láttam már sok esélyt rá inkább elrohantam érte hátha csak otthon üldögél, hát nem. Visszafelé belefutottam hollywood dokiba akinek azonnal üzletet ajánlottam, tanúskodik hogy látta a hegyivadászokat a bödönnel felém tartani sőt még meg is kérdezték tőle hogy hol találnak és kap sok sok kupakot meg italt. Vissza is tértünk, ahol a fogadós asszony csak nem akarta kinyírni őket, sőt valahol még ellenem is hangolódott a társaság. Elég forrónak tűnt a talaj ezért inkább azzal a szöveggel, hogy nem segítek olyan városnak ami tolvajokat és gyilkosokat melenget, elhúztam a kereskedőhöz. Szóval pénz megvolt, maradt néhány ember aki hű maradt hozzám és továbbra is támogatott, nem beszélve a törzsről akiknek felajánlottam a hegyivadászok fejét. Így a technológiás embert és a sólyomhegyi leányzót megkértem hogy csalják a P1, P2 épületekhez az általam hamisan vádolt embereket, a törzsfővel pedig megbeszéltem hogy ők ott várják őket lesben és végeznek velük. Remek, egész jól alakult a helyzet. Sajnos ez a támadás nem jött össze, éreztem hogy ez így nem lesz jó, reménykedtem abban hogy akkora káosz alakul ki a városban hogy vissza könyörgik a jó komisszárt, de hiába. Újabb döntés született. Felfedtem sziklás előéletem a gekko vadászok előtt akik továbbra is tartották az álcájukat, ez bevallom kissé megrémisztett és elbizonytalanított, ezért inkább a vándorkereskedővel szövetkeztem. Minél több kupakot begyűjtünk és elhagyjuk a várost. Nem volt mit tennem, lényegében már alig maradt ember akiben egy minimálisan is megbíztam volna, a kereskedővel legalább a pénz összetartott minket.

Teltek múltak az órák, lényegében előléptem a a kereskedők biztonsági emberévé, beszálltam a harácsolásba. Megpróbáltam kicsalni a sziklás énjüket a gekko vadászokból, túl sok jel mutatott arra hogy a szikla tagjai, de bizonyítékom még mindig nem volt. Előadtam nekik hogy este a mulatság alatt (ami elmaradt) foglaljuk el a várost, erre nagyon húzták a szájukat, nem is mentek bele, ekkor még inkább bizonytalanná váltam, lehet hogy valóban vadászok? Ahogy kezdett leszállni a sötétség mejelent két ember az egyikük a technológiás volt akinek mindent megért volna a „Futó”ról a jelentés, a másik ha nem tévedek Skalle volt, aki azért jött hogy megtudja támogatnám e abban a tervében hogy átvegye a komisszár posztomat, biztosítottam hogy megoldást találunk erre és mindkettőjüknek azt tanácsoltam hogy térjenek vissza egy óra múlva. Komoly gondolkodásba estünk a kereskedővel, mert nem volt nálam már semmilyen papír tekintve hogy a jelentéseket valaki ellopta a maradék üres papír és a maradék felszerelésem az irodában maradt, ahova a városon keresztül nem voltam biztos hogy könnyedén bejutnék. Abban maradtunk hogy elindulok és beosonok, összeszedem a maradék motyóm és visszatérek. Így is történt, itt jött az ötlet, hogy a számomra elég sok problémát okozó fogadós nő és a technológiás által ígért portéka egy csapásra meglehet, csupán egy jelentés kell hozzá. Neki is álltam megírni egy ál papírt a „Futó”ról ami azzal zárult hogy nyomtalanul eltűnt, ezután következett a csavar, Emíliáról is készítettem egy jelentést amiben az állt hogy a pletykák szerint a hegyivadászok megfenyegették ezért üzletet kötött velük hogy információkat gyűjt nekik átutazó magányos kereskedőkről, amiért ők fizetnek is neki, továbbá benne volt még hogy legutoljára vele látták a Futót. Szóval kész is a terv, amikor megjött az úriember már a maradék áruval az üzlet meg is kötetett, reméltem hogy az ál infók alapján elintézi nekem a fogadós nőt és visszatérhetek a városba, de már nagyobb erővel képviselni a törvényt mégpedig úgy hogy kevés ellenző marad. Sajnos ez sem jött össze. Vártam még a helyemre pályázót is, akit báb komisszárnak szántunk a kereskedővel a városba. Megírtam neki az ál szojuz utasítást ami szerint ő a komisszár, ennek fejében kőkemény adókat vetett volna ki a városra amiből természetesen mi erősen részesednénk, de csak nem jött, később egy hír jött hogy gyorsan le is verték a kezdeményezését. Már majdnem aludni tértünk volna amikor megjelent valaki aki közölte hogy tudja hogy hol a rádió amit annyira keresnek a gekko vadászok. Vele le is üzleteltük a dolgot, majd megnéztük hogy valóban igazat mondott. Ezt az információt kisebb hezitálás után át is adtuk a vadászoknak, majd következett az alvás.

Vasárnap

Hát még jó hogy korábban keltünk hogy vissza pörgessük hogy mit is tettünk merre kivel kinek miért. Ahogy elkezdődött a nap eszünkbe jutott hogy az egyik vevő említette hogy nyert a kaszinóban jó pár kupakot, majd megtudtuk hollywood dokitól hogy elég tetemes mennyiség lapul még ott. Elmondta a kereskedő hogy a gekko vadászok kérnének egy kis segítséget egy csomag leszállítására, és megegyeztünk hogy ezért cserébe kérjük tőlük hogy segítsenek kirámolni a kaszinót utána meg lelépünk a városból, a maradék áruval, a kaszinó és a fogadó bevételével.

Rádión szóltak a gekko vadászok hogy az Y épületnél vannak menjünk. Én beültem előre, felvettek testőrnek, tehát egész szép tervek voltak a napra. Mikor elértünk a célunkhoz sehol senkit nem találtunk elsőre, így kiszálltam körbenézni, találkoztunk is a vadászokkal, majd bevonultunk az egyik szobába a gekko vezére, a kereskedő és én. Amint hátat fordítottam már a fejemnél is volt a fegyver csöve, lefegyvereztek, néhány kérdés után hiába próbáltam hasznosnak mutatni magam, nem volt esély, a fejem beterítette az egész szobát…

Később kiderült hogy a kereskedők sziklából érkezett alvó ügynökök voltak, akik lényegében a gekko vadász álcával érkezett szikla egységre vártak, akik akkor döntötték el hogy megölnek amikor leinformáltak az általunk átadott rádión, én balga megmutattam nekik az azonosítomat hogy elhiggyék hogy velük vagyok, így derült ki nekik hogy renegát sziklással állnak szemben…hát igen a dupla csavar. Gondolom felmerült a kérdés hogy miért akartam szövetkezni miért álltam be a rossz oldalra, féltettem az életem, a családomról infót megtudni kb esélytelennek láttam, a városban túl sok volt a probléma...amúgy se voltam a szojuz elvakult eszméinek rabja, csak egy kiváló katona voltam egyszer aki belefáradt már ebbe az egészbe és csak a nyugdíját akarta összeszedni, megcsinálni a nagy bulit és lelépni...

Remek játék volt sok sok fordulattal, érdekes volt így első LARP élménynek, bár bevallom őszintén néha már annyi szállal hogy azt se tudtam mi merre hány méter, nagyon remélem hogy a következőn is ott leszek
Smile

Üdv, az egykor komisszár Very Happy
avatar
Lac_us

Hozzászólások száma : 1
Registration date : 2010. Aug. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: FOPP2010 - élménybeszámolók

Témanyitás by magi44 on Hétf. Aug. 02, 2010 3:32 pm

Lobster írta:Ez inkább a péntek esti eseményekre vonatkozott... ...".....X...."...

a lényeg a lényegben naggggyon el van találva a játék......kenegetem a sziiiveteket mint "ujonc" RP szinterén....mert profi a tendencia es iszonyu nagy jövöje van,lesz! :

01/ sose volt ilyen "stukker" a kezemben tehat ezt kulonosen élveztem (hála Spectre-nek ismét 100x köszönet érte)+aki kölcsönadta az épületostromnál a gázos töltetű "Luggerszerűséget"..az brutal volt.
02/ mivel nem adtak meg le rám sose "airsoftos" lövést 10.05-kor megkértem War-t "tárazzon" ki a s*ggemen hogy érezzem mit érezhet akire lövök.......r*hadtul fájt ugráltam is az Úton 10-12 golyoval f*nekemen...Smile
03/ mindenki kivétel nelkul készült erre jatekra ki-ki a maga módján...es sok-sok kiemelkedő karaktert, "jelmezt" (erosen idézojelben) lattam....kedvencem : predator jellegu harcitársam
04/ iszonyu profi szabályzat és mégse 80 oldal.........."lőfegyverszerűségekhez" ez kell ! vedőszemüveg,OUT fejkendő,halalozas.......etc.
05/ hangulat,helyszín, "cimboraság" ! váhoouu...!

Nem tudom egyenlore itt a forumon keresgélek az elozo jatek mas helyszinen volt?? ez van,volt,lesz a legnagyobb nyereseg minden jatekosnak az ismeretlenseg ! !................totalisan bele a "pusztasagba" !!....azt nagyon lehetett elvezni.

06/ sztem tovabbi "ujoncoknak" nem árt FO3-al jatszani elotte...............attól nagyon "Felpörö-X" a Live jatekra issssssss...........
avatar
magi44

Hozzászólások száma : 15
Age : 46
Tartózkodási hely : Budapest, Zuglo
Registration date : 2009. Oct. 06.

Felhasználó profiljának megtekintése http://www.nukufuku.ro

Vissza az elejére Go down

Re: FOPP2010 - élménybeszámolók

Témanyitás by Magitor on Hétf. Aug. 02, 2010 3:51 pm

Más helyszínen volt az első FOPP Pécelen a volt rakétabázis vagy mi a főszösz. FOPP3 Ra jó lenne a Hatvani terepet megszerezni, ha jól emlékszem a Vadkanok oda szerveztek már Falloutos AS játékot ( Bocs ha rosszúl emlékszem Tomekk) Jövőre mi is jövünk és színesítjük az élményt, úgy mint tavaly XD.
avatar
Magitor

Hozzászólások száma : 815
Age : 32
Tartózkodási hely : Debrecen, műhely, műhely.
Registration date : 2009. Jun. 23.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: FOPP2010 - élménybeszámolók

Témanyitás by Lobster on Hétf. Aug. 02, 2010 3:53 pm

magi44 írta:Nem tudom egyenlore itt a forumon keresgélek az elozo jatek mas helyszinen volt?? ez van,volt,lesz a legnagyobb nyereseg minden jatekosnak az ismeretlenseg ! !................totalisan bele a "pusztasagba" !!....azt nagyon lehetett elvezni.
A tavalyi játék inben Bajtemetésen zajlott, outban ez Pécelt jelentette. http://sites.google.com/site/projektprijot/in/2209bajtemetes

Szerk: Magitor megelőzött... Smile

FOPP3 Ra jó lenne a Hatvani terepet megszerezni, ha jól emlékszem a Vadkanok oda szerveztek már Falloutos AS játékot.
- Ezen még agyalunk, elméletileg oda terveztük mi is, de még Császár második kör is játékban van. Erősen sztorifüggő a kérdés...

_________________
Lobster / Homár
avatar
Lobster

Hozzászólások száma : 1221
Age : 40
Registration date : 2008. Feb. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: FOPP2010 - élménybeszámolók

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 3 oldal 1, 2, 3  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.