Beszámolók, értékelések és kritikák

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Go down

Beszámolók, értékelések és kritikák

Témanyitás by Árnybíró on Vas. Júl. 08, 2012 5:25 pm

Gondolom nem bánja senki, hogy ilyen topicot nyitottam...
Na szóval ide lehet nyomni a szöveget, majd később én is beszámolok, ha összeszedem a gondolataimat.
avatar
Árnybíró

Hozzászólások száma : 67
Age : 32
Tartózkodási hely : Tát és környéke
Registration date : 2009. Aug. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Beszámolók, értékelések és kritikák

Témanyitás by Kildar on Hétf. Júl. 09, 2012 1:53 pm

Nem is tudom hol kezdjem.

Először is, köszönöm mindenkinek, aki eljött, meg azoknak is akik szóltak távolmaradásukról, hogy tudjunk velük számolni. Végül 52 (szombattól 55) résztvevővel kezdődött el a Demgardi Krónikák nagyjátékainak hetedik epizódja pénteken fél hétkor, talán rekordmértékű késéssel a tervezetthez képest.

Először kitérnék a pozitívumokra, amiket szervezői szemmel tapasztaltam. Az idei játék valamilyen szinten kísérlet volt abban, hogy mennyire működőképes a játékosi önszerveződés, és hogy mennyire lehet elengedni az emberek kezét játék közben - avagy a "szabad játék" régóta köztudatban levő elve. Ezt a többség elég jól megoldotta, bár mivel idén is mindenki biztonsági játékos volt, a felszínen látható nyugi ellenére szinte mindenki benne volt a háttérben legalább kétféle szarkavarásban egyszerre. Cuccok terén is kitett magáért a társaság, nem láttam egy rossz jelmezt se - és ismét külön elismerés azoknak, akik különféle szolgáltató helyeket üzemeltettek, sokat dobott a hangulaton munkásságuk.

Akkor most jöjjenek a problémák.

Először is, sikerült megnyernünk a larpozásra második legalkalmatlanabb időjárási körülményeket - országos tűzgyújtási tilalom, nappal párás kánikula, éjjel viharok és esők - ez eléggé betett a játékmorálnak, hiszen mindenki próbálta menekíteni a cuccait amikor úgy kezdett állni az idő. Szerencsére elég sok fedett hely állt rendelkezésre, így végül komoly probléma nem lett belőle.

A második negatívum terén beszéljenek helyettem a számok:
Eljöttek: 55
Lemondottak: 21
- Ebből előre szólt: 6
- Ebből a játékkezdés előtti napon szólt: 3
- Ebből nem szólt: 8
- Ebből ha nem kérdezzük nem szólt volna: 3
Késve jelentkezők: 11
Időben jelentkezők: 65
...azokat, akik nem készültek el időben a karakterükkel, nem számoltam össze, de ők is vannak legalább egy tucatnyian. Évről évre problémát jelent, hogy sokan a határidőket nem határidőnek, hanem afféle "majd utána elkezdek gondolkodni rajta"-nak tekintik, és ez rányomja a bélyegét a fenti statisztikákra - bár nem is ez a leggázabb, hanem az a 8+3 aki nem szólt távolmaradásáról, vagy éppen ha nem kérdezünk rá akkor nem szólt volna.

Picit sajnálom még ezen felül, hogy a Káosz-tárgyak nem kaptak akkora szerepet a játékban, de az első hármat a papok nagyon gyorsan biztonságba tudták helyezni, az utolsót pedig szombat késődélután egy hercegi gárdista találta meg - pedig azt hittem, az lesz meg először, egyszerűen csak néha épületekben felfelé is kellett volna nézni a megtalálásához. Mindazonáltal még megvannak, lesz szerepük később is... Smile

Aztán, most jön csak az igazán feketeleves. Ugyan kezdéskor Csige felhívta mindenki figyelmét arra, hogy ugyan egyszer poén ingame rágyújtani hogy "déli import és egyébként is varázslat", de hatvanszor ha mindenki ezt csinálja már elég ergya. Ennek eredménye az lett, hogy az emberek inkább csak magyarázat nélkül vették elő a bagót játékterületen, amire a játékszabályok elég egyértelműnen kitértek. Akinek nem inge, ne vegye magára, ám valljuk be, sokaknak inge. Ugyanez igaz a szemétre - a teaház környékére koncentrálódó offos ivászatok valami elképesztő mennyiségű szemetet halmoztak fel azon a területen, melyet ugyan az ottaniaknak nagy nehezen sikerült leszállítaniuk, de nem volt őszinte közben a mosolyuk. Nem tudom, és nem is szándékom nyomozgatni, hogy kikből állt ama "a többiek" nevű társaság, kik ennek a szemétnek jelentős részét termelték, ám szeretném, ha mindenki, aki a teaház környékén részt vett ezekben az offos ivászatokban, kicsit magába szállna, melynek eredményeképp többször nem történne ilyen.
avatar
Kildar
Diktátor
Diktátor

Hozzászólások száma : 2651
Age : 30
Tartózkodási hely : Celldömölk/Veszprém/Vonat/Erdő
Registration date : 2008. Feb. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése http://sites.google.com/site/demgardikronikak/

Vissza az elejére Go down

Re: Beszámolók, értékelések és kritikák

Témanyitás by Sonir Norend on Hétf. Júl. 09, 2012 3:24 pm

és mivel prince ha jól rémlik nincs ide beregeisztrálva (hiába csesztettem már miatta) itt vannak az ő képei is hogy megtalálják az emberek
https://picasaweb.google.com/116987636118650883959/Demgard2012

meg akkor már az én képeim is hogy egyhelyen meglegyen:
https://picasaweb.google.com/maillor101010/2012DemgardiKronikak
avatar
Sonir Norend

Hozzászólások száma : 1629
Tartózkodási hely : karakósszörcsögpuszta
Registration date : 2008. Aug. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése http://www.internetisseriousbusiness.on.nimp.org/

Vissza az elejére Go down

Re: Beszámolók, értékelések és kritikák

Témanyitás by Gjin on Hétf. Júl. 09, 2012 4:09 pm

Nohátakkor.
Mindenkinek köszönöm a játékot, így, első körből.
Az értékelést kezdjük a rosszal: bizony nem mind készültünk eleget erre a játékra, mint az elhangzott. És, igen, a sort rajtam kezdve. Emiatt nem is futott ki néhány egyéni és családi szál, de optimális esetben ez csupán egyéni eset, és nem tendencia.

A péntek este IN-tartási rekorderei azt hiszem, mi vagyunk Razakellel. Buzdítalak titeket, hogy legközelebb látványosabban próbáljátok meg elvenni tőlünk ezt a dicsőséget Very Happy

Ami viszont nagyon tetszett:
- az életmódmegjelenítés, kockákkal, kártyával, sakkal, miegyéb.
- a játékosi kreativitás feltörései. (hogy VOLT BÁTORSÁGA "valakinek" beleírni abba a könyvecskébe, amiről én annyira reméltem játék előtt, hogy az emberek játéktárgyként fogják kezelni, s nem csak kisasszonyi hóbortként. Amilyen morcos vagyok érte INben, outban annyira hálás.)
- a tavalyinál fegyelmezettebb és összeszedettebb játék, az IN viszonyok tisztább kijátszása.
- hogy mikor "leült" a történet picit, a játékosok nem offolni kezdtek, hanem feltalálták magukat ingame.

Külön köszönöm a teaházas hastáncot, a bárdversenyt, s a kicsorbult rapír előtti apró táncmulatságot.
avatar
Gjin

Hozzászólások száma : 155
Age : 28
Tartózkodási hely : schola
Registration date : 2010. Aug. 31.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Beszámolók, értékelések és kritikák

Témanyitás by Iffar on Hétf. Júl. 09, 2012 5:08 pm

Igyekszem rövidre fogni, és csak a fontosabb dolgokat leírni.

- Hektor karakterének kivonása a játékból: hangulatos, egyedi előtörténetet írt, sokat dolgozott vele, és a csapatunkból ő volt a leglelkiismeretesebben készülő. Fáradozásaiért cserébe hirtelen és visszavonhatatlanul ki lett vonva a játékból ráadásul úgy, hogy ez az esemény semmi bónuszt nem adott senkinek a játékához.
Hamis vádakat hoztak fel ellene, ami alapból nem lett volna baj, sőt... Ha lehetőséget kapunk arra, hogy tisztázhassuk a dolgot (akár sikerül, akár nem). Ám ez nem adatott meg nekünk, (outban ez leginkább büntetésnek tűnik, bár tudom, hogy nem annak volt szánva)

-Ruházat: idén kifejezetten zavaró volt, hogy nem lehetett eldönteni valakiről, hogy nemes-e az illető, avagy jó jellmezzel rendelkező pór, netán szolgálatot teljesítő városőr... Ez most nem a karakterem számára végzetesnek ígérkező reakció kapcsán említem meg, ott meg lehetett különböztetni. De akkor is nehéz megfelelően játszani a nemtelen karaktert, ha nem tudod kihez, hogyan közeledj.

- Löttyök: igazából elgondolkodva rajta, nem más mint OUT szívatás, ami nem mindig jár in előnnyel. Vagyunk néhányan akik szórakozni jövünk a játékra, nem pedig azért hogy valami gusztustalanságot igyunk meg közvetlenül azelőtt, hogy kiejtenek a játékból. Nem érzem magam finnyásnak ilyen téren, és a fekete lötyiből is simán ittam... kétszer is megízlelve a csodás aromát (egyébként nem volt túl nagy szám, a bors minden más ízt elnyomott...) mivel teljesen jól illett az IN-es helyzetbe.
A második (a kivégzés előtti) viszont már majdnem kicsapta nálam a biztosítékot. Nem értettem, hogy in mi a fészkes franc értelme van, ha úgyis kivégeznek. Szóval ez szerintem csak random baszakodás volt, amit kicsit sérelmezek.

- Ha a szervezőktől akarsz kérdezni, in-ben közeledj hozzá: Bocsánat a kifejezésért, de ez faszság. Tudtommal a szervező az aki az esetleges felmerülő kérdéseket megválaszolja, mint ilyen MINDIG elérhetőnek kell lennie. Mindig! Tudom, volt aki meg tudta oldani (jósda) ám nekik volt ines lehetőségük... én nekem 3 órát kellett várnom, hogy a kérdésemet megválaszolja Kildar (be mehetek-e a felszentelt kocsmába?), mivel Jim-nek semmi oka nem volt oda menni a báróhoz... Kicsit szundítottam eközben az OUT táborban, és csak mázlim volt hogy épp a kocsma felé jártam, amikor a báró úr is ott volt. Persze megtehettem volna, hogy felmegyek OUT-ba, de hát külön kértetek rá, hogy ne tegyem...
Na most egy hasonlóan lelkiismeretes, ám kezdő és/vagy szégyenlősebb játékos ilyen esetben most mit tegyen?

És végül röviden a pozitívumokról
- Minden elismerésem és köszönetem Mariannak és Dávidnak a kocsmáért! (ha esetleg tévedek a nevekben, bocsánat, meglehetősen rossz a névmemóriám).
- Magichorse varázsló-háza baromi jó volt, sajnálom hogy nem tudtam belülről megnézni IN-es okok miatt. De legalább a fényképeken láthattam.
- Culebrának a jóslata, amiben a legviccesebb, hogy bejött. Very Happy
- Ital árus cselvetés: tetszett. Az eddigi 2 DK-n nem találkoztam hasonlóval, örültem neki, hogy belekeveredtem. Tetszett a kihallgatás is (ez, a másodiknál kicsit ingerült voltam a Hektoros témával kapcsolatban, ami a lefejezésnél kicsit elő is jött belőlem, azért bocsánat)


A hozzászólást Iffar összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Júl. 09, 2012 5:10 pm-kor. (Reason for editing : Iffar)
avatar
Iffar

Hozzászólások száma : 132
Age : 33
Registration date : 2010. Dec. 15.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Beszámolók, értékelések és kritikák

Témanyitás by Spectre on Hétf. Júl. 09, 2012 5:51 pm

Iffar írta:Ruházat: idén kifejezetten zavaró volt, hogy nem lehetett eldönteni valakiről, hogy nemes-e az illető, avagy jó jellmezzel rendelkező pór, netán szolgálatot teljesítő városőr... Ez most nem a karakterem számára végzetesnek ígérkező reakció kapcsán említem meg, ott meg lehetett különböztetni. De akkor is nehéz megfelelően játszani a nemtelen karaktert, ha nem tudod kihez, hogyan közeledj.

Ez a baj egy olyan helyen, ahol pénzért lehet venni a nemességet. Szinte mindenkinek volt valamilyen nemesi címe, akinek meg nem, az csak azért is próbált nemesekhez illő ruhában mutatkozni (főleg egy karneválon).

_________________
"Don't worry. I struck you with the back of the sword. Oh, sorry. This sword is double-bladed."
"One must admire how well the laws of physics were written."
avatar
Spectre

Hozzászólások száma : 468
Tartózkodási hely : Magyarisztán banánköztársasága
Registration date : 2009. Mar. 14.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Beszámolók, értékelések és kritikák

Témanyitás by Lobster on Hétf. Júl. 09, 2012 6:12 pm

Hé, rajtam összvissz egy útiköpeny volt, oszt mégis mindig javítgathattam, hogy ne uramozzanak Smile

_________________
Lobster / Homár
avatar
Lobster

Hozzászólások száma : 1221
Age : 40
Registration date : 2008. Feb. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Beszámolók, értékelések és kritikák

Témanyitás by Frájd on Hétf. Júl. 09, 2012 7:08 pm

Wall of Text incoming, brace for impact!

A játék nekem tetszett, bár annak a nagyon karneváli hangulatnak engem sikerült éppenséggel elkerülnie, de én attól egy percre nem tudtam unatkozni, sosem volt olyan, hogy: "nah, most akkor kéne csinálni valamit". Ez határozott pozitívum. A cuccok és az építmények közül egyik sem volt az az ergyábbik konstrukció, tehát látszott rajtuk, hogy dolgoztak velük. Bár bizonyára mindenki, ahogy Federico is, a jobbik ruhájában feszített a karnevál idejére. Az a néhány pélóra hajazó fegyver, amit láttam, is az igényesebb végéből származott.

Másrészt, én és Federico (D'Esposito) is remekül érezte magát. Főleg, hogy az idő nagy részét sikerült kellemes hölgytársaságban és/vagy árnyékban eltölteni. Ahogy rémlik, a fennmaradó részben meg pont az anyagi forrásaim növekedtek, úgyhogy az is elviselhető volt. Razz

Többször kérdezték, hogy Federico mivel is foglalkozik, a hivatalos álláspont mindig a beszélgetőpartner szerint változott, így kinek-kinek szabadúszó kereskedő, vívómester, üzleti tanácsadó, gitárművész és vállalkozó volt éppen. Ahhoz képest, hogy valójában csak párbaj-, de még inkább szájhősködéssel foglalkoztam, igazán nem panaszkodhatom, főleg hogy fáradhatatlan fogadósainknak (Mariann és Dávid) hála, az éhhalált el tudtam kerülni az INes pénzen vásárolt ennivalók fogyasztásával. Very Happy

Ezen munkakörnek megfelelően Federico bizony nem csinált semmit, amit úgy (kétkezi) munkának lehetett volna nézni tetszőleges távolságból, de azt igyekezett stílusosan csinálni. Az északról jött és a játék első órájában felbérelt emberét okította a jobbik eszének használatára, a velin módira, na meg a szieszta előnyeire. No meg, igyekezett úriemberként viselkedni, azaz megadni a megfelelő embereknek a tiszteletet, védeni a hölgyek becsületét, testi épségét és takaróit, noh meg vigyázni az elejtett keszkenőkre. Az özvegy (?) vigasztalás is csak a nagybetűs Káosz Kapcsolatok miatt maradt el. Hát még, hogy hasonszőrűre is sikerült lelnem Siriusz úrban, akivel remekül elszórakoztattuk egymást az oda-vissza és/vagy valaki más felé egyesített faszalgással... az már csak hab volt a tortán. Cool

Összefoglalva tehát: kiforott jelmezek, bejáratott helyszín, folyamatos játék... ha néha-néha le is ült a pörgés, a mérleg mindenképpen pozitív. Az egyetlen komolyabb negatívum számomra az ominózus bajvívó megmérettetés volt, ahol így utólag azért nem ártott volna tisztázni a feltételeket, hogy csak úriemberként küzdeni tudók vehettek volna részt. De hát ez van, majd legközelebb egy fél óránál némileg tovább fogjuk szervezni a dolgot, hogy mindenkinek tiszta legyen az ilyesmi.

ui.: remélem senki nem szerzett maradandó halláskárosodást a zenei produktmánytól, amit sikerült előcsiholnom Rolling Eyes


A hozzászólást Fride összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Júl. 09, 2012 7:37 pm-kor. (Reason for editing : Fride)
avatar
Frájd

Hozzászólások száma : 28
Age : 29
Tartózkodási hely : Veszprém, erdős rétek
Registration date : 2010. Sep. 19.

Felhasználó profiljának megtekintése https://www.facebook.com/andras.szoldatics

Vissza az elejére Go down

Re: Beszámolók, értékelések és kritikák

Témanyitás by Árnybíró on Hétf. Júl. 09, 2012 7:27 pm

Figyelmezzen minden férfi és nő,
Megjött Julius, a kereskedő,
Igen, Julius Demarco
az önjelölt rímhányó,
vagyis a jó, öreg Árnybíró.
Lesz beszámoló, kritika
Ki mit érdemel, azt megkapja!

Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, ki részt vett a játékon.
Főleg Kildarnak a játék szervezésébe belefektetett rengeteg munkájáért, Ashinak a szervezés és terepintézés ügyében végzett munkájáért.
Marindának és Manónak szintén köszönet jár, ugyanis idén is nagyon finom ételeket készítettek a fogadójukban a játékosoknak, ami azért nem kevés munka. Le a kalappal előttük.

Akor most egy kicsit saját szemszögből nézve a dolgokat:
Pénteken úgy 11 után érkeztem. Miután párat fordultam hogy felcipeljem a cuccaimat, nekiálltam felrakni a kereskedőházamra a ponyvát. Kicsit nehezebb volt, mint hittem, szerencsére Gjin besegített, amit gumicukorral háláltam meg. Smile Még egyszer köszönöm.
Igyekeztem minél gyorsabban előkészíteni a portékámat, és sikerült is. Kildar és Ashi adott egy-két exta dolgot, amit árulhatok, és még kerestek is.
Szombat reggel egy kisebb hangyainvázió ébresztett fel engem úgy negyed hat körül, de kihasználva korai ébredésem, el tudtam menni a boltba extra-portékát beszerezni. A frissen hozott gyümölcsöket hamar el is vitték. Smile
Rágcsálnivalóként hoztam Szotyit, földimogyorót és pisztáciát. Utóbbi hamar elfogyott(másnap délelőttre nem volt belőle) előző kettőt nem nagyon vitték. Aztán rájöttem ez a „minek Bécsi szelet, ha van Pizza is” szituáció (és megkérek mindenkit, ne menjünk bele abba, hogy ki mit szeret jobban).

Élveztem, hogy kereskedőként tevékenykedtem. Nem egyszer kaptam elismerést nem csak a portékám, de a felépített kereskedőházamért is. Kicsit büszke is vagyok magamra.

Ellenben a saját szerepjátékommal már nem vagyok elégedett. 4 oka van ennek:
1. „Rímhányó” karakter létemre nem sokat rímelgettem.
2. Garasoskodásra hajlamosság sem nagyon sikerült, belementem gyakran kedvezményekbe.
3. Nem nagyon voltam tisztában a nevekkel és információkkal(bár egy szinten vígasztal, hogy nem én voltam az egyetlen) úgyhogy bőven van még hova fejlődnöm.
4. Szerepből való kiesésem: Törökmézet árultam, de ebben a világban Anakhai-méz létezik csak. Ettől függetlenül, mikor kérdezték párszor, hogy ez mi, simán kicsúszott a törökméz szó a számon.

A játékon lévő ruházatokra és építményekre szerintem senkinek egy rossz szava nem lehet. Egy elég minőségi játékot sikerült összehozni.

Áttérnék most a játék hibáira:
IN információ zavar:
Szombati nap úgy dél körül: eljön hozzám az egyik Serrato szolgalány, hogy hivat engem a herceg. Nem tudtam miért. Aztán mint kiderült, nemesi tanácskozáson kellett megjelennem. Amivel csupán annyi volt a probléma, hogy én nem voltam nemesi rangban!
Mindenesetre ez nem fogható fel súlyos problémának, csupán kicsit jobban ügyeljünk az ilyesmire. Smile

Egy másik és egyben szerintem jelenleg legnagyobb probléma, melyet megfigyeltem a játékon, az a játékosok játékhoz való hozzáállása!
Figyelem! A most következő post egyes írásai sérthetik egyes fórumozókat!
Csakhogy jelen esetben nem izgat…
Hofi Géza szavaival: Kinek inge, vegye magára.

1. Számú probléma: A Pató Pál stílus gyakorlása:
Mint azt Kildar is megemlítette, a regisztrációkhoz való hozzáállás az egyik. Még Facebookon is meg lett említve, hogy voltak, akik nem dolgozták ki határidőre a karakterüket, pedig azért egy hónapnál jóval több idő állt rendelkezésükre. Vagy ha nincs ötletük, nehezükre esett volna archeotipikus karaktert nyomni? Igazából Kildarral toltak ki ezzel a legjobban.
Az első napon a helyszíni regisztrációnál kellett futkosni emberekért, mert voltak, kik nem regisztráltak helyszínen. Bár ez még a felkészülés számlájára írható egyeseknél, de szerintem nem mindenkinél.

2. Számú probléma: Alkoholfogyasztás
Nem volna vele baj, ha egyesek mértéktartóbbak lennének kicsit. Nemcsak kevesebb szeméttel járna(amire hamarosan visszatérünk), de még elkerülhető lenne a „most inkább nem, tegnap sokat ittam az este” esetek. Úgy hallottam, ilyenre is volt példa.
Nem mondom, hogy legyen zero-tolerancia, csak azt, hogy húzzunk meg bizonyos határvonalakat!

3. Számú probléma: Szemét összeszedés skill hiánya
Ez egy szinte minden játékon felmerülő probléma. Vasárnap mikor épp mentem el, Ashi mondja: „Most jöttem az out táborból, nem vagyok olyan idegállapotban”. Meg se néztem, mert már mentem haza, de egyértelműen szemét volt a gond. Mikor mentek haza emberek, láttam olyanokat, akiknél nem volt annyi cucc, hogy ne tudjanak elvinni egy-két szatyornyi szemetet. Valahogy nem tudom elhinni, hogy ennyire meghaladja egyesek képességét a saját szemetük eltüntetése.

Kérek minden mostani és jövőbeli játékost, hogy a fenti három problémát kerüljük! Aki erre nem képes, az szvsz mellőzze a DK játékokon való megjelenést.


De hogy utólag legyen valami vidámabb is, létrejött 2, számomra elég epic moment a mostani játékon:
-Egy kissrác (10 év körüli, neve nem jut eszembe), egyszer ki lett hallgatva a herceg és a gárdisták által, de szabadlábra helyezték. Később Lorin és pár gárdista körülvette, hogy halálra ítélték szegényt, 6 ember megölésének vádjával. De választhatta volna Sonir kotyvalékának megivását is. Kissrác reakciója: -inkább a halál!
Nagyon vicces volt.
-A másik, hogy gondoltam, némi poénos outolás segítségével extra pénzre teszek szert. Egy adag gumicukrot beraktam egy kis tasakba és licitre bocsájtottam. Végül 3 rézért és 5 ónért elkelt. Ez elég pénzt hozott nekem ahhoz, hogy a nemesi rangot megvegyem. Very Happy


Utószóként elmondom, hogy nagyon jól éreztem magam, várom a következő játékot.
avatar
Árnybíró

Hozzászólások száma : 67
Age : 32
Tartózkodási hely : Tát és környéke
Registration date : 2009. Aug. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Beszámolók, értékelések és kritikák

Témanyitás by Ashi Valkoinen on Hétf. Júl. 09, 2012 10:36 pm

Nos, akkor én is írnék most, először reagálnék Iffarnak, aztán leírnám a saját gondolataim is.

Hector
Igazából jöttek Lorinék, igen jól felszerelve, megfelelő protokollt követve, hogy ők üldöznek egy embert, akit a Birodalom egyik tartományában hatrendbeli gyilkosságért halálra ítéltek. A Zagrozai szokásjog (nem törvény) elismeri a birodalmi és a baráti irtriai városállami ítéleteket, így ha máshol halálra ítélték őt, akkor nem láttuk okát, hogy itt kételkedjünk benne. Lorinék nem mondtak igazat (6 helyett 1 élet száradt Hector karakterének lelkén), de Lorinékat, mint nemeseket igazmondással vallatni, esetleg Hector kétes múltú (lásd elfogás korábban) karakterének hinni a nemesek szavával szemben IN-ben nem lett volna indokolt, ezért megengedtem, hogy megöljék. Ha jobban belegondolsz, Hector halála IN indokolt volt, egyszerűen a körülmények áldozata lett. Egy középkor-reneszánsz környéken, nem kiforrott törvénykezéssel könnyen meghalhatnak ártatlanok is, tavaly is legalább kettő olyan halál volt, aki IN-ben bűnösnek találtatott, mert rászedték őket. Ez sajnos a játék része, bennem semmi személyes vagy büntetésvágy nem volt, mint Herceg, ezt a döntést láttam indokoltnak. Ha emlékszel, első alkalommal az öt elfogott jómadárból csak egynek kellett meghalnia, őrajta káoszszimbólumok voltak, a többiek egy-egy leütéssel, némi IN megalázással (kidobás) megúszták.

Löttyök
Ami azt illeti, én a kék löttyöt megkóstoltam vallatás előtt, és bár nem volt túl finom (inkább volt szar, mint nem), viszont nem keltett hányingert. Egyébkét én sem engedném szívesen a "egyenként iható" anyagokból készített löttyöket, de ott, mivel éppen ezt kívántátok megvenni, ildomosnak tűnt, hogy igyatok belőle (bár a jövőben ezt a fajta vallatást valószínű kerülni fogom).

Ruhák
Ezt Spectre már jól leírta, egyrészt karnevál, mindenki a legjobb ruhájába volt, másrészt itt pénzért vehető a nemesség, a langyisággal való faszhosszberseny meg nem feltétlen csak a nemesek között zajlik. Smile

Szervezői jelenlét
A dolgok IN megoldását olyan esetekre kértük, melyek halaszthatóak vagy nem befolyásolják közvetlenül a játékmenetet. Új karakter játékba hozatalával valószínű Kildarhoz is be lehetett menni OUT-ban (esetleg egy IN levelet küldeni neki, amiben OUT leírod a gondod), a vízhiány idején én pl. egy küldöncöt menesztettem Gottfriedhoz, hogy a Herceg látni kívánja, ott meg előadtam OUT-ban a vízproblémát, szabálykönyv pedig - mint jeleztük - a Felsővárosban is volt, én is kompetens vagyok ilyen kérdésben, tehát tőlem is lehetett volna megtudni dolgokat. De ismét megjegyezném, a halasztást nem tűrő dolgokat a mostani játékon sem kellett IN-ben megoldani.

Saját véleményem

A játék nagyon jó volt. Mind OUT szervezésügyileg, mint IN cselekmény tekintetében gond és hisztimentes volt. Inkább csak felsorolásszinten berakom, mit tetszett, mi nem.

Pozitívumok
1. Voltak társadalmi rétegek, akik nem érintkeztek egyáltalában egymással a játékon. Nagyon tetszett, hogy volt különbség nemes és nemes között is, volt társadalmi szakadék a Felsőváros és a Via d'Oro (Nagykörút) között. Bár a távolságtartással saját magunkat (főnemesek) izoláltuk a hangulatos teaháztól és Fogadótól, de ez így volt helyén, IN-ben indokolt volt.
2. Nemesi faszalgások: mi nagyon jól elvoltunk fenn, a részeges kapitányt (Tas) sokat piszkáltuk, de ő vette a lapot. Nagyon jó volt az is, hogy a Felsőváros vendégeivel úgy éreztettük, mennyire fontosak, hogy mennyit várakoztattuk őket, illetve ki kísérte be-ki őket. A rang nélkülieket gárdista, a kisebb nemeseket a kapitány, míg a fontos vendégeket vagy egy da Giorgghio vagy jómagam fogadtam. Volt langyiság bőven.
3. Valóba Hercegnek éreztem magam. Idén sokkal több időm volt a karakterre, jobban készültem rá, illetve a környezetem karaktereit is viszonylag jól sikerült összeszervezi egy hihető udvartartássá. Amit ételért vagy italért küldettünk, megkaptuk, mindig volt előkóstolónk, az emberek kellő tisztelettel kezeltek minket. Sokat formálódott a karakterem, végre részletes múltat, szakmát kapott, jó volt a bőrében lenni.
4. IN-es kémhálózat: bár nem mozdultunk ki sokat, de igen hatékony kémeink és embereink voltak a Felsővároson kívüli részen. A kémeim inkább nem lőném le, viszont a Teaház vendégeit a hátsó őrtorony és egy birodalmi optika (messzelátó) segítségével sikerült mindig szemmel tartani. Smile
5. Zene, IN-ben árusított príma kaja, kereskedőház, ezekkel az emberek (Mariann, Manó, Gjin, Anna, Fride, Árnybíró) nagyon sokat dolgoztak.
6. Bár ideg voltam mind az építőtáborban, mind a délutáni pakoláskor (7 körül értem haza), a tavalyihoz képest mindkettő sokkal simább volt.
7. Amik különösen tetszettek: Berci karakterének megölése (nagyon jól játszotta ki), Kanix leütése, a vallatás, a kapitányon való élcelődés, kémhálózat működtetése, IN levelezések (legalább 10-12 levél), zene, sok IN.
8. Péntekről szombatra Iffart és Morwinát, szombatról vasárnapra virradóra pedig Eszter láthattam vendégül a Herceg szállásán, előbbiek veszélyes helyen állított sátruk, utóbbi pedig a játék utáni fáradtság miatt maradt a kényelmes ágyon. Remélem, Holthatárra visztek le nekem két raklapot. Smile Viccet félretéve, talán idén sikerült kicsit kedvesebbnek lennem OUT az emberekkel, bár Kanix ismét megkapta a magáét csütörtökön az életképtelenségért, de ő jött fel velem a terepre az utolsó kör szemétért, szóval fejlődik. Smile

Negatívumok
1. Szemét. Ha megtelik a szemeteszsák, hiába teszed a tetejére. Na. Az OUT iszogatók meg, grat, a teaház környéki cuccért... Sajnos az játék közben is ott volt.
2. Időjárás, erdő: engem nem is a dögmeleg és az eső váltakozása zavart, hanem a szél, tényleg aggódtam a nem éppen életképes alakúra növő fák és az alattuk alvó emberek miatt. A péntek esti ijesztegetős eső (csütörtök éjjel volt óriási felhőszakadás) sajnos hamar végett vetett az IN játéknak.
3. Jasmine Serrato, kedves menyasszonyom, azaz Hajni munka miatti távolléte: sajnos így mindkét tervezett esküvő elmaradt (a másik Scaravello da Giorgghio és Caglona-i arájának esküvője lett volna), ez elvett a karneváli eventek közül.
4. Tas és Dorten párbaja: a sérülés után megkérdeztem Mátyást (egyik városőr), hogy mit látott, azért őt, mert egyik embert sem ismeri, így nincs oka torzítani a valóságot valaki javára, szerinte mindkét fél elég keményem ment be a párbajba, az, hogy most Dorten kapta a fejest, fordítva is történhetett volna. Az pedig, hogy utána ezzel OUT-osan lett telerinyálva a játéktér (nem Dorten volt), különösen kiábrándító volt...
5. Magamhoz képest sokszor (2-3 alkalom) mentem ki OUT-ban a palotából, ezek általában szervezési dolgok voltak, a nagyját sikerült IN-ben intézni.

Végül külön köszönet:
-Bercinek, aki rengeteget fordult lefelé mások cuccáért, és nekem nagyon tetszett a játéka
-Halriennek, hogy eljött játszani ennyi idő után, ill. a múlt korábbi sérelmei ellenére
-Mariannak és Manónak (és persze Zsófinak) a Fogadó üzemeltetéséért, édesanyámnak a fuvarokért és a larphoz való hozzáállásbeli pálfordulásáért
-Árnybírónak a rengeteg OUT erőfeszítésért a kereskedőház hiteles üzemeltetése érdekében (nem fogyott ki három nap alatt)
-Takács Mikinek az életképes és jól alakított karakteréért
-A friss játékos gárdistáknak a vállalt szerepért és okés alakításért
-Az udvartartásomnak, akikkel már játék előtt sikerült rengeteget egyeztetni, és így abszolút hangulatosan tudtunk játszani,
-Kanixnak a szemetes körökért
-Ahrimannak és Slezák Tamásnak a szombat esti vízhordó körért
-és végül Kildarnak ezért a nagyszerű szabadjátékért.

_________________

BrickShelf Galériám
avatar
Ashi Valkoinen

Hozzászólások száma : 2254
Age : 30
Tartózkodási hely : Gerecse, Tatabánya, vonat, Budapest
Registration date : 2008. Mar. 16.

Felhasználó profiljának megtekintése http://ashi.web.elte.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Beszámolók, értékelések és kritikák

Témanyitás by Ashi Valkoinen on Hétf. Júl. 09, 2012 11:25 pm

Ja, és bár nem volt frankó, a tűzgyújtási tilalom dolgot sikerült rendesen betartani és ez ügyben nem volt gond, ennek nagyon örültem. A szeméthelyzet a gondok ellenére szerintem sokkal jobb volt, mint tavaly...

_________________

BrickShelf Galériám
avatar
Ashi Valkoinen

Hozzászólások száma : 2254
Age : 30
Tartózkodási hely : Gerecse, Tatabánya, vonat, Budapest
Registration date : 2008. Mar. 16.

Felhasználó profiljának megtekintése http://ashi.web.elte.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Beszámolók, értékelések és kritikák

Témanyitás by Lobster on Kedd Júl. 10, 2012 6:01 am

Köszi Ashi, hogy észrevetted Zsófit. Te vagy az első Smile Mondjuk nem is volt könnyű meglátni, mert gyakorlatilag a két félórás szünetét leszámítva (amikor végre kiülhetett horgolni a főtérre) egész nap hátul mosogatott, krumplit pucolt és segített.
Ezt leginkább azért mondanám, mert szeretnék rámutatni arra, hogy szombaton pl 3 ember nonstop munkája kellett ahhoz, hogy a fogadó úgy működhessen ahogy. A két "M" előtt le a kalappal, én már OUT dolgoztam vendéglátóiparban és amit ők csináltak az simán felért egy keményebb napnak egy forgalmas helyen (legalábbis a szombati napon amikor ott voltunk).
Amit még szeretnék hozzátenni, egyrészt az, hogy kinőtték a helyet, nem kicsit. Az sem segített, hogy többen oda jártak outolni pl néhányan gyakorlatilag a KONYHÁBA szoktak bagózni. Meg persze egyúttal outos holmitároló helynek nézték, és lécciléccihaddrakjamleittacuccom zarándokhely volt.
Javasolnám a szervezőknek, hogy amennyiben lesz még ilyen fogadózás akkor biztosítsanak valamilyen alternatívát - mivel a jelek szerint igény az van rá - azoknak akik lecuccolni és/vagy outolni/cigizni akarnak, hogy ne az amúgy is szűk konyhát terheljék ezzel.

Alapvetően azt kellett észrevennem, hogy a fogadósok számára gyakorlatilag nem volt lehetőség inelni. Ez tényleg munka volt a javából, ahol ők sokat és jól dolgoztak. Nem tudom volt e még más is a játéktéren akik ennyire nem játékosként vettek volna részt.
Zárszóként annyit tennék még hozzá ehhez a kérdéshez, hogy az ines szerepjátéknak szánt poénkodós beszólások nagyon nem tettek jót a hangulatnak és ezt meg tudom érteni. Azok akik kijátsszák a karakterük tapló mivoltát, csodálkoznának ha a kocsmáros kibaszná őket mint macskát szarni, pedig én a helyében azt tettem volna. És ez csak részben azért mert inben bunkók és bizony a kocsmárosnak sincs sehol előírva hogy bárkit ki kell szolgálnia (nem, még akkor sem ha kifizeti) de leginkább azért, mert a nagy szerepbeleélés mellett nem vették észre, hogy nem vicces olyanokkal élcelődni akiknek nincs lehetőségük érdemben szerepet játszani, mert ők valóban dolgoztak nem csak "játszásiból".

Egyébként egy személyes hozzáférés, a kaja megoldása és központi jellege már magában hordja annak esélyét, hogy egy esetleges ellenőrzéskor már központi étkeztetésnek minősüljön. Just FYI TYCO Smile

A játék általam látott többi részéről majd később, most ezt tartottam fontosnak.


A hozzászólást Lobster összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Júl. 10, 2012 6:43 am-kor.

_________________
Lobster / Homár
avatar
Lobster

Hozzászólások száma : 1221
Age : 40
Registration date : 2008. Feb. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Beszámolók, értékelések és kritikák

Témanyitás by Ashi Valkoinen on Kedd Júl. 10, 2012 6:31 am

Én IN-ben nem tudtam Zsófiról, mint besegítő ember, OUT-ban sem találkoztam vele, de tudtam, hogy ott dolgozik, méltatlan lett volna kihagyni.

Mariannt és öcsémet pedig jóval a játék előtt kérdezgettem, hogy akarják-e tényleg csinálni a tavalyi után, akarták. Jövőre már nem, de én nem csak a munkájukat tudom értékelni, hanem azt, hogy 100%-on teljesítették, amit elvállaltak.

_________________

BrickShelf Galériám
avatar
Ashi Valkoinen

Hozzászólások száma : 2254
Age : 30
Tartózkodási hely : Gerecse, Tatabánya, vonat, Budapest
Registration date : 2008. Mar. 16.

Felhasználó profiljának megtekintése http://ashi.web.elte.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Beszámolók, értékelések és kritikák

Témanyitás by Kildar on Kedd Júl. 10, 2012 6:42 am

Hozzátenném, hogy lecuccolásra-outolásra-cigizésre VOLT helyszín, még a szabálykönyvben is szerepelt, csak negyven métert menni már sokaknak túl megterhelő lett volna...
avatar
Kildar
Diktátor
Diktátor

Hozzászólások száma : 2651
Age : 30
Tartózkodási hely : Celldömölk/Veszprém/Vonat/Erdő
Registration date : 2008. Feb. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése http://sites.google.com/site/demgardikronikak/

Vissza az elejére Go down

Re: Beszámolók, értékelések és kritikák

Témanyitás by Lobster on Kedd Júl. 10, 2012 6:47 am

Kildar írta:Hozzátenném, hogy lecuccolásra-outolásra-cigizésre VOLT helyszín, még a szabálykönyvben is szerepelt, csak negyven métert menni már sokaknak túl megterhelő lett volna...
Igen, ÉN ezt tudom Smile Anyway okafogyott a téma, mivel Ashi közben már felvilágosított, hogy jövőre nem vállalják a kocsmát.

_________________
Lobster / Homár
avatar
Lobster

Hozzászólások száma : 1221
Age : 40
Registration date : 2008. Feb. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Beszámolók, értékelések és kritikák

Témanyitás by Ahriman on Kedd Júl. 10, 2012 7:12 am

Flargh. Kissé csapongó leszek.
A csodával határos módon képes voltam szinte annyira végig IC maradni, mint az őszi favágómmal, azaz yey, végre megvan az a karaktertípus, amit ki is tudok játszani. Magamnál csak jobban kijátszott karaktereket láttam, ami kifejezetten tetszett (vagy csak pont elkerültem a masszív outolásokat, vagy csak nem fogtam fel azokat). A játékot magát kifejezetten élveztem.
A magas páratartalmú meleg feat. minimális légmozgás viszont lényegesen jobban megviselt, mint szerettem volna, a következő ilyennél a karakter szállásán kívül is többet leszek meglazított ruhában, erre am nyugodtan lehet IC méltatlankodással reagálni, nem sértődök meg. Kapcsolódó dolog: ha semmi sem jelzi, h outban vonulok át, akkor in vagyok, akkor is, ha ingben-gatyában, karomon a cuccommal teszem ezt - továbbá sürgősen meg kéne oldanom az inesesebb tömlőket-kulacsokat, mert sztem emiatt sem reagáltak rám általában érdemben a szemtanúk. A világba jobban illeszthető dohányáruk kiagyalása szintén megoldandó, igyekeztem minél ritkábban/minél kevésbé feltűnően cigizni ines területen, de őszintén fogalmam sincs, mennyire sikerült. Egy kirívó esetre emlékszem, vízhordás után egyértelműen out cuccban a felsővárostól a sátrunkig haladtam el cigivel, ha több hasonlót is műveltem, lehet vele basztatni.
Apropó vízhordás. Szívesen segítek máskor is, kicsit több előre tervezéssel akár többet is felhordani, de akit ott és akkor nem basztam le, és elfogyott a vize, az hallgassa meg intelmemet most. Nyáron fejenként napi 3 literrel számolsz MINIMUM, vértesként 6 literrel MINIMUM, a szöveg, miszerint de nem is iszom meg ennyit, nevetséges és le is szarom. Tudom, hogy sokkal egyszerűbb a szervezőktől elvárni ennek a megoldását, de az általam képviselt minimális matematikai tudás is arra enged következtetni, hogy a szervezők annyit buktak idén is, hogy a legtöbb jótékonysági szervezet visítva röhögne kínjában, majd csődöt jelentene ilyen bevétel-kiadás arány megélésekor, úgyhogy itt őszintén szólva fontosabbnak érezném a résztvevői önszerveződést, mint szinte bármi másban. Jaigen, a vízhordós kört külön élménnyé tette, hogy annak a napnak a vége felé történt, amit latrinaásással kezdtünk Gemmel. Nem lett túl nagy, nem lett túl szép, nem lett túl jó, viszont kb fél óra ment bele úgy, h bekotortuk a régit (amit jórészt Ligeia, Eglar és én ástunk - valahol azért hatalmas elismerés, hogy annyira jó lett, hogy egy éven át nem jutott eszébe senkinek újat ásni, de azért inkább b+), de csak miután a közvetlen környezetéből beleraktuk a véletlenszerűen elhagyott szarkupacokat. Tényleg szívesen segítek kiásni jövőre is, akár kettőt a terep két átellenes pontjára, de kurvára kivan a faszom azokból a retardált seggarcokból, akik arra sem képesek venni a fáradtságot, hogy legalább elkaparják, amit teremtettek. Nem tudom, kik az illetők, akiket nem érint, ne vegyék magukra, de ha egyszer valakit rajtakapok véletlenül, abba a csákánnyal tömködöm vissza. Latrina híján is meg lehet oldani kultúráltan, basszátokmeg. Tudom, hogy emiatt szintén népszerű reakció a szervezőkre való mutogatás, de amennyi dolga volt mindenkinek, ők sem tudtak volna mást tenni, mint megkérni valakit, hovatovább fél óra munka nem a világ vége, sőt, ha van egy csákányod, és adott, benned heves ellenérzéseket keltő személynek képzeled el a domboldalt, még kifejezetten élvezetes is.
A szemét problémás volt, a zsákhiány szintén, de amennyire tudtuk, megoldottuk. Nem annyira, mint szerettük volna, de jobban, mint amit a saját szemétmennyiségünk indokolt volna. Továbbá nem emlékszem, és nem is akarnám nevesíteni az illetőt, de egyik reggel nemsaját szemét összeszedése közben elhangzott a "de összeszedtük volna" indoklás. Mi kurvára nehézkesen keltünk, a tényleges éber jelenlét előtt lassú kávéfőzéssel, cigivel, kajával, és ez UTÁN kezdtük el felszedni mások szemetét. Ha addig ottmaradt, ottmaradt volna későbbre is jó eséllyel.


A sok panaszom ellenére szeretném kihangsúlyozni, hogy baromira élveztem a játékot és a kinntartózkodást, mind a szervezés, mind a fenti nyígásban nem említett játékosállomány előtt le a kalappal, úgyhogy kösz!
Also Slezák Tamásnak: kösz a segítséget még egyszer és a sört Very Happy

Ahriman

Hozzászólások száma : 483
Age : 32
Tartózkodási hely : Debrecen
Registration date : 2010. Jul. 16.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Beszámolók, értékelések és kritikák

Témanyitás by Iffar on Kedd Júl. 10, 2012 8:01 am

Ashi: én nem az IN okokat méltányoltam Hector megvádolásával kapcsolatban. Értem én hogy a póroknak nem jár tárgyalás, IN-ben teljesen megállja a helyét. Csak az a baj, hogy a játékos, aki szórakozni jön, kizáródik a játékból. Tartalék karakter? mondhatnánk, csak épp az a baj, hogy a karaktere nem abba a kategóriába tartozott, akinek szükséges lenne ilyen.
Én úgy vagyok az ilyenekkel, hogy inkább vállalok be kis IN-es következetlenséget, mint hogy gátoljak valakit a játékában. Na mind1. Szerencsére Hektor gyorsabban túl lépett rajta mint én. Smile

Fogadó: Igen nagy érvágás lenne DK-nak ha eltűnne, én úgy látom. Valóban baromi nagy munka amit csináltak, de nem feltétlen kell két végletben gondolkozni. Gondolom az munka legnagyobb része a kaja volt. Hagyjátok a francba.
Maradjon fogadó, legyen csak ital felszolgálás, vagy ha szerintetek gáz hogy nem lehet kapni kaját, legyen zsíroskenyér. Csökkentsétek le a hozzá kapcsolódó munkát.
A fogadó hihetetlen jó hangulatot ad. Nekem igen sokat adott hozzá a karakteremhez. Csak leültem az egyik asztalhoz egy kupa borral, és hallgattam, amit a vendégek beszélgetnek. Remek IN információ forrás, és könnyű kapcsolatot létesíteni másokkal.
A kaja pedig bár nagyon finom volt, szerintem nem éri meg a bele fektetett munkát, és a fogadóban nem is az elsődleges dolog. Én a következőkkel dobnám kicsit fel:
- Szobák: tudom most is voltak, de jópofa lenne ha fizikailag is valahogy megjelenne. Ha most is volt valami ilyesmi, és nem virtuális szobák voltak csak, akkor én nem fogtam fel. Very Happy
- Dalnok, mese mondó esténként. - Jópofa volt a fogadó nevének eredetéről hallani mesét. Tetszett, sokat hozzáadott a in érzetemhez, és újabb dolgot tudtam meg a játék világáról.
- Kicsit ki lehetne bővíteni: tudom könnyen beszélek úgy hogy nem voltam még építőtáborban. Legközelebb lehet lemegyünk korábban.

Na most átgondolva a játékot, eszembe jutott még néhány dolog:
- Dalnok verseny: nagyon jó ötlet volt, és hangulatos is. Amit én kicsit sajnáltam, hogy nem kapott túl nagy figyelmet, mert akkor volt a fekete italos leleplezés. Hallottam olyat, hogy ez egy figyelem elterelés volt... szerintem ez hiba. Ha már akad pár játékos, aki veszi a bátorságot és kiáll énekelni, zenélni akkor tiszteljük meg őket azzal, hogy odafigyelünk rá. Ja, és Sonirt legközelebb valaki törölje már képen, ha olyasmit mond, hogy "Fizessünk nekik hogy abba hagyják".
- Játék közben éreztem némi punnyadást, akkor jutott eszembe egy olyan, hogy miért nincsenek Herceg által szervezett párbajok? Tudom ez már jócskán nem a lovagkor (amit kicsit sajnálok, nekem az jobban bejön Razz) de attól még lehetne ilyesmi. Történelmi ismereteim nem tökéletesek, de gyanítom még ezekben a korokban is rendeztek valamiféle erőmegmérettetést pusztán a szórakozás kedvéért. Elég nagy előnye lenne a dolognak: látványosság, harc akiknek már bizsereg a kezük. Ráadásul ha tétre megy a bundázás és a különféle csalások megszervezése vagy kiderítése is hozzá tenne a játékhoz.
avatar
Iffar

Hozzászólások száma : 132
Age : 33
Registration date : 2010. Dec. 15.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Beszámolók, értékelések és kritikák

Témanyitás by Ashi Valkoinen on Kedd Júl. 10, 2012 8:10 am

Iffar

Sajnos ezzel a problémával már sokszor szembesültünk. A legfájdalmasabb példa erre talán a tavaszi HoltHatár, ahol kb. az első 5 percben OUT megszavaztuk, hogy következetesen akarunk játszani vagy inkább a játékmenetet segítendő. Én bevallom, hogy elitista sznob köcsög vagyok, és nekem egy játékon sem fordult meg a fejemben, hogy következetlenül játsszak. Ugyanakkor másoktól sem vártam el soha, hogy így tegyenek, ha Hercegként úgy adódott volna, hogy mennem kell, akkor mentem volna, előtörténet, egy éves múlt, rengeteg felszerelés elkészítése ide vagy oda.

Hector mellesleg tényleg elég értelmesen kezelte a dolgot, ennek örültem, amíg ilyen "felnőtt" játékosok kerülnek be, addig talán úgy érzem, megengedhető ez a fajta következetesség. Sajnálom, hogy sok munkája veszett oda a karakterhalállal, de mindannyian tudjuk, hogy ez benne van a játékban.

_________________

BrickShelf Galériám
avatar
Ashi Valkoinen

Hozzászólások száma : 2254
Age : 30
Tartózkodási hely : Gerecse, Tatabánya, vonat, Budapest
Registration date : 2008. Mar. 16.

Felhasználó profiljának megtekintése http://ashi.web.elte.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Beszámolók, értékelések és kritikák

Témanyitás by Iffar on Kedd Júl. 10, 2012 8:18 am

Nem baj. Időbe telik, de lassan rájövök milyen karakter való nekem DK-ra, szépen fokozatosan.
avatar
Iffar

Hozzászólások száma : 132
Age : 33
Registration date : 2010. Dec. 15.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Beszámolók, értékelések és kritikák

Témanyitás by Sonir Norend on Kedd Júl. 10, 2012 8:29 pm

Noh akkor egy rövid összefoglaló tőlem:
Ami leginkább a számomra betett a játékon az a tűzgyújtási tilalom volt. Ez ellen nem sokat lehetett tenni és így nem is igazán csinálhattam a laboromban pár érdekes dolgot illetve a polipfalatokat valamint a candy apple-t amit terveztem ( http://cl.jroo.me/z3/c/R/m/d/a.aaa-It-was-one-Awesome-Halloween.jpg ) Illetve sajnos az elefántfogkrém kísérlet se úgy sült el ahogy szerettem volna de hát ez van, semmi se lehet tökéletes.
A játék természetesen jó volt ám szokás szerint csupán a karakterek töredékével érintkeztem ami may or may not rossz dolog. A megrendeléseim továbbra is bőven akadtak ám nem egyszerre így volt időm elosztani az alapanyagok beszerzését is (egyik indok amiért csak megrendelésre gyártottam a főzeteket)
Játék végére már kialakult egy négy fős „fanbase”-em is, és ebből csak másfél ember volt káoszhívő, a teaházzal megmaradt egy rossz-szomszédi viszony melynek keretében kölcsönösen nem vettünk tudomást a másikról, illetve tovább csökkentettem a környék teleárait többek között egy kert indirekt tönkretételével (mely a herék visszanövesztésével együtt a játék két legjobb momentuma volt számomra)

Nagyjából ezek voltak a fontosabb dolgok amiket el akartam mondani.

Iffar: Teljes mértékben megbízok a képességeidben és hogy magadtól képes vagy megoldani ha igazán akarod, nem kell másokat felkérned rá. Hamarabb is fog teljesülni így, egyéb problémákról már nem is beszélve.
avatar
Sonir Norend

Hozzászólások száma : 1629
Tartózkodási hely : karakósszörcsögpuszta
Registration date : 2008. Aug. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése http://www.internetisseriousbusiness.on.nimp.org/

Vissza az elejére Go down

Re: Beszámolók, értékelések és kritikák

Témanyitás by Iffar on Kedd Júl. 10, 2012 10:04 pm

Köszönöm a belém vetett bizalmat, ám én ennél sokkal türelmesebb vagyok. Nem felkérésnek szántam, csupán biztosítottam az itt jelen lévőket, hogy ha ilyesmi lépésre kényszerítené őket a helyzet, tőlem nyugodtan megtehetik, az én játékomat ezzel nem fogják elrontani. Smile
avatar
Iffar

Hozzászólások száma : 132
Age : 33
Registration date : 2010. Dec. 15.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Beszámolók, értékelések és kritikák

Témanyitás by Ashi Valkoinen on Kedd Júl. 10, 2012 10:17 pm

Nem feltétlen vagyok híve bármiféle IN-game beszólás miatti OUT-pofozkodásnak, és lehet próbálkozni, de az illető és felbújtói nagyon hamar a terepen kívül fogják találni magukat.

Remélem mindenki számára érthető volt, a zenészek tavaly sem sértődtek be azon, hogy Sonir fizetett nekik IN-game azért, hogy abbahagyják.

_________________

BrickShelf Galériám
avatar
Ashi Valkoinen

Hozzászólások száma : 2254
Age : 30
Tartózkodási hely : Gerecse, Tatabánya, vonat, Budapest
Registration date : 2008. Mar. 16.

Felhasználó profiljának megtekintése http://ashi.web.elte.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Beszámolók, értékelések és kritikák

Témanyitás by Iffar on Kedd Júl. 10, 2012 10:19 pm

Senki nem beszélt IN-game beszólás miatti OUT pofozkodásról. Tehát ez a veszély nem fenyeget. Smile
avatar
Iffar

Hozzászólások száma : 132
Age : 33
Registration date : 2010. Dec. 15.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Beszámolók, értékelések és kritikák

Témanyitás by Lorin on Kedd Júl. 10, 2012 10:25 pm

Ahoy!

Itt van még pár kép:
https://picasaweb.google.com/115875855181578862600/DemgardiKronikakZagrozaiKarneval
Közeljövőben majd írok én is beszámolót - pláne hogy a Hectoros dolog mégis csak érdekel néhány szót - de most örülök ha végre ágyba jutok...
Ne bánkódjon az se aki lemaradt a Rea, Zora, Antonia (?), Jin, kvartett előadásáról ugyanis van róluk pár videó, még ha nem is teljesek, de élvezhetőek. Hamarosan azok is jönnek.
Sonirt meg elég csak IN-be pofán verni, mint láttuk esni azt remekül tud, ha főzni nem is.

Üdv!
avatar
Lorin

Hozzászólások száma : 238
Age : 27
Tartózkodási hely : Debrecen környéke
Registration date : 2010. Apr. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Beszámolók, értékelések és kritikák

Témanyitás by Sonir Norend on Szer. Júl. 11, 2012 8:18 am

nah, az IN beszólás miatti IN verekedést meg játékon kellett volna intézni nem pedig utólag passzív agresszívoskodni
avatar
Sonir Norend

Hozzászólások száma : 1629
Tartózkodási hely : karakósszörcsögpuszta
Registration date : 2008. Aug. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése http://www.internetisseriousbusiness.on.nimp.org/

Vissza az elejére Go down

Re: Beszámolók, értékelések és kritikák

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.