Mezsgye

Go down

Mezsgye

Témanyitás by Soloviel on Kedd Júl. 29, 2008 1:05 am

Előzmények


Valamikor még a Virágzás korában élt egy ifjú pár, kiknek szülei tartományok sokaságát tartották irányításuk alatt. Fiatalok, boldogak voltak, semmi gond nem terhelte vállukat. Amint a lány betöltötte 19. életévét a szokásokhoz híven megtartották a lakodalmat. A szokások között találunk egy mára már elfeledett szokást, miszerint egy nemesi lagzinak egy teljesen lakatlan birtokon kell megrendezésre kerülnie. Az esemény helyén, pedig a nemesi pár kastélyát kell felépíttetni.

A lakodalomra egy szép tavaszi napon került sor. A meghívottak között olyan előkelőségek is szerepeltek, mint a Király kedvenc unokaöccse, Laifor herceg vagy a bilfordi mágikus erőd főispánja Lord Mithral. A party egészen a kastély alapkövének lefektetéséig rendben zajlott, ekkor azonban furcsa dolog történt. Amint a vőlegény az utolsó kalapácscsapással a helyére tette az alapkövet, felsikoltott valaki a távolban. A vendégsereg kíváncsi emberekhez méltón gyorsan a hang irányába kezdett hömpölyögni, ahol rátaláltak Lady Livyára – egy a férfiak által közismert nemesi hölgyre –, aki halott húga mellett térdelt. A lány nyakát kitekerték. Lady Livya, ki hírhedt volt boszorkányos praktikáiról, könnyes arcával a tömeget pásztázva kiszúrta magánk a menyasszonyt. Húga halott teste fölött átkozta el a fiatal lányt, kit testvére gyilkosaként bélyegzett meg. Állítólag féltékenységből ölette meg az asszonyt, ezt azonban senki sem bizonyította be az évek folytán.

Bár az emberek akkoriban egészen közel álltak a mágiához, nagyon rettegték az átkokat. Így történt ez a fiatal pár esetében is, akik ötven hosszú esztendeig uralkodtak vidékükön, amit Mezsgyének neveztek el. Teltek múltak az évek és az átok nem fogott egészen addig, amíg egy bizonyos Lord Kalthust került a vezetői székbe. Kalthust családja minden tagjának kitekerték a fejét. Az uralkodó ekkoriban külföldön tartózkodott fiával. Húsz év múlva miután a fiú felcseperedett egy este Kalthustot is kitekert fejjel találták szobájában.
A gyilkosságokat persze mind az átoknak tulajdonították és az évek rettegésben teltek a Mezsgyén. Több embert kivégeztettek gyilkosság vádjával, de amint megöregedett az ifjú és utódja kész volt örökölni a trónt, a család minden tagját – kivéve a legfiatalabb fiút – nyakukat szegve találták.

Az átkoktól való rettegésükben az emberek szépen lassan más földekre vándoroltak, a kastély pedig elhagyatott lett. A Nagy Sötétség beköszöntése előtt pár évvel rablók költöztek be Mezsgyére. Egyévnyi bentlakás után a kastély egy éjjel kigyulladt és porig égett. Alig maradt belőle pár bástyára emlékeztető romkupac.
Egészen pár évvel ezelőtt, az ifjú pár állítólagos leszármazottja az átoktól megszabadulva visszatért a Mezsgyére, hogy új életet kezdjen, de arra nem számított, ami a kastély maradványai között várta. Egy báró vezetése alatt új közösség épült a romok között, telis tele furcsa alakokkal…


Romváros:

Egy régen büszke vár maradványai magaslanak lent a völgy szívében. Bár fehér falaiból alig maradt meg pár nagyobb darab, közöttük mégis aktívan élik mindennapjaikat Mezsgye lakosai. A város több szervezetnek is központjául szolgál. A környék a sötétség eljövetel óta viszonylag érintetlen. A közelben több olyan hely is van, ami még őrzi az ősi mágia kéznyomát.

Szabadok: azon karakterek csoportja ez, akiket nem köt semmiféle szervezet, vallás, törvénykezés, így a következő csoportok előnyéből és hátrányából sem részesülnek, viszont attól vállalnak munkát, akitől csak akarnak.
Mezsgye területén kötelesek viszont betartani a Báró előre lefektetett törvényeit, ezt leszámítva azt tesznek, amit akarnak!

Szervezetek:

Királyi Falatkák (az igazit mi sütjük): Mezsgye elsőszámú tavernája, amit a családi átkától megszabadult herceg vezet. A báró emberei szerint a sör húgy ízű, a pogácsa meg kőkemény. Érdekes, hogy mások elmondása szerint a sör hideg és finom, a pogácsa pedig puha és omlós. Talán ez nem is véletlen…

Báró: Néhány évvel ezelőtt egy kereskedő érkezett Mezsgyébe, pár kísérőjével és katonájával. Hamar jelentős erővé nőtte ki magát a város többi kereskedője között, az emberek szinte kapkodták a portékáját, és állítólag több komolyabb megrendelést is kapott.
Úgy hírlett, nincs olyan dolog, amit ne tudna beszerezni, és ha valakivel üzletet kötött valaminek a beszerzésére, akkor azt leszállította, bármilyen módon – bár az árát is megkérte.
Rövidesen a város legtöbb kereskedője vagy az alkalmazottja lett, vagy tisztázatlan körülmények között elköltözött Mezsgyéből. Azt beszélik a báró kedvelt elfoglaltságai közé tartozik a rabszolgatartás, és az ehhez kapcsolódó szórakozások, úgymint illegális harcok. Azt is beszélik, hogy azok, akik a bárónak tartoznak gyakran „főszereplői” ezeknek a harcoknak.
Ily körülmények közt a kereskedő gyakorlatilag a város vezető hatalmává vált, és először az alvilági körökben terjedt el, de rövidesen nyíltan is ráragadt a „Báró” név, melyet igencsak szívesen fogadott, és az óta magát is így hívatja.
Tagság: a Báró emberei bármely fajból kerülhetnek ki, de kötelesek teljesíteni a Báró utasításait.
Előny: amire kiterjed a Báró hatalma (Mezsgye közelében szinte minden), azt az emberei is használhatják bizonyos kereteken belül. Tehát a Báró törvénykezése nevében járhatnak el, és egyes árukat fél áron szerezhetnek be.
Hátrány: jövedelmük fele a Bárót illeti, melyet a Báró minden napkeltekor ellenőriz.


Tisztítótűz Kultusza: tagjai egyházi tevékenységet folytathatnak, egy eszmében hisznek inkább, mintsem valamilyen istenséget imádnának, bár némely tag ezen kijelentést biztos megkérdőjelezné, s talán sértésnek is venné. Az igazság az, hogy a külvilág számára nincs egyértelmű magyarázata annak, hogy a kultusz miben is hisz valójában, még is tagjai egyazon eszményből, felsőbb akaratból merítenek erőt, hogy ellenálljanak a sötétség rohamos terjedésének. Nem tudni biztosra, hogy a világban máshol létezik-e ez a kultusz, de bizonyára, mert a vezetőjük, a püspök hangoztatja, hogy nála sokkal rangosabbak is vallják az „igaz hitet”.
A kultusz évek óta jelen van a városban, és ugyan sokan gyanakodva nézik, de mivel a Báró – állítólag valamiféle egyezség révén – megtűri, rohamosan terjed, ékes bizonyítékaként, hogy a sötét világban a hit mindenkinek reményt ad. Ám minden jónak van valami árny oldala is. Sokan azért ellenzik a kultusz működését, mivel szerintük tevékenységük túlságosan megkérdőjelezhetetlen. A többi hitet, filozófiát nem igazán tűrik meg csakúgy, mint az embertől különböző fajokat.
Tagság: kizárólag az emberi faj tagjaként válhat valaki e kultusz tagjává.
Előny:
- minden további nélkül hat rájuk az adott szentély ereje, ha a közelében tartózkodnak (minden szentély másmilyen tulajdonsággal rendelkezik).
- folyamatos imával félelmet kelthetnek a nem kultusztagokban, ezáltal blokkolhatják a mások által ellenük használt képességeket, illetve támadásokat (a már érvényesült vagy érvényben lévő hatásokat nem rázhatják le magukról). Amíg az ima tart, addig a kultista körül 1 méteres körzetbe nem léphet olyan, aki nem a Tisztítótűz Kultuszának tagja, nem hatolhat semmilyen olyan tárgy, ami veszélyt jelenthetne a kultistára.
Az ima menete pedig a következő:
1. szúrós pillantással végigfuttatja tekintetét a környezetében tartózkodókon,
2. üres tenyerét az ég felé fordítja és széttárva azokat fejmagasságig emeli,
3. belekezd az imába hangosan (míg az ima tart, a hatás is tart).
Hátrány:
Minden a kultista általi jövedelem a Kultuszt illeti, melyet a püspök minden napnyugtakor ellenőriz, tehát beszedi azt a tagoktól. A kultista a játék elején nem kap kezdőpénzt.


Teoretikusok: sokféle tudományt magába foglaló szervezet. Tagjai magasan képzett tudósok, akik különböző tudományoknak szentelik életüket, mint például Alkímia, Történelem, Okkultizmus, Asztronómia, Építészet, Orvostudomány, stb.
Tagság: bármely fajból kerülhetnek ki tagok, hisz a tudás nem szab faji határokat.
Előny: hozzáférhetnek a szervezet összes összegyűjtött feljegyzéséhez, ami a saját tudományágukat illeti.
Hátrány: kizárólag a tudományban hisznek, így a kultusz szerint hitetlennek minősülnek, a kultuszt badarságnak tartják, így nem részesülhetnek minden egyházadót fizető előnyében, nagyon vigyázniuk kell az életükre, nehogy Mezsgye sötét oldalára kerüljenek, hisz akkor kevés dolog mentheti meg őket attól, hogy örökre ott is maradjanak.


A hozzászólást Soloviel összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Júl. 30, 2008 2:03 pm-kor.

_________________
I'm not a geek, I'm a level 70 Paladin!
avatar
Soloviel

Hozzászólások száma : 730
Age : 32
Tartózkodási hely : Sokfelé, és sosem lehet elérni!
Registration date : 2008. Feb. 26.

Felhasználó profiljának megtekintése http://krulada.uw.hu

Vissza az elejére Go down

Re: Mezsgye

Témanyitás by Jason on Kedd Júl. 29, 2008 6:35 am

Engem is lehet zargatni kérdésekkel, kérésekkel. Msn: rancidblade@freemail.hu
avatar
Jason

Hozzászólások száma : 21
Age : 31
Tartózkodási hely : Pilisvörösvár
Registration date : 2008. Jul. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése http://zenemagazin.com

Vissza az elejére Go down

Re: Mezsgye

Témanyitás by Skalle on Szer. Márc. 25, 2009 9:51 am

Le tudnátok írni, hogy pillanatnyilag melyik szervezetnek ki a legfőbb képviselője?
avatar
Skalle

Hozzászólások száma : 366
Age : 29
Tartózkodási hely : Komárom
Registration date : 2008. Mar. 01.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Mezsgye

Témanyitás by Soloviel on Szer. Márc. 25, 2009 11:07 pm

Tisztítótűznél még nem tudjuk, hogy ki lesz a püspök, aki oda jelentkezik, tehát ilyen igaz hitűnek írta meg a karakterét, azok közül választjuk ki.

A bárónál Damien kapta a nemes feladatot, hogy a báró megbízottját alakítsa.

Teoretikusoknál nincs vezető, nem is volt, nem is lesz. Minden tudományágban lehet 1 Magiszter, a többi tanítvány lesz.
Alapvetően ezek tudós emberek, emiatt ők nyugodt fejjel meg tudják vitatni a problémáikat, nem feltétlenül kell vezető nekik.

Királyi Falatkák esetében én vagyok a tulajdonos, de Andrew fogja vezetni a kocsmát.

A szabadok esetében pedig aki éppen úgy gondolja, hogy valami vezetői szerepet akar betölteni, és a többiek elismerik, az majd az lesz, játékon is alakulhatnak új szervezetek, nem hinném, hogy leírtam volna, hogy mindez meg van tiltva! Wink

Más kérdés Mezsgyével kapcsolatban?

_________________
I'm not a geek, I'm a level 70 Paladin!
avatar
Soloviel

Hozzászólások száma : 730
Age : 32
Tartózkodási hely : Sokfelé, és sosem lehet elérni!
Registration date : 2008. Feb. 26.

Felhasználó profiljának megtekintése http://krulada.uw.hu

Vissza az elejére Go down

Re: Mezsgye

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.