Harcrendszer - szavazás

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Go down

Bizalmi vagy sebpont-alapú harcrendszer? (átszavazás lehetséges)

8% 8% 
[ 1 ]
31% 31% 
[ 4 ]
0% 0% 
[ 0 ]
61% 61% 
[ 8 ]
 
Összes szavazat : 13

Re: Harcrendszer - szavazás

Témanyitás by Ashi Valkoinen on Csüt. Márc. 12, 2009 11:48 am

Lobster írta:Nem az idiótaságról beszélek. Ha valaki megfogja a karom, akkor én le akarom rázni magamról mert nem vagyok birka hogy hagyjam magam ropogósra sülni. Pedig nem vagyok habzószájú barom. Vagy legyen ott a varázslatban hogy ultimate hatás ami egyben le is bénít
Szerintem egyszerűen lerázhatod magadról, miért ne? Ha valami éget vagy fáj, igyekszel távolodni a forrástól, alapvető emberi reakció.

Lobster írta:Másrészt továbbra is áll, hogy akkor lesz egy táblázat az fegyverek elvárt sebzéséről?
Konkrétan ha mellbedobnak tisztán egy tőrrel akkor mit csináljak? Erre kérnék egy hivatalos választ itt.
Táblázatot nem tudom, tőrt illetően: Ez a lényeg, hogy Rád van bízva. Ha tiszta találat, ismerd el és halj meg. A kettős rendszer lényege az lenne, hogy a sérüléseket komolyabban vevő és eljátszó játékosok valóban realisztikusabban harcoljanak, akik pedig még kezdők benne, nekik a sebpont-rendszer szab egy maximális határt. A sérülés mértéke minden esetben a sérült játékosra van bízva, de nem lépheti át a 3 SP korlátait. Tehát van 3 SP-d, de meghalhatsz hamarabb is. (Dobótőrnél biztos nem lesz rögzítve, hogy ha így talál el, akkor 1 SP, ha így, akkor 3 SP, mert ez ad vitára okot. Másrészt én még nem láttam senkit normálisan dobótőrt dobni.)

_________________

BrickShelf Galériám
avatar
Ashi Valkoinen

Hozzászólások száma : 2254
Age : 30
Tartózkodási hely : Gerecse, Tatabánya, vonat, Budapest
Registration date : 2008. Mar. 16.

Felhasználó profiljának megtekintése http://ashi.web.elte.hu/

Vissza az elejére Go down

Harcrendszer

Témanyitás by Keitel on Csüt. Márc. 12, 2009 1:43 pm

Cebo írta:És ha valaki nem szeretné kipróbálni a bizalmi rendszert? Vagy mondjuk nem harcos, hanem mágiahasználó? Kétféle külön variáció lesz érvényben mágiarendszernél is?

Ez egy jó hozzászólás, szerintem kicsit jobban felbolydult rajta a hangulat, mint kellett volna, de fontos dologra hívja fel a figyelmet. Teljesen elfogadható Cebo szempontja, Ő nem szeret azzal foglalkozni, hogy zsigerből számolja a sebeit. Ebben az esetben Ő dönthet úgy a játékban, és ezt be sem kell külön jelentenie, hogy a saját sebeit a 3 pontos rendszer alapján számolja ki.

Így még panasz se nagyon érheti Őt játék közben mert legrosszabb esetben is a második találat a földre küldi, vagy végez vele, de többnyire már az első találat is ezt eredményezi (aki ismeri, és érti a 3 pontos rendszert az érti).

Fontos dolog, hogy ha bizalmi rendszer lesz, akkor a varázslatokat ehhez kell igazítani. Az idő alapú sebzést Én sem tartom túl jó ötletnek.

Lobster írta:Jelenleg a bajom többek között, hogy szerintem ha valakinek a mellkasába tövig belevágnak egy dobótőrt az ott összeesik. Ebben a kombinált rendszerben meg azt mondja egyik hogy 1ÉP, én meg az hogy "hörr" és kilehelem a lelkem. Ez nem tetszik. Ha CSAK harcrendszer lenne simán szavaznék a bizalmira. De ez egy komplex sérülésmodell, aminél mások az egyes emberek elképzelési.

Jó a kérdés, erre az a válasz, hogy ha valakinek a mellkasába "tövig belevágnak" egy dobótőrt, akkor az eredeti rendszerben ugye mindenhol 1-et sebződne, itt viszont dönthet úgy, hogy egyből meghal. Biztos lesznek olyan játékosok, akik a saját sebeiket inkább a 3 pontos rendszerben számítják, még Ők is dönthetnek úgy ebben az esetben, hogy elesnek, de ha nem, és csak 1 pontot vonnak le maguktól, azt tiszteletben kell tartani, és tolerálni kell, hiszen ezt szabad. A következő találat már így is megöli, vagy a földre küldi Őket.

Kicsit konkrétabb példa. Te mondjuk úgy döntesz, hogy neked a 3 pontos rendszer a szimpatikusabb. Ha dobótőrrel eltalálnak bárhol, akkor 1 pontot veszítesz. Senki nem rója fel neked, ha nem esel össze elsőre. Ha tényleg úgy érzed, hogy nagyon eltaláltak, akkor természetesen hamarabb is összeeshetsz, de nem kötelező. Ha nem szereted ezt megítélni, akkor ne nézd a csapások erejét, csak a pontot számold.

Lobster írta:Másrészt továbbra is áll, hogy akkor lesz egy táblázat az fegyverek elvárt sebzéséről?
Konkrétan ha mellbedobnak tisztán egy tőrrel akkor mit csináljak? Erre kérnék egy hivatalos választ itt.

Ha a 3 pontos rendszert választod, vonj le magadtól egy pontot. Két ponttal még harcképes vagy. Mivel ezt a rendszert választottad magadra vonatkozóan élvezed az előnyeit, és a hátrányait is. Ez abban nyilvánul meg, hogy az "erősebb" támadás is ugyan annyi pontot sebez rajtad mint egy "karcolás".

Ha a bizalmi rendszert választod, akkor ha úgy ítéled meg ess össze. Az a lényeg, hogy ebben a rendszerben önítéleted szerint hamarabb is eleshetsz, amikor még az eredeti rendszerben nem kellene, ha úgy ítéled meg, hogy ez a dobás Téged a földre küld.

Természetesen más esetben úgy is ítélhetsz a bizalmi rendszerben, hogy később halsz meg mint a 3 pontosban. Például valami gyenge találat a mellkason vagy a felkaron. Ennek is van valami ésszerű limitje, tehát 2-3 "karcolásnál" többet azért már nem bír ki az ember, és ez sem azt jelenti, hogy 2-3 tiszta csapás kell ahhoz, hogy végezzenek az emberrel, elég egy is.
avatar
Keitel

Hozzászólások száma : 437
Registration date : 2008. Feb. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Harcrendszer - szavazás

Témanyitás by Kildar on Csüt. Márc. 12, 2009 2:06 pm

A varázslatokról a most nyíló új topikban, egy kicsit átvariáltam őket.
avatar
Kildar
Diktátor
Diktátor

Hozzászólások száma : 2651
Age : 30
Tartózkodási hely : Celldömölk/Veszprém/Vonat/Erdő
Registration date : 2008. Feb. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése http://sites.google.com/site/demgardikronikak/

Vissza az elejére Go down

Re: Harcrendszer - szavazás

Témanyitás by Cebo on Csüt. Márc. 12, 2009 2:08 pm

"A "nemfejes" réteget nem gátolja semmi se abban, hogy idejöjjön és elmondja a véleményét, ez egy nyilvános fórum. Ez a szavazás nekik is szól."

Így van. Amit pedig te/ti vádaskodásnak véltél/véltetek a jelek szerint, pontosan erre a tényre hívná fel a figyelmet, pontosabban ennek az alapvető ténynek a hiányosságaira. A célközönség 70-80%-a szerintem nem olvassa ezt a fórumot, vagy szarik rá nagy ívben. Ez a probléma létezik, és ez a probléma engem személy szerint aggaszt. Emberi hülyeséggel nem tudok mit csinálni...

"Ja hogy a "nemfejes" réteg leszarja az előzetes dolgokat, majd utólag panaszkodik hogy de ez neki nem tetszik?"
Erre is felhívtam a figyelmet szerintem. Igen, sajnos pont ezekkel lesz probléma. A bizalmi alapú rendszer lényege a bizalom. Én nem bízom meg az emberekben. Aki megérdemli, bizonyított, rászolgált, abban az emberben talán. És ha én sem tudok megbízni már magában a szervezőségben sem (nem személyes okokból, ez általános, minden emberhez így állok hozzá) akkor miért feltételezzem, hogy más igen? Szal jó volna bízni, megbízni, de nem megy.

"Ez nagyon gáz, mert mutatja, hogy nem igen vagy tisztában a harcrendszerrel, ugyanis az esetek többségében nem azt az egyest kell levonogatni."
Nem konkrét páldát mondtam, hanem általánosat, mivel a pontrendszer egy általános témakör. Teljesen tisztában vagyok a rendszer elemeivel. Kérlek máskor vizsgáld meg az én szemszögemből is a hozzászólást, mert spec. most drabálisan nagy butaságot reagáltál.

pill, folyt. köv., csak közben meló...
avatar
Cebo

Hozzászólások száma : 138
Age : 33
Tartózkodási hely : Szombathely, Jászberény
Registration date : 2008. Mar. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése http://fireballklub.atw.hu

Vissza az elejére Go down

Re: Harcrendszer - szavazás

Témanyitás by Cebo on Csüt. Márc. 12, 2009 3:24 pm

"...fakardozni meg sosem tanultál meg..."
De. Megtanultam. Kérdezd Kildart, Caelumon ő volt a harci oktatóm, vagy ellenőröm, vagy mi Smile Az más kérdés, hogy milyen keretek közt, milyen stílusban szeretek vívni.
Egyébként mielőtt bármiféle one-one-one rendszert elkezdtünk volna használni, mi is a bizalmi rendszerhez hasonlóan játszottunk, amolyan fél-bizalmi alapon. Anno. 6-8 éve. Mivel az akkori fél-bizalmi rendszer nem jött be, nem tudott lemodellezni olyan helyzeteket amiket szerettünk volna, ráálltunk a találatszámolásra. De ez a múlt, a jászsági larperek történelme...

Az aggodalmaimra és felvetéseimre adott reakcióknak hála, kezd sok kérdés megválaszolódni a fejemben, és az aggodalmak is kezdenek szertefoszlani. Keitel válaszolt a leginkább érthető, és konstruktív módon a gondolataimra, ami miatt elkezdtem több nézőpontot is felvenni fejben vázolva a dolgokat. Kb. két órán át agyaltam, és az itt felhozott érvek, javaslatok, elmagyarázások hatására egyre inkább elmúltak a kételyeim, az aggodalmaim. Így, hogy már sokkal inkább tisztában vagyok a lehetőségekkel, és a lehetséges jövőbeli következményekkel, illetve az esetleges problémák megoldási metódusaival, én is hajlok arra, hogy a bizalmi rendszert ki kell próbálni. Köszönöm a tájékoztatást, és hogy nézőpontjaitok vázolásával segítettetek döntést hozni.
avatar
Cebo

Hozzászólások száma : 138
Age : 33
Tartózkodási hely : Szombathely, Jászberény
Registration date : 2008. Mar. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése http://fireballklub.atw.hu

Vissza az elejére Go down

Re: Harcrendszer - szavazás

Témanyitás by Ashi Valkoinen on Csüt. Márc. 12, 2009 3:38 pm

Keitel a dobótőrt illetően pont azt írta, mint én, a sérülésekkel egyetemben. Very Happy

(Amúgy meg, már megbocsáss, szerintem a minden találat egy ÉP sebzés rendszer jó a retardok ellen (bár nem mindig, lásd kisgobbó sztori), csak éppen nem jó valós helyzetek lemodellezésére. Persze, le lehet vele számra pontosan modellezni egy varázslat sebzését, elismerem, de Cell az nem a direkt harci mágiákról szól, tehát itt értelme nem lenne. De ezeket a köröket már lefutottuk egyszer Fireball topikban.)

Amúgy örülök, hogy látod a mi meglátásunkat, én értem a sebpont rendszer melletti érveket is (lásd az első hozzászólásom a topikban!), de Keitel győzött meg: szükség van a fejlődésre.

_________________

BrickShelf Galériám
avatar
Ashi Valkoinen

Hozzászólások száma : 2254
Age : 30
Tartózkodási hely : Gerecse, Tatabánya, vonat, Budapest
Registration date : 2008. Mar. 16.

Felhasználó profiljának megtekintése http://ashi.web.elte.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Harcrendszer - szavazás

Témanyitás by Cebo on Csüt. Márc. 12, 2009 3:42 pm

Sajnos Cellen is megjelenhetnek retardok. Akármennyire is fél-meghívásos, avagy meghívásos. Te hova sorolnád mondjuk Purc-ot (pl.)? jóóóó kérdés...
avatar
Cebo

Hozzászólások száma : 138
Age : 33
Tartózkodási hely : Szombathely, Jászberény
Registration date : 2008. Mar. 04.

Felhasználó profiljának megtekintése http://fireballklub.atw.hu

Vissza az elejére Go down

Re: Harcrendszer - szavazás

Témanyitás by Ashi Valkoinen on Csüt. Márc. 12, 2009 3:52 pm

Válasz OFFtopikban.

Amúgy srácok.... vágjunk bele a kettő egymás melletti rendszerébe. Kell.
Azt pedig beláttuk, hogy nem rontja a harci esélyegyenlőséget a két párhuzamos rendszer.
Adjunk esélyt a fejlődésnek, ha még nagyon nem megy, játék közben is visszaállítható a sebpontrendszer.
Ebben nincs kivetnivaló, igenis, tegyük meg ezt a lépést.

_________________

BrickShelf Galériám
avatar
Ashi Valkoinen

Hozzászólások száma : 2254
Age : 30
Tartózkodási hely : Gerecse, Tatabánya, vonat, Budapest
Registration date : 2008. Mar. 16.

Felhasználó profiljának megtekintése http://ashi.web.elte.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Harcrendszer - szavazás

Témanyitás by Kildar on Csüt. Márc. 12, 2009 6:47 pm

Belehegesztettem a szabálykönyvbe a választható sebesülésrendszert, nézzétek át.
avatar
Kildar
Diktátor
Diktátor

Hozzászólások száma : 2651
Age : 30
Tartózkodási hely : Celldömölk/Veszprém/Vonat/Erdő
Registration date : 2008. Feb. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése http://sites.google.com/site/demgardikronikak/

Vissza az elejére Go down

Re: Harcrendszer - szavazás

Témanyitás by Ashi Valkoinen on Csüt. Márc. 12, 2009 9:27 pm

Alapvetően jól bele lett írva, talán kicsit hangsúlyoznám, hogy a bizalmi rendszerben is létezik haldoklás.

A helyesírási hibákat az után javítom, miután három dokumentumra szét lett vágva a dolog. Ez amúgy mikor esedékes?

Meg majd egy hivatkozást kérünk a dokumentum alján. =)

_________________

BrickShelf Galériám
avatar
Ashi Valkoinen

Hozzászólások száma : 2254
Age : 30
Tartózkodási hely : Gerecse, Tatabánya, vonat, Budapest
Registration date : 2008. Mar. 16.

Felhasználó profiljának megtekintése http://ashi.web.elte.hu/

Vissza az elejére Go down

Re: Harcrendszer - szavazás

Témanyitás by Kildar on Csüt. Márc. 12, 2009 9:43 pm

Igazából majd a szerzőknél a te nevedet is fel fogom tüntetni. Három részre vágás terén Homár elbizonytalanított, egy olyan gondolatmenettel, hogy akik lusták olvasni, azok úgy se olvassák el, akik meg nem, azok meg így is elolvassák. És látok benne logikát, szal az olvasnivaló így is úgy is ugyanannyi.
avatar
Kildar
Diktátor
Diktátor

Hozzászólások száma : 2651
Age : 30
Tartózkodási hely : Celldömölk/Veszprém/Vonat/Erdő
Registration date : 2008. Feb. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése http://sites.google.com/site/demgardikronikak/

Vissza az elejére Go down

Re: Harcrendszer - szavazás

Témanyitás by Lobster on Pént. Márc. 13, 2009 10:54 am

Annyit hozzátennék hogy az ines mágiarészleteket külön rakatnám. (varázskönyvek, imakönyvek formájában) amit meg lehetne szépre csinálni. A varázslatok konkrét leírására a szabályokban nincs szükség, csak azon részeire amiket a "tudnikell" részben az elején uis jeleztetek.

_________________
Lobster / Homár
avatar
Lobster

Hozzászólások száma : 1221
Age : 40
Registration date : 2008. Feb. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Harcrendszer - szavazás

Témanyitás by Damien-Maelstrom on Pént. Márc. 13, 2009 11:59 am

Nem kívánok belefojni a vitába, a kettős rendszerre szavaztam.

Indokaim: ha az elején ténylegesen meg lesz tartva a bemutató, egy kis magyarázattal körítve, abban az esetben, még utána, a jelenlévőkkel is lehet szavaztatni, hogy mi is legyen.

Az Immortal-kodók meg menjenek blackmetál koncertre...
avatar
Damien-Maelstrom

Hozzászólások száma : 659
Age : 29
Tartózkodási hely : A Kettétépett Elme Birodalmában
Registration date : 2009. Feb. 19.

Felhasználó profiljának megtekintése http://damien-maelstrom.freeblog.hu

Vissza az elejére Go down

Re: Harcrendszer - szavazás

Témanyitás by Gem Kapocs on Szer. Ápr. 08, 2009 4:54 pm

Szavazni ugyan nem hagy a fórum, de részemről a vegyes rendszer mellett teszem le a voksomat, főleg mert szivesen kipróbálnám a bizalmi alapú rendszert, ami megfelelő emberekkel sokkal hangulatosabb lehet mint a pontozós, aminek viszont előnye hogy egyértelműbben és könnyebben kezelhető egy-egy vitás kérdés, kevesebb a rinyálás (IMO, bár így is úgy is megelőzhetetlen sajnos ha nincs teljesen lekontrolálva hogy kik jönnek a játékra)
avatar
Gem Kapocs

Hozzászólások száma : 1928
Age : 30
Registration date : 2009. Mar. 09.

Felhasználó profiljának megtekintése http://mentalpenis.blogspot.com

Vissza az elejére Go down

Re: Harcrendszer - szavazás

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.