Dawn of Worlds - készíts világot
+6
Pangloss
Magitor
Gem Kapocs
Spectre
Kildar
Sonir Norend
10 posters
LarpHaTár :: Egyéb :: Szerepjáték
1 / 3 oldal
1 / 3 oldal • 1, 2, 3
Dawn of Worlds - készíts világot
A Dawn of the Worlds egy elég érdekes kis "játék" lényegében egy világot hoz létre egyszerre több ember.
Itt az eredetije:
http://www.clanwebsite.org/games/rpg/Dawn_of_Worlds_game_1_0Final.pdf
lustábbaknak illetve angolul nem annyira tudóknak gyorsban összefoglalom a lényeget.
először is kellenek játékosok, legalább három jobb lenne de felső határ nincs (legalább is a jelenleg fórumot látogatók létszámát tekintve ez nem lesz gond), én felvállalom a km/krónikás szerepét és ha leszünk elegen akkor nem is fogok nagyon beleavatkozni a dolgokba.
Minden játékos egy "isten" ők fogják alkotni a világot, teremteni a fajokat és így tovább.
Kezdéshez kaptok majd egy elnagyolt körvonalazott térképet, ezt alakíthatjátok majd a szabályok szerint.
Random generátorral fogom leszimulálni mindenkinek a kockadobásokat, szerencsére nem kell ebből túl sok.
Természetesen körökre osztott a dolog és a kockadobások függvényében kap mindenki pontokat amiből gazdálkodhatnak majd és alakíthatják a világot.
Alapvetően három korszak lesz, egy korszak minimum öt körből áll, öt kör után ha a játékosok többsége erre szavaz akkor korszakváltás történik, illetve tíz kör után akár ha csak egy játékos is korszakváltásra szavaz akkor ez megtörténik.
Annyi plusz az eredeti szabályrendszerhez képest, hogy aki esetleg menet közben megunja az kiszállhat, illetve bármikor beszállhat új ember is a következő körtől, lévén fórumon ezt sokkal könnyebb elintézni.
A játék lényege ugye, hogy egy világot teremtsünk együtt, senki sem nyer, senki se veszít. We do it for the lulz. Ettől függetlenül civilizációkat emelhetünk fel vagy épp a másikét pusztíthatjuk ki tetszés és lehetőség szerint.
itt egy beírással lehet a dologra jelentkezni, ha legalább öt ember összegyűlik akkor kezdjük is majd, és mivel senki se ér rá folyamatosan, de nem is lenne jó ha bepunnyadna a dolog ezért alapesetben két ember között egy napnyi várakozási lesz, ha ezután se ír az aki épp jön akkor úgy vesszük hogy nem csinál semmit.
Itt az eredetije:
http://www.clanwebsite.org/games/rpg/Dawn_of_Worlds_game_1_0Final.pdf
lustábbaknak illetve angolul nem annyira tudóknak gyorsban összefoglalom a lényeget.
először is kellenek játékosok, legalább három jobb lenne de felső határ nincs (legalább is a jelenleg fórumot látogatók létszámát tekintve ez nem lesz gond), én felvállalom a km/krónikás szerepét és ha leszünk elegen akkor nem is fogok nagyon beleavatkozni a dolgokba.
Minden játékos egy "isten" ők fogják alkotni a világot, teremteni a fajokat és így tovább.
Kezdéshez kaptok majd egy elnagyolt körvonalazott térképet, ezt alakíthatjátok majd a szabályok szerint.
Random generátorral fogom leszimulálni mindenkinek a kockadobásokat, szerencsére nem kell ebből túl sok.
Természetesen körökre osztott a dolog és a kockadobások függvényében kap mindenki pontokat amiből gazdálkodhatnak majd és alakíthatják a világot.
Alapvetően három korszak lesz, egy korszak minimum öt körből áll, öt kör után ha a játékosok többsége erre szavaz akkor korszakváltás történik, illetve tíz kör után akár ha csak egy játékos is korszakváltásra szavaz akkor ez megtörténik.
Annyi plusz az eredeti szabályrendszerhez képest, hogy aki esetleg menet közben megunja az kiszállhat, illetve bármikor beszállhat új ember is a következő körtől, lévén fórumon ezt sokkal könnyebb elintézni.
A játék lényege ugye, hogy egy világot teremtsünk együtt, senki sem nyer, senki se veszít. We do it for the lulz. Ettől függetlenül civilizációkat emelhetünk fel vagy épp a másikét pusztíthatjuk ki tetszés és lehetőség szerint.
itt egy beírással lehet a dologra jelentkezni, ha legalább öt ember összegyűlik akkor kezdjük is majd, és mivel senki se ér rá folyamatosan, de nem is lenne jó ha bepunnyadna a dolog ezért alapesetben két ember között egy napnyi várakozási lesz, ha ezután se ír az aki épp jön akkor úgy vesszük hogy nem csinál semmit.
A hozzászólást Sonir Norend összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Aug. 09, 2010 12:40 pm-kor.
Re: Dawn of Worlds - készíts világot
Viccesnek tűnik. Érdekel.
Spectre- Hozzászólások száma : 468
Registration date : 2009. Mar. 14.
Let's do it marines!
Magitor- Hozzászólások száma : 815
Registration date : 2009. Jun. 23.
Feliratkozom.
Pangloss- Hozzászólások száma : 168
Registration date : 2009. Jun. 15.
Mikor kezdünk?
Spectre- Hozzászólások száma : 468
Registration date : 2009. Mar. 14.
mindjrt kezdünk, amit szolgáltatom nektek a kezdő térképet és dobom mindenkinek a kezdést, csak még közben kajálok valamit
Még mielőtt nekikezdünk, egy javaslat hogy érdekesebb legyen:
Mindenki találjon ki magának istenséget ("karaktert") is, elég ha az első körében jelzi az isten nevét és profilját (mittomén, piró pista a tűz istene), és a tevékenysége passzoljon ehhez. Sonir majd eldönti hogy elfogadja-e a javaslatot, de szerintem kúlabb lenne.
Mindenki találjon ki magának istenséget ("karaktert") is, elég ha az első körében jelzi az isten nevét és profilját (mittomén, piró pista a tűz istene), és a tevékenysége passzoljon ehhez. Sonir majd eldönti hogy elfogadja-e a javaslatot, de szerintem kúlabb lenne.
ELSŐ KOR: ELSŐ KÖR
sorrendben hogy kik jönnek zárójelben, hogy mennyi volt a dobásuk értéke illetve utána hogy mennyi pontot kaptak ebben a körben:
Pangloss (12) 3
Gem ( 12
Magitor (6) 4
Kildar (5) 12
Damien (5) 2
Spectre (3) 9
A random számokat a random.org hozta nektek
A költségeket remélem mindenki ismeri mert elolvastátok a szabályrendszert, annyi finomítás hogy egy hexának felelnek meg a területes dolgok leginkább, nem pedig körökkel szórakozunk.
Bízok abban hogy mindenki bír a paint nevű csodás program használatával vagy valami ahhoz hasonlóval így mindenki leszedheti az épp aktuális térképet és azt módosíthatja magának, vagy ha épp erre nincs lehetősége akkor megmondja hova akar mit aztán majd vagy a következő vagy én megcsinálom neki. Amint mindenki megvolt kör végén összesítek és újra dobok nektek.
TÉRKÉP
Kildr javaslata meg szerintem egyértelmű volt ha már egyszer istnek vagytok meg szerepjátékosok volnánk vagy mifene mondjuk az se baj ha nincs de lehet hogy a jó ötleteket extra pontokkal vagy egyéb bónuszokkal jutalmazom menet közben
sorrendben hogy kik jönnek zárójelben, hogy mennyi volt a dobásuk értéke illetve utána hogy mennyi pontot kaptak ebben a körben:
Pangloss (12) 3
Gem ( 12
Magitor (6) 4
Kildar (5) 12
Damien (5) 2
Spectre (3) 9
A random számokat a random.org hozta nektek
A költségeket remélem mindenki ismeri mert elolvastátok a szabályrendszert, annyi finomítás hogy egy hexának felelnek meg a területes dolgok leginkább, nem pedig körökkel szórakozunk.
Bízok abban hogy mindenki bír a paint nevű csodás program használatával vagy valami ahhoz hasonlóval így mindenki leszedheti az épp aktuális térképet és azt módosíthatja magának, vagy ha épp erre nincs lehetősége akkor megmondja hova akar mit aztán majd vagy a következő vagy én megcsinálom neki. Amint mindenki megvolt kör végén összesítek és újra dobok nektek.
TÉRKÉP
Kildr javaslata meg szerintem egyértelmű volt ha már egyszer istnek vagytok meg szerepjátékosok volnánk vagy mifene mondjuk az se baj ha nincs de lehet hogy a jó ötleteket extra pontokkal vagy egyéb bónuszokkal jutalmazom menet közben
Egy buta javaslat... Létezik már a google docsnak PAINT verziója is. Ott mindenki szerkesztheti párhuzamosan
Lobster- Hozzászólások száma : 1221
Registration date : 2008. Feb. 28.
aki akkor guglin keresztül akarja szerkeszteni annak itt a link
https://docs.google.com/drawings/edit?id=1j-gSxvf4_9PPvvPDS4xIg-1Es_se7OK3c3QphS2zaU8&authkey=CIrj4KkN
nem kell gugli account hozzá szóval hajrá
annyi még hogy minden fázisról azért csináljatok külön képet szal amikor megcsináltátok végül és leírjátok ide hogy mit akkor a végeredményt is helyezzétek el itt valahogy, csak hogy jól látszódjon a fejlődési menet később mindenkinek
https://docs.google.com/drawings/edit?id=1j-gSxvf4_9PPvvPDS4xIg-1Es_se7OK3c3QphS2zaU8&authkey=CIrj4KkN
nem kell gugli account hozzá szóval hajrá
annyi még hogy minden fázisról azért csináljatok külön képet szal amikor megcsináltátok végül és leírjátok ide hogy mit akkor a végeredményt is helyezzétek el itt valahogy, csak hogy jól látszódjon a fejlődési menet később mindenkinek
Damien, a sötétség és halál ura.
(Very kreatív, de leszarom. Én akarok lenni a gonooooooooooooooooosz! Ekszőszájzbúúúk! )
Fő működési terület: mindenhol.
(Very kreatív, de leszarom. Én akarok lenni a gonooooooooooooooooosz! Ekszőszájzbúúúk! )
Fő működési terület: mindenhol.
Pangloss, a tudás istene. (szintén túl kreatív módban vagyok.)
Shape climate 1"
(most időhiány miatt térképet nem tudok szerkeszteni, de két pontból a jobb alsó szigetet hűtom, amekkora részen és amennyire tudom)
Shape climate 1"
(most időhiány miatt térképet nem tudok szerkeszteni, de két pontból a jobb alsó szigetet hűtom, amekkora részen és amennyire tudom)
Pangloss- Hozzászólások száma : 168
Registration date : 2009. Jun. 15.
4 shape land, create mountain. Guglin szerkesztettem.
Fierich, harc és a gyógyítás istene.
Fierich, harc és a gyógyítás istene.
nah jó a guglit szerintem hanyagoljuk mert elég gagyi még és nehézkes a szerkesztés is benne, szóval itt az új térkép:
Pangloss maradék pontja 1
Gem maradék pontja 0
Következik Magitor
Jah, és a kör végét kivéve nem kell rám várni hogy ezeket így benyomjam
Pangloss maradék pontja 1
Gem maradék pontja 0
Következik Magitor
Jah, és a kör végét kivéve nem kell rám várni hogy ezeket így benyomjam
Dreadlok az ellentétek istene. nem lépek
Magitor- Hozzászólások száma : 815
Registration date : 2009. Jun. 23.
Évmilliókon át utaztam a világok közti ürességben, mígnem találtam egy nekem alkalmas világot. Nyers és érintetlen, és más létezők is csak nemrég vetettek szemet rá. Most már tudom - ez a bolygó lesz méltó anyagi testem. Zuhanórepülésbe kezdek, és ahol jelen porhüvelyem becsapódik a délnyugati kontinensbe, hegyek gyűrődnek fel a síkságból, ahol pedig áttöröm a bolygó kérgét, feneketlen kút marad csak utánam. Stribog vagyok, az Utazó Isten - és megérkeztem
tl;dr: 3x shape land (hegyek a délnyugati kontinensen), 1x shape land (beltenger)
tl;dr: 3x shape land (hegyek a délnyugati kontinensen), 1x shape land (beltenger)
A pusztítás és halál istene vár... nem kell sietnie. Építgessék a többiek a kis birodalmukat...
/passzolok/
/passzolok/
Spectre lépése mivel nem tud most gép előtt lenni:
"A becsapódás felébresztett. A föld mélyéből előtörve körülnézek mi ez a zűrzavar. Én vagyok a Föld. Én vagyok a Tűz."
shape land és shape climate segítségével hoz létre egy vulkánt és köré ködöt
Kies és élettelen világot hamar megszállták különböző entitások, voltak kik azonnal munkához láttak és belátásuk szerint formálni kezdték a meglévő dolgokat, vagy épp újat teremtettek. Voltak olyanok is akik csak csendben kivártak és figyeltek.
Mindenesetre a világ változni kezdett az ő közreműködésük segítségével...
ElSŐ KOR
MÁSODIK KÖR
9 damien 2+1+8=11
6 gem 0+1+5=6
5 spectre 0+1+5=6
4 kildar 0+1+6=7
4 pangloss 1+1+8=10
2 magitor 4+1+8=13
"A becsapódás felébresztett. A föld mélyéből előtörve körülnézek mi ez a zűrzavar. Én vagyok a Föld. Én vagyok a Tűz."
shape land és shape climate segítségével hoz létre egy vulkánt és köré ködöt
Kies és élettelen világot hamar megszállták különböző entitások, voltak kik azonnal munkához láttak és belátásuk szerint formálni kezdték a meglévő dolgokat, vagy épp újat teremtettek. Voltak olyanok is akik csak csendben kivártak és figyeltek.
Mindenesetre a világ változni kezdett az ő közreműködésük segítségével...
ElSŐ KOR
MÁSODIK KÖR
9 damien 2+1+8=11
6 gem 0+1+5=6
5 spectre 0+1+5=6
4 kildar 0+1+6=7
4 pangloss 1+1+8=10
2 magitor 4+1+8=13
A sötétség és halál istene megrázza magát... és létrehozza szívének kedves birodalmát.
2× shape land (mocsár a fő kontinens közép-keleti részén), 2× shape climate (a mocsarak ködösek.) (összesen 10 pont.)
2× shape land (mocsár a fő kontinens közép-keleti részén), 2× shape climate (a mocsarak ködösek.) (összesen 10 pont.)
Irdatlan zúgó fakad a hegyek közt s indul útjára, vizéből pedig erdő szökken szárba.
2 shape land, folyó teremtése a hegyekben, erdő teremtése a síkságon.
2 shape land, folyó teremtése a hegyekben, erdő teremtése a síkságon.
A hozzászólást Gem Kapocs összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Aug. 07, 2010 11:33 am-kor.
damien maradék pontjai: 1
Gem maradék pontjai: 0
Spectre jönne de mivel a balatonon van most és jelezte hogy nem igazán lesz ezért utolsó helyre rakjuk a sorrendben most, hogy haladjon a játék, illetve ha közben felnéz bármikor írhat
Gem maradék pontjai: 0
Spectre jönne de mivel a balatonon van most és jelezte hogy nem igazán lesz ezért utolsó helyre rakjuk a sorrendben most, hogy haladjon a játék, illetve ha közben felnéz bármikor írhat
1 / 3 oldal • 1, 2, 3
LarpHaTár :: Egyéb :: Szerepjáték
1 / 3 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.