Margit-szigeti vívóórák
+20
Nirwastir
Nosfi
Pangloss
Kryx-Sama
Skalle
Andrew
Kildar
Jason
Spectre
Keitel
Deman
nagash
Eglar
Soloviel
Maloth
Gem Kapocs
Sonir Norend
Damien-Maelstrom
PG
Ashi Valkoinen
24 posters
1 / 24 oldal
1 / 24 oldal • 1, 2, 3 ... 12 ... 24
Mikor?
Margit-szigeti vívóórák
Ez legyen a címben jelzett gyakorlások topikja, a másikat hagyjuk meg általánosabb értelmében, abból nőhet majd ki a többi rendszeres vagy egyszeri gyakorlás topikja.
Eddig Gem Kapocs tett felajánlást arra, hogy alapállásokat és mozdulatokat tanítana a társaságnak, mind a látványosabb harc, mind a biztonság érdekében.
Elsőként egy szavazás az időpontokról. Szokásos szabály szerint, aki szavaz, hozzászólásával meg is erősíti ezt. Több opció is választható, a szavazat később módosítható.
Eddig Gem Kapocs tett felajánlást arra, hogy alapállásokat és mozdulatokat tanítana a társaságnak, mind a látványosabb harc, mind a biztonság érdekében.
Elsőként egy szavazás az időpontokról. Szokásos szabály szerint, aki szavaz, hozzászólásával meg is erősíti ezt. Több opció is választható, a szavazat később módosítható.
A hozzászólást Ashi Valkoinen összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Szept. 13, 2011 10:34 am-kor.
Re: Margit-szigeti vívóórák
Nos én szavaztam hétfőre, szerdára, csütörtökön hat után jó. Hétvégére is szavaztam, bár azt azért nem ajánlanám, mert általában hétvégére mindenkinek van programja. Vagy éppen larp van, vagy valami egész napos program, utazás, tanulás vizsgára, stb.
PG- Hozzászólások száma : 330
Registration date : 2008. Mar. 26.
Keddeket kivéve, mikor asztalizom, nekem megfelel minden, eléggé alkalmazkodóképes vagyok.
Bár igazándiból a csütörtöknek vagy a szerdának örülnék legjobban.
Bár igazándiból a csütörtöknek vagy a szerdának örülnék legjobban.
Valami kis tanterv szerűség:
- Első alkalommal csinálunk mindenkinek egy szép stabil alapállást és gyakoroljuk a lábtechnikát, fontos a továbbiakhoz, ezért lehet hoyg kicsit unalmas lesz de szükséges. Fegyvert az hozzon, aki szeretne a végén egy kicsit freeben csapkolódni, mert az móka.
- Második alkalommal megbarátkozunk az alapállásokkal és az átvágásokkal (vágás vagy szúrás egyik alapállásból a másikba). Ez már azért érdekesebb lesz, végén szintén szabadmóka. Igény szerint vagy a másfeleset vagy az egykezeset fogom mutogatni, ezt majd még megbeszéljük, célszerűbb lenne egykezessel kezdeni.
- Harmadik alkalommal tanulunk egy kicsit a vágás hogyanjáról és mikéntjéről, utána előveszük az előző alkalomról az alapállásokat és tovább gyakoroljuk őket, az átvágásokkal pedig elkezdünk egykis harcot is próbálgatni.
Eddig ennyi, meglátjuk ezekkel hogyan haladunk, az ugyanis csak az ideális eset hogy mindenkinek minden kapásból menni fog, én is nehezen értettem meg sokmindent. A többit majd akkor kitaláljuk ha ezekkel megvagyunk, tervben van:
- Ha egykezesel kezdjük akkor állások és átvágások másfelesse, ha másfelessel kezdjük akkor egykezessel
- messer/egykezes kard + buckler-es alapállások és átvágások
- Barátkozás a másodállásokkal és egykét "extrémebb" támadási technikával.
- Barátkozás a tőrrel, alapállásaival, támadásaival
- Első alkalommal csinálunk mindenkinek egy szép stabil alapállást és gyakoroljuk a lábtechnikát, fontos a továbbiakhoz, ezért lehet hoyg kicsit unalmas lesz de szükséges. Fegyvert az hozzon, aki szeretne a végén egy kicsit freeben csapkolódni, mert az móka.
- Második alkalommal megbarátkozunk az alapállásokkal és az átvágásokkal (vágás vagy szúrás egyik alapállásból a másikba). Ez már azért érdekesebb lesz, végén szintén szabadmóka. Igény szerint vagy a másfeleset vagy az egykezeset fogom mutogatni, ezt majd még megbeszéljük, célszerűbb lenne egykezessel kezdeni.
- Harmadik alkalommal tanulunk egy kicsit a vágás hogyanjáról és mikéntjéről, utána előveszük az előző alkalomról az alapállásokat és tovább gyakoroljuk őket, az átvágásokkal pedig elkezdünk egykis harcot is próbálgatni.
Eddig ennyi, meglátjuk ezekkel hogyan haladunk, az ugyanis csak az ideális eset hogy mindenkinek minden kapásból menni fog, én is nehezen értettem meg sokmindent. A többit majd akkor kitaláljuk ha ezekkel megvagyunk, tervben van:
- Ha egykezesel kezdjük akkor állások és átvágások másfelesse, ha másfelessel kezdjük akkor egykezessel
- messer/egykezes kard + buckler-es alapállások és átvágások
- Barátkozás a másodállásokkal és egykét "extrémebb" támadási technikával.
- Barátkozás a tőrrel, alapállásaival, támadásaival
Tetszik, hogy foglalkozol a dologgal.
Amúgy én a hétfő délután 16:00-tól vakulásig opciót támogatnám leginkább, viszont ha van elég ember, akkor az ütközések miatt lehetne kettő csoport. Az a lényeg, hogy aki azt mondja, hogy megy, az menjen is.
Amúgy én a hétfő délután 16:00-tól vakulásig opciót támogatnám leginkább, viszont ha van elég ember, akkor az ütközések miatt lehetne kettő csoport. Az a lényeg, hogy aki azt mondja, hogy megy, az menjen is.
Én is szívesen jönnék.
Bármikor ráérek hétköznap 4től 8ig.
Hétvégén meg akkor ha nincs családi program (ami 3-4 hetente egy nap kb).
Bármikor ráérek hétköznap 4től 8ig.
Hétvégén meg akkor ha nincs családi program (ami 3-4 hetente egy nap kb).
Maloth- Hozzászólások száma : 20
Registration date : 2008. Mar. 14.
Szerintem a legcélszerűbb egy hétfői és egy csütörtöki csoport lenne. Minden héten ugyanazt csinálnánk mind a két csoporttal, így aki mindkét napon ráér, az hétfőn megtanulná az új "anyagot", csütörtökön pedig gyakorolhatna ill segíthetne mutogtni a többieknek.
Rendben, akkor heti két alkalom edzés, ez a végleges: hétfő és csütörtök.
Kezdés gondolom mindenkinek megfelel 16:00-tól. Befejezés pedig attól függ, hogy ki meddig tud maradni, bár én csütörtökön pl. csak 18:30-ra tudnék ott lenni.
Kezdés gondolom mindenkinek megfelel 16:00-tól. Befejezés pedig attól függ, hogy ki meddig tud maradni, bár én csütörtökön pl. csak 18:30-ra tudnék ott lenni.
PG- Hozzászólások száma : 330
Registration date : 2008. Mar. 26.
A 16:00-ás kezdés eleve esélytelen hétfőn részemről, amit biztosra tudok/merek ígérni az legkorábban fél 6. Csütörtökön fél 12-től tulajdonképpen akármeddig ráérek.
Befejezés a ráéréstől meg a kedvtől függ.
Befejezés a ráéréstől meg a kedvtől függ.
Engedelmeddel, ha esetleg még mást is érdekelne, egyelőre nyitva hagyom a szavazást.
Szerintem maradhat folyamatosan nyitott a szavazás, ha érkeznek új emberek és átrendeződnek a ráérési arányok akkor szerintem lehet hogy érdemes variálni az idópontokkal, akár úgy hoyg még több csoportban ügyködni.
Én Csütörtök-Péntek-Szombat-Vasárnap opcióra szavaztam.
Ha Csütörtökön lesz, akkor én délután 1-re tudok odaérni, mert fél 12-ig van órám, és csak délben indul vonat Pestre.
A Hétfő mindenképp kiesik nekem, mert 14:00-tól 17:30-ig órám van, tehát legkésőbb 18-kor tudnék csak elindulni, tehát marad a Csütörtök.
Ha Csütörtökön lesz, akkor én délután 1-re tudok odaérni, mert fél 12-ig van órám, és csak délben indul vonat Pestre.
A Hétfő mindenképp kiesik nekem, mert 14:00-tól 17:30-ig órám van, tehát legkésőbb 18-kor tudnék csak elindulni, tehát marad a Csütörtök.
Szerintem akkor kezdjünk ezen a héten csütörtökön, mondjuk délután 4 mindenkinek jó aki ráér csütörtökön?
Igen, kérdezni is akartam, hogy e héten lesz-e már, de ezek szerint igen.
Nekem tökéletes a délután 4, így még ebédelni is tudok!
Nekem tökéletes a délután 4, így még ebédelni is tudok!
Én is odamegyek, de csak fél öt környékén, aztán este hatos előadásra megyek is vissza (ez amúgy csak terv, még nem biztos, szerencsére kard úgysem kell).
Akkor ki merem jelenteni, hogy a találka 3/4 4 és fél 5 között, az első buszmegállónál a margit híd felől^^
EDIT: Edzés: 5-8 közt.
Akinek nem tetszik a főnökösködésem, az... szeressen :D:D
Így már oké mindenkinek?
EDIT: Edzés: 5-8 közt.
Akinek nem tetszik a főnökösködésem, az... szeressen :D:D
Így már oké mindenkinek?
A hozzászólást Damien-Maelstrom összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Ápr. 13, 2009 4:11 pm-kor.
Én ráérek. Csak nézzétek el nekem, ha kicsit agymosott leszek az elején, mert a legfárasztóbb (és aznap az ötödik) előadásról esek majd be. ^^
Eglar- Hozzászólások száma : 787
Registration date : 2008. Aug. 04.
Az fincsi Nekem jó a 3/4 4 fél 5, a találkahely meg szerintem is jó első buszmegnek a margit híd felől. Bár szerintem megismerjük egymást, én viszem magammal a gyakorló messert, hasznos lesz annak a megértetésében hogy miért kell jól megtanulni a lábtechnikát
Játszós ruhát (nem aggódós ha koszos lesz/szakad) kesztyűt senki ne felejtsen otthon. Cipőnek én valami vékonytalpút (pl dorkó tornacsuka ) javaslok, mivel úgyis tervezitek trú cipők készítését, s bizony azoknak sem sokkal vastagabb, sőt, valamivel még vékonyabb is a talpuk.
Játszós ruhát (nem aggódós ha koszos lesz/szakad) kesztyűt senki ne felejtsen otthon. Cipőnek én valami vékonytalpút (pl dorkó tornacsuka ) javaslok, mivel úgyis tervezitek trú cipők készítését, s bizony azoknak sem sokkal vastagabb, sőt, valamivel még vékonyabb is a talpuk.
Élmény, hogy végre valaki feldobta a szakszerű gyakorlás ötletét..
Lehet én is kiugrok néhanapján megnézni titeket... főleg , hogy 10percre lakom a M.szg-től.. most perpill én is járok középkori vívni, csak másfél kezes fémkarddal , ami egy kissé mélyvíz volt így első körben katana után, de legalább csinálok valamit az ügy érdekében...
Lehet én is kiugrok néhanapján megnézni titeket... főleg , hogy 10percre lakom a M.szg-től.. most perpill én is járok középkori vívni, csak másfél kezes fémkarddal , ami egy kissé mélyvíz volt így első körben katana után, de legalább csinálok valamit az ügy érdekében...
nagash- Hozzászólások száma : 147
Registration date : 2008. Sep. 04.
UPDATE: szkippelem a csütörtök esti EA-t és vívás után magamhoz nem illően, de a sárga földig iszom magam. Kiváltságosoknak lesz Vigyorex is.
Gem
Lehet mégis késni fogok kicsit, mert Kruladára építkezünk Pilisborosjenőn Csütörtökön, múltkorjában kiment a fejemből, de ott leszek.
Ashi
Felkészülés a túrára?
Lehet mégis késni fogok kicsit, mert Kruladára építkezünk Pilisborosjenőn Csütörtökön, múltkorjában kiment a fejemből, de ott leszek.
Ashi
Felkészülés a túrára?
elvileg én meg dreegar is megyünk, kardok lesznek azért utólagos marhulásra?
1 / 24 oldal • 1, 2, 3 ... 12 ... 24
1 / 24 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.