Margit-szigeti vívóórák
+20
Nirwastir
Nosfi
Pangloss
Kryx-Sama
Skalle
Andrew
Kildar
Jason
Spectre
Keitel
Deman
nagash
Eglar
Soloviel
Maloth
Gem Kapocs
Sonir Norend
Damien-Maelstrom
PG
Ashi Valkoinen
24 posters
12 / 24 oldal
12 / 24 oldal • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 18 ... 24
Mikor?
Re: Margit-szigeti vívóórák
No emberek, aki jönne holnap csapni az holnap délután egyig jelezze, ha lesz 2-3 ember akkor 4re kimegyek a romokhoz, ha nem lesz senki akkor nem megyek
Hát ööö...nálam változott a hétfői program abban, hogy 15:45-ig tart az órám, így csak 5-re tudok kimenni a romokhoz, de szerintem Ashi kint lesz 4-kor is.
Gem, rám számíthatsz. (Én meg számítok a messeredre, tekikntve, h a szobatársam olyan belépővel indította együttlakásunkat, hogy inkább egy barátnőmnél aludtam...)
Eglar- Hozzászólások száma : 787
Registration date : 2008. Aug. 04.
No, annyiban alakult aprogram hogy nem korlátlan a ráérésem, így fél 6kor nekem el kell gyönni, de kimegyek 4re a romokhoz. Aki tud/akar/ráér az jöjjön.
én fél 4-kor végzek, szal 5-re én is kint leszek.
Egyébként miért mondja azt Döbringer, hogy "a felső találatok jobbak, mint az alsók"???
Hát ezt lehet magyarázni, félremagyarázni, vagy (ahogy én teszem) úgy vélni hogy neki egyszerűen ez a véleménye Egyébként lehet hogy arra gondol hogy a fejet és a mellkast főleg felső találattal fogod elérni, ezzel lehet nagyobb/veszélyesebb sérülést okozni, illetve ha kipróbálod, egy felső vágásba általában több erőt fogsz tudni belevinni mint egy alsóba.
Más: Ismételten megkérek mindenkit, hogy ha lehet akkor a polis kardokat hanyagoljuk a gyakorlások során amennyire lehet. Sokszoer egyszerűbb és szebb megmuttni valamit akár egy egyszerű seprűnyéllel is, így aki teheti szerezzen be egy ilyet, ha egykezest szándékszik tanulni akkor a méretezés: a markolat kicsivel legyen hoszabb mint az alkar fele (könyéktől csuklóig nézve), a penge pedig valahol 50 és 80 centi között legyen. Aki másfelest szándékszik tanulni, annál méretezés német szerint, vagyis: a penge az oldalra kinyújtott kar középső ujjának hegyétől a szegycsontig tartson, a markolat pedig (markolatgomb nélkül) alkarnyi hosszú legyen. Mindkét esetben figyeljetek rá hogy a keresztvas vastagsága nekünk 2-3 centi is lehet, így ezt a hosszokra kéretik rászámolni, ha elfelejtitek az sem gáz, de akkor inkább a penge rovására vegyetek el, a markolat jobban kell a fogások miatt.
Más: Ismételten megkérek mindenkit, hogy ha lehet akkor a polis kardokat hanyagoljuk a gyakorlások során amennyire lehet. Sokszoer egyszerűbb és szebb megmuttni valamit akár egy egyszerű seprűnyéllel is, így aki teheti szerezzen be egy ilyet, ha egykezest szándékszik tanulni akkor a méretezés: a markolat kicsivel legyen hoszabb mint az alkar fele (könyéktől csuklóig nézve), a penge pedig valahol 50 és 80 centi között legyen. Aki másfelest szándékszik tanulni, annál méretezés német szerint, vagyis: a penge az oldalra kinyújtott kar középső ujjának hegyétől a szegycsontig tartson, a markolat pedig (markolatgomb nélkül) alkarnyi hosszú legyen. Mindkét esetben figyeljetek rá hogy a keresztvas vastagsága nekünk 2-3 centi is lehet, így ezt a hosszokra kéretik rászámolni, ha elfelejtitek az sem gáz, de akkor inkább a penge rovására vegyetek el, a markolat jobban kell a fogások miatt.
Nekem a mostani hétfői edzés perpill nagy kérdőjel. Attól függ, mit mond hétfő reggel a doki, összeszedtem-e valami jópofa vírust, avagy sem. Amennyiben megyek, a gyakorló messer jó eséllyel még baltanyél-formátumban lesz, mert a karbantartó csak szerdán jön. (és fűrésze egyedül neki van ebben a koliban)
Amennyiben hétfő délutánra vannak jelentkezők, részemről unásig rárek már akár délután1től is.
15:30-tól 17:30-ig érek rá... viszont fa fegyverem még nincsen, tegnap este értem haza terepről, nem volt időm készíteni. Illetve, de, van egy fa fegyverem, még a burkolatlan időszakban készült, mindjárt lemérem, mennyire stimmel másfélkezesnek.
Ha nem stimmel tökéletesen az sem gáz, ez az általános méretmeghatározás, ettől eltérő méretarányú fegyvereket is sűrűn használtak, csak azért jó ez a méretezés mert minden amit mutogatok kényelmesen ki fog jönni vele, de kivitelezhető hoszabb markolattal is, vagy éppen rövidebbel.
Holnap, szeptember 21-én fél négyre megyek ki a romokhoz, aki érez affinitást az jöjjön.
4 és fél 5 között beesek vmikor én is.
Jó hír, már egyetemen vagyok, és nem hagytam otthon a fakardot, bár sajnos a markolat kicsit rövid. Mondjuk nekem kézre áll... szóval akkor fél öttől addig, amíg bírjuk.
Ma nem jövök, mert olvasnom kell holnapra, és még van vagy 150 oldalam hátra, amiből nem ártana meg is jegyezni valamit, úgyhogy marad, hogy itthon edzek a hét hátralevő részében, s köv hétre hozok valami messer kinézetű burkolatlan fadarabot.
Halihó. Mivel egyre ramatyabb állapotban kezdek lenni megint, "lógok" csütörtökön. In fact hazamegyek meggyógyulni, mert itt a koliban csak elkapni lehet a vírusokat...
Szerdai edzés részemről storno, ugyanis utolsó pillanatban lettem meghívva az iskola szalonnasütős-bográcsozós partijára szakácsnak. Úgyhogy ne lepődjetek emg ha az újság a BMFben kitört ételmérgezéses esetekkel lesz tele:P
Ma, hétfőn lesz valami, vagy ez az edzés is storno?
Ha lesz, akkor a szokásos 5-re tudok menni, ha nem lesz, akkor azért jó lenne tudni előre, mert akkor nem fáradok azzal, hogy bemásszak Pestre!
Ha lesz, akkor a szokásos 5-re tudok menni, ha nem lesz, akkor azért jó lenne tudni előre, mert akkor nem fáradok azzal, hogy bemásszak Pestre!
Ashi és én biztosan kint leszünk olyan 4 - fél 5-től, szóval lesz társaságod.
12 / 24 oldal • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 18 ... 24
12 / 24 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.