FOPP általános megbeszélés
+21
Borgwarrior
Marinda
Eglar
Ahriman
magi44
Asmodus
Derszu
Andrew
kyru
Magitor
Maia
Damien-Maelstrom
Gerodus
Ashi Valkoinen
Lobster
Kildar
Spectre
Artemis
Sonir Norend
Gem Kapocs
Keitel
25 posters
16 / 18 oldal
16 / 18 oldal • 1 ... 9 ... 15, 16, 17, 18
Re: FOPP általános megbeszélés
Ezért írtam hogy nem támogatom, de ha ez lesz akkor ez lesz. Nem arról vagyok híres hogy a kiírt szabályok ellen megyek, még ha nem is értek vele egyet
Én annyira nem élveztem hogy eddig minden játékon fejen kaptak amikor kilőttek, ezért is alakítom úgy az idei felszerelést ahogy. Viszont emiatt arra is feljogosítva érzem magam hogy résztvegyek az avatólövés rítusában
Én annyira nem élveztem hogy eddig minden játékon fejen kaptak amikor kilőttek, ezért is alakítom úgy az idei felszerelést ahogy. Viszont emiatt arra is feljogosítva érzem magam hogy résztvegyek az avatólövés rítusában
Az "avatólövést" simán támogatom, és fel is ajánlom hozzá a cuccaimat. A fegyver utolsó méréskor 360-380 körül mozgott, sztem ennyi is fog maradni, szal AS léptékben nem üt nagyot.
Damien azt azért ne felejtsd el, hogy hiába autentikusság, a fogorvos attól még drága. Géppuskánál nem egy-két eltéved lövésről beszélünk, hanem egy vödör cuccról az arcodba. És ez egy db fegyver. Több géppuska fedezőtüzénél meg igazi hóesés élmény, szem nem marad szárazon
- Előtörténet kidolgozottsága és megalapozottsága (ez 0-500BB) Egyetértek, legyen oka, hogy ottvan.
- Géppuskafészek kiépítettsége azaz mennyire felel meg a szabályoknak. Szabályos (villalábas rögzített, jó felé néző 120 fokban mozgatható stbstb.) esetben további max 500BB.
Ezzel gondok lesznek szvsz. A villaláb általában a fegyverek legelején van, ahhoz hogy jól és messziről látni lehessen kb a tár előtt 10-20 centivel lenne érdemes rögzíteni. Így ki tud lógni legalább 30-40 centi a csőből mintegy "Figyelem! Erre nem jó sétálni!" táblaként funkcionálva. Szal lehet valami alternatív nem villalábas rögzítést kéne eszkábálni a fegyvernek. De ezen még filózok kicsit.
- Kúlfaktor. Minél faszányosabban néz ki, a fészek, minél több a hangulati elem annál több BB-t jelent (legfeljebb 500 BB-ig) pl. hevederimitációban lévő lövedékenként 10 BB, üres hüvelyekre 5... Ha félpucér rambónak öltözött a géppuskás az mennyit ér?
Tehát egy fullos támogató játékinduláskor 1500 BB vel bír. Optimális esetben ez önmagában is elég elrettentő power kell legyen
Nekem megfelel feltéve, ha persze valaki a szervezők közül leszámolja nekem a játék előtt az 1500 darabot
A rakaszos foszthatóság tetszik, de ahhoz ugye valahonnan rakaszt kéne lőni...
Damien azt azért ne felejtsd el, hogy hiába autentikusság, a fogorvos attól még drága. Géppuskánál nem egy-két eltéved lövésről beszélünk, hanem egy vödör cuccról az arcodba. És ez egy db fegyver. Több géppuska fedezőtüzénél meg igazi hóesés élmény, szem nem marad szárazon
- Előtörténet kidolgozottsága és megalapozottsága (ez 0-500BB) Egyetértek, legyen oka, hogy ottvan.
- Géppuskafészek kiépítettsége azaz mennyire felel meg a szabályoknak. Szabályos (villalábas rögzített, jó felé néző 120 fokban mozgatható stbstb.) esetben további max 500BB.
Ezzel gondok lesznek szvsz. A villaláb általában a fegyverek legelején van, ahhoz hogy jól és messziről látni lehessen kb a tár előtt 10-20 centivel lenne érdemes rögzíteni. Így ki tud lógni legalább 30-40 centi a csőből mintegy "Figyelem! Erre nem jó sétálni!" táblaként funkcionálva. Szal lehet valami alternatív nem villalábas rögzítést kéne eszkábálni a fegyvernek. De ezen még filózok kicsit.
- Kúlfaktor. Minél faszányosabban néz ki, a fészek, minél több a hangulati elem annál több BB-t jelent (legfeljebb 500 BB-ig) pl. hevederimitációban lévő lövedékenként 10 BB, üres hüvelyekre 5... Ha félpucér rambónak öltözött a géppuskás az mennyit ér?
Tehát egy fullos támogató játékinduláskor 1500 BB vel bír. Optimális esetben ez önmagában is elég elrettentő power kell legyen
Nekem megfelel feltéve, ha persze valaki a szervezők közül leszámolja nekem a játék előtt az 1500 darabot
A rakaszos foszthatóság tetszik, de ahhoz ugye valahonnan rakaszt kéne lőni...
Asmodus- Hozzászólások száma : 34
Registration date : 2010. May. 11.
Jogos. Igazából az hogy a fészekbe hogyan van rögzítve a géppuska az nekem már mindegy. A legjobb az a rögzítés a mi szemszögünkből, aminél a lehető legtöbb látszik a fegyverből. Tehát abszolút nem ragaszkodom ahhoz, hogy magát a villalábat kelljen rögzíteni, csak legyen megoldva hogy ne forogjon körbe a cuccal (de ezt lehet úgy is megcsinálni, hogy a 120 fokos két "végállást" jelölitek ki, nekem az is okés).- Géppuskafészek kiépítettsége azaz mennyire felel meg a szabályoknak. Szabályos (villalábas rögzített, jó felé néző 120 fokban mozgatható stbstb.) esetben további max 500BB.
Ha nem te leszel félmeztelenül akkor jöhet. Ha te, akkor mínusz 200 BB Viccet félretéve, inkább a fegyver és közvetlen környezete (maga a fészek kialakítottsága is, pl homokzsákok, szögesdrótimitáció, álcaháló...stb)- Kúlfaktor. Minél faszányosabban néz ki, a fészek, minél több a hangulati elem annál több BB-t jelent (legfeljebb 500 BB-ig) pl. hevederimitációban lévő lövedékenként 10 BB, üres hüvelyekre 5... Ha félpucér rambónak öltözött a géppuskás az mennyit ér?
Ezt általában nagyon egyszerűen csináljuk, van 500-as osztású BBtartóm (500-1000-1500-2000-2500), azzal adagoljuk.Tehát egy fullos támogató játékinduláskor 1500 BB vel bír. Optimális esetben ez önmagában is elég elrettentő power kell legyen
Neked már félreraktam egyet kölcsön (a hozományomból) de tomeKK-től és El Santotól is próbálok kunyizni még. Optimális esetben lesz meglesz a 3 rakaszunk legalább.A rakaszos foszthatóság tetszik, de ahhoz ugye valahonnan rakaszt kéne lőni...
Lobster- Hozzászólások száma : 1221
Registration date : 2008. Feb. 28.
Rakaszt lehet csinálni is
Magitor- Hozzászólások száma : 815
Registration date : 2009. Jun. 23.
Ha valakinek nagyon kell rakasz, szóljon, megpróbálok lőni párat. Árat egyelőre nem tudok, ha van igény, utánanézek.
Spectre- Hozzászólások száma : 468
Registration date : 2009. Mar. 14.
Ne a tematikus topicba plíz. Átraktam ide.Magitor írta:Kis kedvcsináló
Itt néminemű ellentmondást érzek a tervezett szabályokban. Ha jól emlékszem épületben és 10m-es körzetén belül csak egyeslövés, egy támogató pedig feltehetőleg nem pötyögtetni fog Csak gondoltam jelzem hogy ez is bele legyen írva kivételként hogy később ne legyen belőle hiszti senki felől.Lobster írta:A 400 FPS az a szabvány masz2010-es támogatókategória. Mivel eleve nagyon kevés olyan emberke van aki ilyen fegyverrel mászkál, és azok is általában airsoftos csókák ezért ha ezt is visszavágnánk akkor nem 1-3 hanem 0-1 ilyen lenne Másrészt nem véletlenül van keményen szabályozva, hogy hová és milyen láthatóság mellett kell lerakni ezeket, így nem fordulhat elő, hogy valaki véletlenül 3-4 méterre becsámborog a tűzvonalba. Ha valaki géppuskafészket fog támadni, az tudni fogja mire vállalkozik.
Annyira pedig azért bízom a játékosokban, képesek összerakni a fejükben azt a bonyolult gondolatsort, hogy "egy erős és sokat lövő fegyvert akarok megtámadni, vajon érdemes arcvédőt viselnem?"
Plusz ha már biztonsági szempontok, mivel a támogató fegyvereeket jól láthatóvá akarjuk tenni, javasolnék valamilyen jó rikító (lehetőleg foszforeszkáló) matricát a kilógó csőre legalább 3-4 centi hosszan.
Meg világítós táblát feléje hogy Ratatafészek kerüld el!
Tudomásom szerint csak épületen BELÜL volt kötelező egyeslövés. De mivel a támogató semmiképpen sem fordítható úgy, hogy az épületbe belőjél vele akkor ez a probléma kizárva.Gem Kapocs írta:Itt néminemű ellentmondást érzek a tervezett szabályokban. Ha jól emlékszem épületben és 10m-es körzetén belül csak egyeslövés, egy támogató pedig feltehetőleg nem pötyögtetni fog Csak gondoltam jelzem hogy ez is bele legyen írva kivételként hogy később ne legyen belőle hiszti senki felől.
Plusz ha már biztonsági szempontok, mivel a támogató fegyvereeket jól láthatóvá akarjuk tenni, javasolnék valamilyen jó rikító (lehetőleg foszforeszkáló) matricát a kilógó csőre legalább 3-4 centi hosszan.
A rikitó izé meg talán már kicsit túlzás lenne. Egyszerű okból: mivel a támogató fészkek kb fixek, aki napközben nem "döbben rá" hogy ilyenek vannak annak estére sem lesz jobb esélye
Gyakorlatilag nagyon kevés és nagyon konkrét helyek lehetnek támogatós helyek, ezeket pedig meg is kell majd építeni valamilyen szinten. Később már nem nagyon lesz engedve hogy ide-oda pakolásszák a nagyágyújukat (már csak azért sem, mert eleve csak igen kevés a kritériumoknak megfelelő hely lesz ilyesmi) legfeljebb akkor ha másik épületbe kerülne az eszköz.
Egy géppuskafészek és kb a fegyver felétől kilógó cső talán elég látványos lesz
Akkor én vagyok eltévedve hogy a MASZt vesszük alapul és azt szigorítjuk itt-ott? Masz 2008 szerint épületben és 10m-es körében egyeslövés van. A 2010-et meg lusta vagyok megnézni hogy változott-e, de tavalyi dolgon amúgy sem változtat
A rikító színű jelölést arra való tekintettel javasoltam, hogy a tavalyi játékon volt, akik úgy elmentek mellettünk észre sem véve minket, hogy égett a tábortűz, beszélgettünk, füstöltünk Meg elsősorban nem attól tartok hogy éjszaka nem veszik észre mert napközben bambák voltak az emberek, de ha pl nem járt arra nap közben, könnyen belesétálhat a tűzvonalba akaratlanul is.
A rikító színű jelölést arra való tekintettel javasoltam, hogy a tavalyi játékon volt, akik úgy elmentek mellettünk észre sem véve minket, hogy égett a tábortűz, beszélgettünk, füstöltünk Meg elsősorban nem attól tartok hogy éjszaka nem veszik észre mert napközben bambák voltak az emberek, de ha pl nem járt arra nap közben, könnyen belesétálhat a tűzvonalba akaratlanul is.
Gem Kapocs írta:Akkor én vagyok eltévedve hogy a MASZt vesszük alapul és azt szigorítjuk itt-ott? Masz 2008 szerint épületben és 10m-es körében egyeslövés van. A 2010-et meg lusta vagyok megnézni hogy változott-e, de tavalyi dolgon amúgy sem változtat
Többet kéne airsoftra járni, és kevesebbet beszélni róla
10 méteres körzet azt jelenti, hogy épületből kifele, 10m-en túlra lehet sorozatot lőni. Meg épületre is lehet sorozatot lőni 10 méteren kívülről.
BTW gránátod mikor jön meg?
Spectre- Hozzászólások száma : 468
Registration date : 2009. Mar. 14.
Jó kérdés, február eleje közepe táján.
10m-t meg úgyszint így értelmeztem, lehet hogy megint magammal keveredtem logikai zavarba?
10m-t meg úgyszint így értelmeztem, lehet hogy megint magammal keveredtem logikai zavarba?
"Épületen belül kizárólag egyes lövés alkalmazható."Gem Kapocs írta:Akkor én vagyok eltévedve hogy a MASZt vesszük alapul és azt szigorítjuk itt-ott? Masz 2008 szerint épületben és 10m-es körében egyeslövés van. A 2010-et meg lusta vagyok megnézni hogy változott-e, de tavalyi dolgon amúgy sem változtat
Ez volt a tavalyi szabályokban.
Hát maradjunk annyiban, hogyGem Kapocs írta:A rikító színű jelölést arra való tekintettel javasoltam, hogy a tavalyi játékon volt, akik úgy elmentek mellettünk észre sem véve minket, hogy égett a tábortűz, beszélgettünk, füstöltünk Meg elsősorban nem attól tartok hogy éjszaka nem veszik észre mert napközben bambák voltak az emberek, de ha pl nem járt arra nap közben, könnyen belesétálhat a tűzvonalba akaratlanul is.
- aki éjjel meg akar támadni titeket és előtte nem járt arra az hülye
- ha ti mindenkire lőni fogtok aki arra jár akkor análbüntit kaptok
Magyarán ha harcok vannak akkor lehet belemászni egy tűzvonalba, ott meg már elvárható némi odafigyelés, főleg mert egy géppusinak elég jellegzetes "pörgése" lesz.
Viszont ha valaki harcok nélkül sétál arra, és egy sunyi géppuskás figyelmeztetés nélkül megsorozza az illetőt, akkor annak letörjük a kezét és feldugjuk a seggébe. Talán nem teljesen szabályszinten mondtam el, de remélem kb érthető a mögöttes elvrendszer
Egyébként meg kb elég ismert lesz az a 2-3 frakció akiknek lesz nehézfegyvere, ha más nem gyanítom outban regeléskor lesznek akik "hűbazmeg" jelleggel megnézik a cuccost.
Akkor ezt csak nekem sikerült úgy értelmezni hogy "mégegyszer elmondom hogy épületben egyeslövés!!!" Sebaj, megszoktam a failtLobster írta:Ez volt a tavalyi szabályokban.
Mod (Homár):Na jó, a téma már kicsit kezd elmászni, nem akarok több posztot erre áldozni. Nem értem a problémád, ezért leírom egyértelműen. Az ÉPÜLETBEN továbbra is marad az egyeslövés. NEM fogjuk engedni hogy bárki az épületBEN sorozgasson. A támogatófegyverek viszont kizárólag olyan helyekre lesznek lerakhatóak, hogy NE tudjanak semmilyen épületBEN vagy épületBE lőni (kivéve távoli épület esetén). Csak nyílt tér irányába. Tehát egyedül arra kell figyelni, hogy közeli embereket ne szórj tele BB-vel, de ez egyébként is le lesz írva, függetlenül a fegyverek típusától.
Lobster írta:- ha ti mindenkire lőni fogtok aki arra jár akkor análbüntit kaptok
Magyarán ha harcok vannak akkor lehet belemászni egy tűzvonalba, ott meg már elvárható némi odafigyelés, főleg mert egy géppusinak elég jellegzetes "pörgése" lesz.
Viszont ha valaki harcok nélkül sétál arra, és egy sunyi géppuskás figyelmeztetés nélkül megsorozza az illetőt, akkor annak letörjük a kezét és feldugjuk a seggébe. Talán nem teljesen szabályszinten mondtam el, de remélem kb érthető a mögöttes elvrendszer
Egyébként meg kb elég ismert lesz az a 2-3 frakció akiknek lesz nehézfegyvere, ha más nem gyanítom outban regeléskor lesznek akik "hűbazmeg" jelleggel megnézik a cuccost.
A "hűbazmeg" garantálva.
Azt, hogy "véletlenül" nem fog egy-két rövidsorozat elcsattanni amikor valaki ellenszenves fárad a géppuska elé kevésbé
Asmodus- Hozzászólások száma : 34
Registration date : 2010. May. 11.
Tudom hogy idegesítő vagyok, de fopp honlap frissítés a közeli vagy esetleg a távoli jövőben esedékes?
Noh, e percben érkezett a hír, a császári pálya immár garantáltan a miénk júli 29-31-re.
Üröm az örömben, hogy kicsit drágulni fog a pályadíj (1500 / fő), de tekintve hogy milliós összegbe került a vadászati jog kivásárlása - illetve hogy pécelért perfő ÉS pernap kértek 1000-et - szerintem ez még így is méltányos.
Gemnek is válaszolva: csütörtöktől indul a tényleges munka fopp témában. A weboldal kicsit kérdéses, hogyan és merre frissül, most egy alternatív megoldás felmerült (de ez még technikailag nem megoldott) mert vszeg lesz némi prehistórikus jellegű fórumjáték június tájékától. A jelen guglis oldal idén még vszeg marad, de lesz külső fórum hozzá (regelős, jogosultságos...stb) ezen még dolgozunk.
Aloha!
Üröm az örömben, hogy kicsit drágulni fog a pályadíj (1500 / fő), de tekintve hogy milliós összegbe került a vadászati jog kivásárlása - illetve hogy pécelért perfő ÉS pernap kértek 1000-et - szerintem ez még így is méltányos.
Gemnek is válaszolva: csütörtöktől indul a tényleges munka fopp témában. A weboldal kicsit kérdéses, hogyan és merre frissül, most egy alternatív megoldás felmerült (de ez még technikailag nem megoldott) mert vszeg lesz némi prehistórikus jellegű fórumjáték június tájékától. A jelen guglis oldal idén még vszeg marad, de lesz külső fórum hozzá (regelős, jogosultságos...stb) ezen még dolgozunk.
Aloha!
Lobster írta: vszeg lesz némi prehistórikus jellegű fórumjáték június tájékától.
Aloha!
Belepoffantok, de nem fog kicsit lemaradni az aki DK-ra ÉS Luminára megy egy kicsit a fórumjátékból? Esteleg Kildarnal Liveba toljuk majd?
Fórumjátékot tetszőleges időben le lehet zárni. DKra meg a nagytöbbség megy, tehát nemigen lesz miből kimaradni
Mivel én is leszek DK-n ezért vszeg sok dologból nem maradtok ki. Sőt, jó eséllyel abban a pár napban egy AAAAAKkkora vihar csap majd le Gterre, hogy az emberek ki sem tudják dugni az orrukat az utcára
Másrészt, nem lesz annyira pörgetve a fórumosdi, inkább afféle visszafogott lobbizós, kicsit sztorizós szálat szeretnék, már csak azért is mert a játékosok jó része még nem találkozott ilyen rendszerekkel.
Másrészt, nem lesz annyira pörgetve a fórumosdi, inkább afféle visszafogott lobbizós, kicsit sztorizós szálat szeretnék, már csak azért is mert a játékosok jó része még nem találkozott ilyen rendszerekkel.
Közérdekű közlemény.
Van valakinek egy laborköpenye a játékra kőcsönbe? Minél használtabb, annál jobb
Van valakinek egy laborköpenye a játékra kőcsönbe? Minél használtabb, annál jobb
16 / 18 oldal • 1 ... 9 ... 15, 16, 17, 18
16 / 18 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.