Trúlarper Szilveszter 2009-2010
+11
nagash
Kanix
Razakel
Eglar
Gem Kapocs
Ashi Valkoinen
Andrew
Pangloss
Soloviel
Kryx-Sama
Kildar
15 posters
2 / 7 oldal
2 / 7 oldal • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Trúlarper Szilveszter 2009-2010
Én részemről bevállalnék 6 liter kólát és lehet hogy tudok még hozni egy fél kiló chipset.
Kanix- Hozzászólások száma : 59
Registration date : 2008. Dec. 19.
Eglar, ahhoz van egy olcsó, ámde finom töltelékem, egy vegán már teszteltem, és nagyon ízlett neki. ; )
Eglar, amint jelzett mindenki, aki jön kiszámolom, csak annyi a gondom, hogy nem tudom pontosan milyen tésztára gondolsz...ha van róla egy eldugott recepted kicsit segíthet a dolgon =)
27-ig legkésőbb éjfélig jelezzen mindenki aki jön Szilveszterezni!
Én bevállalok sajtos pogácsát, 2 féle sütit, teasüti formájában fogom elkészíteni (sacher és oroszkrém), némi rostos üdítőt, ásványvizet és ha futja még a kereteimből akkor vmi alkohol tartalmú italt, mondjuk fehér rumot, mert az jó kólával xD
27-ig legkésőbb éjfélig jelezzen mindenki aki jön Szilveszterezni!
Én bevállalok sajtos pogácsát, 2 féle sütit, teasüti formájában fogom elkészíteni (sacher és oroszkrém), némi rostos üdítőt, ásványvizet és ha futja még a kereteimből akkor vmi alkohol tartalmú italt, mondjuk fehér rumot, mert az jó kólával xD
Kryx-Sama- Hozzászólások száma : 62
Registration date : 2009. May. 10.
Sztenderd lángostészta, a keményebbik fajtából. Recept nincs, engem úgy tanítottak főzni, h ha megkérdeztem, mennyi kell, azt mondták: "csak úgy érzésből"... vagy: "Hát, hogy olyan állagú legyen, mint ez itt".
Oroszkrém torta ugye növényi tejszínből lesz? *szépennéz* (mert koleszterindiétán vagyok, hörrrrg)
szerk. Sol: majd írd meg, mi kell bele!
Oroszkrém torta ugye növényi tejszínből lesz? *szépennéz* (mert koleszterindiétán vagyok, hörrrrg)
szerk. Sol: majd írd meg, mi kell bele!
Eglar- Hozzászólások száma : 787
Registration date : 2008. Aug. 04.
Én akkor mint jeleztem már Kryxnek hoznék egy vendéget is, vele együtt majd Angelit meg valami vodkát fogunk hozni + van itthon egy csomó házi páleszem meg borom úgyhogy abból is fogok hozni.
Vízipipát mint mondtam tudok hozni de per pillanat se szenem se dohányom hozzá és mindkettőt csak nálatok érdemes venni mert a határnak ezen az oldalán csak szar minőségü kapható mindkettőből... Szóval pipát csak akkor viszek ha valaki hozz extra szenet/dohányt mert szilveszter este nem hiszem, hogy sikerül ott találjak.
Vízipipát mint mondtam tudok hozni de per pillanat se szenem se dohányom hozzá és mindkettőt csak nálatok érdemes venni mert a határnak ezen az oldalán csak szar minőségü kapható mindkettőből... Szóval pipát csak akkor viszek ha valaki hozz extra szenet/dohányt mert szilveszter este nem hiszem, hogy sikerül ott találjak.
Razakel- Hozzászólások száma : 40
Registration date : 2008. Dec. 22.
Eglar: rendben le fogom írni neked, a mennyisége pedig úgy néz ki, ahogy már leírtad, hogy "kicsit ebből is, kicsit abból is", annyit elárulok, hogy jó fűszeres azért, ez azért jó, mert így a húsevőknek nem kellett külön csinálnom, tökéletesen meg voltak elégedve ezzel is, és igen úgy kell elkészíteni, hogy "érzésből". : )
"növényi tejszín" wtf? kutyatejből van? : )))
Razakel: Megnézem mi fér bele a költségvetésembe, a sajátomhoz van szenem, meg dohányom, legfeljebb megosztjuk, ha új nem lesz. ; )
"növényi tejszín" wtf? kutyatejből van? : )))
Razakel: Megnézem mi fér bele a költségvetésembe, a sajátomhoz van szenem, meg dohányom, legfeljebb megosztjuk, ha új nem lesz. ; )
Kryx: Fehér rum jó ötlet, abból tudok daiquirit (rum+lime+cukorszirup), mojitot (rum+lime+menta+cukorszirup) és bule hawaiit (rum+blue curacao+ananászlé).
Igazából az lenne jó ha valaki hozna tequilát ésvagy vodkát, abból van sok jóság.
Igazából az lenne jó ha valaki hozna tequilát ésvagy vodkát, abból van sok jóság.
Meg a cukorszirup és egyéb likőrök sem ártanának, hogy minél változatosabban ihassuk meg azt a rengeteg töményet
Andrew- Hozzászólások száma : 228
Registration date : 2008. Jun. 29.
Cukorszirupot illetve sweet and sour-t megoldom házilag, abból nem kell sok meg nem drága előállítani. Ami neccesebb már az a blue curacao, abból jó lenne ha nem csak én hoznék.
Eglar, igen növényi tejszínből lesz, mert az olcsóbb mint az állati...egy lángos tészta hm az szimplán csak kelt tészta...nah jó talán tartalmaz még tejfölt is pluszban.
Hm ami a vizipipázást illeti előre szólok, csak az udvaron lehet majd megejteni (ha még nem szóltam volna), mert nem akarok füstöt a lakásba, remélem bírjátok a hideget =)
Hm ami a vizipipázást illeti előre szólok, csak az udvaron lehet majd megejteni (ha még nem szóltam volna), mert nem akarok füstöt a lakásba, remélem bírjátok a hideget =)
Igen, sima kelt tészta. Én legalábbis tejföl nélkül csinálom. Csak azon gondolkoztam, 1 kg lisztből elég-e.
A növényi tejszínnek az állaga is jobb. Ha fölvered, utána kevésbé szottyad össze, és jóval kevesebb zselatin kell bele (már az olyan sütinél, ahol kell zselatin a habos krémbe, h megálljon, pl. tejszelet). Ez az anyuval közösen végigküzdött tavaly karácsonyi háromnapos sütigyártás tapasztalata. De persze pont neked magyarázom, aki napi szinten dolgozol ilyenekkel... XD
A növényi tejszínnek az állaga is jobb. Ha fölvered, utána kevésbé szottyad össze, és jóval kevesebb zselatin kell bele (már az olyan sütinél, ahol kell zselatin a habos krémbe, h megálljon, pl. tejszelet). Ez az anyuval közösen végigküzdött tavaly karácsonyi háromnapos sütigyártás tapasztalata. De persze pont neked magyarázom, aki napi szinten dolgozol ilyenekkel... XD
Eglar- Hozzászólások száma : 787
Registration date : 2008. Aug. 04.
igen 1 kg liszt tuti elég lesz, mert gondolom csak 1 szélesebb csíkot kell majd rátekerni és lehet sütni...xal kb mint 1 virslis rolóra gondolok...am zselatin mindig kell a tejszínbe, mondjuk van olyan cukrászda is ahol nem tesznek bele hiába növényi...xal a lényeg, hogy ki lehet hagyni, de nem célszerű, mert szeletelésnél könnyen szétcsúszik a süti =) én növényi tejszínbe nem is szoktam tenni pluszba cukrot 3 okból...1 gej lesz a süti, 2 minek ha már édes, 3 pénzkidobás.
Kildar a blue curacao kb mennyibe van és hol lehet kapni? Én sajnos még nem találkoztam vele.
Kildar a blue curacao kb mennyibe van és hol lehet kapni? Én sajnos még nem találkoztam vele.
Én mit hozzak? egy karton energiaital esetleg? /tavaly éjfél után senki nem volt ébren a bulin.../
dresscode van steampunkon kívül?
dresscode van steampunkon kívül?
nagash- Hozzászólások száma : 147
Registration date : 2008. Sep. 04.
Van steampunk dresscode? Akkor elkezdem gyűjteni a szétszedhető órákat. : D
Dehát a többi emberhez képest, ha nem is mindig, de évente 1-2 alkalommal mindig szokatlanul nézünk ki. : )
Solo szeritnem van az több is xD
A szokatlan különben is pontatlan megfogalmazás Nekem nem szokatlan ha bemegyek suliba 16 százados ruhában, csak ilyen hidegben kényelmetlen mert csak nyári viseletet varrtam XD
Le7 már tudni hányan leszünk?
nagash- Hozzászólások száma : 147
Registration date : 2008. Sep. 04.
Nagash
27-dikéig kell megmondani Kryxnek, hogy mész-e.
Részünkről (Hadijáték)
Kanix
Marinda
Andrew
én
+1 fő
27-dikéig kell megmondani Kryxnek, hogy mész-e.
Részünkről (Hadijáték)
Kanix
Marinda
Andrew
én
+1 fő
Eddig akik leszünk:
Andrew
Ashi +1 fő talán
Dorten
Eglar
Ichigo (50%)
Iván
Kanix +1 fő
Keitel
Kildar
Kryx
Marinda
Nagash
Nirwastir
Razakel +1 fő
Solo
EDIT: Updateltem, meg névsorba raktam a cuccot. Ashi
Andrew
Ashi +1 fő talán
Dorten
Eglar
Ichigo (50%)
Iván
Kanix +1 fő
Keitel
Kildar
Kryx
Marinda
Nagash
Nirwastir
Razakel +1 fő
Solo
EDIT: Updateltem, meg névsorba raktam a cuccot. Ashi
Hopsz....kihagytam Dortent. Tehát Nagash a kérdésedre az a válasz, hogy kb-ra lehet tudni, hogy 17-en leszünk plusz-mínusz 1 fő, gondolom aki jönne az már jelezte. De a határidőt tartom, aztán elkezdem kiszámolni a kaja fogyasztást. Aztán próbálok beszerezni nagykereskedőktől alapanyagokat, mert ott olcsóbb, mint a boltokba ill piacon.
Hogyha van rá szükség tudok Call of Cthulhu társasjátékot hozni.
Kanix- Hozzászólások száma : 59
Registration date : 2008. Dec. 19.
2 / 7 oldal • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
2 / 7 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.