Fallout - kérdések, válaszok, általános megbeszélések
+18
nagash
Magitor
Skalle
Soloviel
Gerodus
Lecram
Sonir Norend
Damien-Maelstrom
Deman
Gem Kapocs
PG
Spectre
Ashi Valkoinen
Keitel
Cebo
Andrew
Lobster
Kildar
22 posters
LarpHaTár :: Élőszerepjátékok alfórumai :: Lezajlott rendezvények archívuma :: Fallout LARP - 1. rész
1 / 7 oldal
1 / 7 oldal • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Fallout - kérdések, válaszok, általános megbeszélések
Fontos információ mindenkinek:
2009. Január 31-én a "Fejvadászat #8 - Zombilarp"-on is lehetőség lesz a Fallout LARP részvételi díj (1500 forint) előre befizetésére nálam.
2009. Január 31-én a "Fejvadászat #8 - Zombilarp"-on is lehetőség lesz a Fallout LARP részvételi díj (1500 forint) előre befizetésére nálam.
Nesze neked fotel...
http://picasaweb.google.hu/zagzagsama/FalloutLARPHatvan#5303331499050981026
csak bennfenteseknek!
http://picasaweb.google.hu/zagzagsama/FalloutLARPHatvan#5303331499050981026
csak bennfenteseknek!
Lobster- Hozzászólások száma : 1221
Registration date : 2008. Feb. 28.
Frankó ellátóbázisra akadhattak rá, ha mindenki kalassal futkározott
Andrew- Hozzászólások száma : 228
Registration date : 2008. Jun. 29.
Fallout szabálykönyv és világleírás a végleges változattal frissítve. Konkretizáltunk pár dolgot, illetve lényeges változást vezettünk be a fegyverhasználatnál és a BB-gazdálkodásnál.
Elírást találtam a szabályrendszerben:
• Az el nem látott végtagsebek a sérült a seb helyétől függően 10-15 percen belül a vérveszteség miatt ájulást okoznak.
• Az el nem látott végtagsebek a sérült a seb helyétől függően 10-15 percen belül a vérveszteség miatt ájulást okoznak.
Fallout szabálykönyv
Találtam egy kiforgatható, illetve félreérthető leírást.
•Egy tárba 30-nál több BB csak akkor tölthető, ha a valódi megfelelőjébe is több fér, és akkor is legfeljebb annyi, mint a valósba. Ez minden esetben szervezőkkel egyeztetendő, és a játékosok becsületére bízott. Aki ezzel csal, azzal szemben a lehető legszigorúbban fogunk eljárni.
Ezt inkább így írnám le: egy tárba annyi lőszer tölthető, mint a valódi megfelelőjébe. Az eredeti fegyver tárkapacitását kell figyelembe venni.
Az eredeti leírást könnyen úgy értelmezheti az ember, hogy 30 töltény tölthet bármilyen tárba, és csak az annál nagyobb tárkapacitásra van korlátozás.
•Egy tárba 30-nál több BB csak akkor tölthető, ha a valódi megfelelőjébe is több fér, és akkor is legfeljebb annyi, mint a valósba. Ez minden esetben szervezőkkel egyeztetendő, és a játékosok becsületére bízott. Aki ezzel csal, azzal szemben a lehető legszigorúbban fogunk eljárni.
Ezt inkább így írnám le: egy tárba annyi lőszer tölthető, mint a valódi megfelelőjébe. Az eredeti fegyver tárkapacitását kell figyelembe venni.
Az eredeti leírást könnyen úgy értelmezheti az ember, hogy 30 töltény tölthet bármilyen tárba, és csak az annál nagyobb tárkapacitásra van korlátozás.
Keitel- Hozzászólások száma : 437
Registration date : 2008. Feb. 25.
Cebo: Javítva.
Keitel: Írtam bele egy módosított változatot, a tárkapacitás szabály most így néz ki:
"Egy tárba csak annyi BB tölthető, amennyia valós megfelelőjébe. A sörétes puskákra ez a korlátozás a fegyverek jellege miatt másként vonatkozik, náluk a maximum 15 BB. "
Keitel: Írtam bele egy módosított változatot, a tárkapacitás szabály most így néz ki:
"Egy tárba csak annyi BB tölthető, amennyia valós megfelelőjébe. A sörétes puskákra ez a korlátozás a fegyverek jellege miatt másként vonatkozik, náluk a maximum 15 BB. "
Második oldal: "egye-mail cím jön ide" Mivel kéritek a karaktereket, akkor menjen már.
Végső halál opció: ha nem egy, hanem három kidolgozott karaktert küldök be, élhetek minden halálnál a végső halál opcióval?
"[...] éppen ezért senki se hozzon több BB-t mint amennyi a hop-upja beállításához szükséges." Laikusok nem tudják, mi az a hop-up. Én sem.
Ennyi felvetésem van. Amúgy kurvajó, mert tömör és lényegretörő. A LARP-ra vonatkozó részek mondjuk elég elnagyoltak, de akik meghívottak, úgyis értik majd.
Végső halál opció: ha nem egy, hanem három kidolgozott karaktert küldök be, élhetek minden halálnál a végső halál opcióval?
"[...] éppen ezért senki se hozzon több BB-t mint amennyi a hop-upja beállításához szükséges." Laikusok nem tudják, mi az a hop-up. Én sem.
Ennyi felvetésem van. Amúgy kurvajó, mert tömör és lényegretörő. A LARP-ra vonatkozó részek mondjuk elég elnagyoltak, de akik meghívottak, úgyis értik majd.
Hop-up = az a kis gumipöcök ami perdületet ad a golyónak és emiatt elméletileg nő a lőtáv
Gyakorlatilag a legtöbb ócó cuccban nincs ilyen vagy ha igen akkor meg nem állítható.
Más kérdés, hogy a lőszermennyiség kérdése vszeg meg lesz oldva, mivel a boltban kapható standard lőszerek helyett egy speciális központilag alkalmazott és színes skuló lesz kiosztva. Így ha valaki saját cuccal (vagy felszedegettel) lődözne az orditóan látszani fog, az illető meg repülni a játékról.
Gyakorlatilag a legtöbb ócó cuccban nincs ilyen vagy ha igen akkor meg nem állítható.
Más kérdés, hogy a lőszermennyiség kérdése vszeg meg lesz oldva, mivel a boltban kapható standard lőszerek helyett egy speciális központilag alkalmazott és színes skuló lesz kiosztva. Így ha valaki saját cuccal (vagy felszedegettel) lődözne az orditóan látszani fog, az illető meg repülni a játékról.
Az email cím ügyében Kildart kell keresni, de ő ha jól tudom ma nem jut netközelbe. Ha minden kötél szakad és valamiért sürgős a dolog akkor pm-ben is mehet.
Gyakorlatilag mi minden karaktert és csapatot google docsban fogunk nyilvántartani és kezelni, így akik szeretnének a szervezőkkel közösen dolgozni az elősztorijukon azok számára (ha nem lenne) akkor csináljanak egy gdocs accountot (vagy gmailes címet).
A 3 karakteres kérdés pedig érdekes, ugyan nem zárom ki a lehetőségét (már amennyiben sikerül a dolgot fizikailag is megjeleníteni) de nincs önálló döntési jogköröm.
Gyakorlatilag mi minden karaktert és csapatot google docsban fogunk nyilvántartani és kezelni, így akik szeretnének a szervezőkkel közösen dolgozni az elősztorijukon azok számára (ha nem lenne) akkor csináljanak egy gdocs accountot (vagy gmailes címet).
A 3 karakteres kérdés pedig érdekes, ugyan nem zárom ki a lehetőségét (már amennyiben sikerül a dolgot fizikailag is megjeleníteni) de nincs önálló döntési jogköröm.
Upsz. Mókás hogy eddig senki sem vette észre. Egyébként jöhet a saját mailemre, vagy PM-ben, vagy msnen átküldve.Ashi Valkoinen írta:Második oldal: "egye-mail cím jön ide" Mivel kéritek a karaktereket, akkor menjen már.
Ha kidolgozod, és hozzá is öltözöl, természetesen igen. Benned bízok annyira hogy tudjam, nem élsz vissza vele.Végső halál opció: ha nem egy, hanem három kidolgozott karaktert küldök be, élhetek minden halálnál a végső halál opcióval?
Ez a szabálypont főként azoknak szól, akik értenek annyira a dologhoz, hogy nekiálljanak ezzel a beállítással molyolni. De majd beleírok zárójelben magyarázatként egy olyat hogy (a fegyvere "belövéséhez")."[...] éppen ezért senki se hozzon több BB-t mint amennyi a hop-upja beállításához szükséges." Laikusok nem tudják, mi az a hop-up. Én sem.
Egyébként, Március 14-én, Rivergardon játékidőn kívül lehetőség lesz a Fallout LARP részvételi díj személyes befizetésére!
Mivel kicsit hosszúra és nehezen emészthetőre nyúlt a téma (tartalmazott régi, azóta megoldott problémákat is), ezért vágtam.
A szabálykönyvben azt az airsoft _lő_fegyvereket javítsuk mán át airsoft fegyverekre (vagy airsoft lőfegyver-imitációkra. Vagy airsoft légfegyverekre) . Picit más kategória jogilag
Spectre- Hozzászólások száma : 468
Registration date : 2009. Mar. 14.
Fú, ezt jó hogy kiszúrtad, minjárt át is írom, kösz.
Drogok lesznek? Lesz a játéktechnikai hatásuk, vagy csak ki kell játszani? Ugyanolyan formában adagolandók mint a Stimpak?
Javasolnám, hogy legyen, kijátszós-belövős verizóban.
Javasolnám, hogy legyen, kijátszós-belövős verizóban.
PG- Hozzászólások száma : 330
Registration date : 2008. Mar. 26.
Minimális mértékben lesznek, ugyanis amikor volt (Mítosz), akkor Narancs tetves és dugó szintű marhulássá fajult, és szinte ugyanezzel a társasággal.
Mondjuk menjen pofára és korlátozással. (Tehát pl. Isairnak nem.)
Egyébként hűen az eredeti játékhoz, többségük tablettázós lesz. (pontosabban smartiesdrazsézós)
Stimpackre kinézetileg van valamilyen követelmény vagy simán egy műanyagfecskendőt amire rá lesz írva hogy stimpack?
Találtam egy ilyet, kiindulási alapnak nem rossz ha valami világhűbbet akartok csinálni: http://www.turbosquid.com/FullPreview/Index.cfm/ID/355472
Találtam egy ilyet, kiindulási alapnak nem rossz ha valami világhűbbet akartok csinálni: http://www.turbosquid.com/FullPreview/Index.cfm/ID/355472
Valószínűleg központosított játéktárgy lesz, egy kicsit megvariált műanyagfecskendő képében. A képen látható cucchoz nem biztos, hogy lesz kapacitás.
Ha az alapanyagot lerendezzük és megmondjátok hány darab kell, akár tudok szabadítani 20-25 darabra kapacitást elkészíteni. Igazából gumicső, egy fecskendő, szigszalag, ragasztó, kartonhenger meg filctoll kérdése az egész
Mondjuk az sem biztos, hogy Magyarországon is ugyanúgy Stimpak van mint odakinn, itt is lehetne egyedi, meg akár a drogok is.
1 / 7 oldal • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
LarpHaTár :: Élőszerepjátékok alfórumai :: Lezajlott rendezvények archívuma :: Fallout LARP - 1. rész
1 / 7 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.