Fegyverek - a virslitől a latexig
+26
Cyrrian
Dorten
Nirwastir
Denegra
Morwina
Felanos
Iffar
Pangloss
Ahriman
Deman
Mordor
Magitor
Eglar
Augur
belzee
Andrew
Lobster
Tani
Lorin
Damien-Maelstrom
Árnybíró
Gem Kapocs
Spectre
Ashi Valkoinen
Sonir Norend
Kildar
30 posters
13 / 29 oldal
13 / 29 oldal • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 21 ... 29
Re: Fegyverek - a virslitől a latexig
Ha 8-as lyukon átmegy egy 12-es csavar akkor BÁRMI megoldhatóMordor írta:...talán megoldható...
8 as lyukon átmegy bszd egy kilo osztályú trolltengeralattjáró is XDGem Kapocs írta:Ha 8-as lyukon átmegy egy 12-es csavar akkor BÁRMI megoldhatóMordor írta:...talán megoldható...
Magitor- Hozzászólások száma : 815
Registration date : 2009. Jun. 23.
Mordor- Hozzászólások száma : 113
Registration date : 2010. Jun. 25.
Szép tiszta munka, sőt, határozottan pofás kis rohadék lesz.
Ahriman- Hozzászólások száma : 483
Registration date : 2010. Jul. 16.
Bizony, én meg sassolom, hogy kell felépíteni a cuccost XD
Pofás szerkezet...
Én eredetileg olyan nem túl korhű számszert akartam csinálni, ami a "csőre" töltött vesszőn kívül 3-at tart készenlétben egy tárban.
Az engedélyezett 25 fontnál jóval gyengébb fegyver esetében a felhúzáskor pottyanna a helyére az új vessző...
De ez jó bonyolult, úgyhogy marad a mostani projekt... Holnapután rakok fel képeket a csont-dióról is...
Én eredetileg olyan nem túl korhű számszert akartam csinálni, ami a "csőre" töltött vesszőn kívül 3-at tart készenlétben egy tárban.
Az engedélyezett 25 fontnál jóval gyengébb fegyver esetében a felhúzáskor pottyanna a helyére az új vessző...
De ez jó bonyolult, úgyhogy marad a mostani projekt... Holnapután rakok fel képeket a csont-dióról is...
Miért lenne túl bonyolult a táras rendszer?
Sima gravitációs adagolású tár kell hozzá, ami gyak egy doboz, amit felül tudsz nyitni. Az ideg a vessző feje alatt kapaszkodik a vesszőbe, és csak két tollat kap a cucc. Persze, ha pump actionre akarod csinálni, az már bonyolult.
Vagy ott a kínai móka, youtube-on fennvan a komplett elkészítése.
Megjegyzés, 16. századtól esetileg előfordul a táras számszeríj, főleg vadászati céllal. Habár nem, főleg rajolási céllal.
Sima gravitációs adagolású tár kell hozzá, ami gyak egy doboz, amit felül tudsz nyitni. Az ideg a vessző feje alatt kapaszkodik a vesszőbe, és csak két tollat kap a cucc. Persze, ha pump actionre akarod csinálni, az már bonyolult.
Vagy ott a kínai móka, youtube-on fennvan a komplett elkészítése.
Megjegyzés, 16. századtól esetileg előfordul a táras számszeríj, főleg vadászati céllal. Habár nem, főleg rajolási céllal.
Ahriman- Hozzászólások száma : 483
Registration date : 2010. Jul. 16.
Szerintem az a bonyolult benne, hogy egy majdnem öklömnyi bumszli van a vessző végén egy vas hegy helyett
Spectre- Hozzászólások száma : 468
Registration date : 2009. Mar. 14.
ÉS csak ennyi ami megoldható teljesen egyszerűen.Spectre írta:Szerintem az a bonyolult benne, hogy egy majdnem öklömnyi bumszli van a vessző végén egy vas hegy helyett
poli fegyverek. Egyik sem latex (asszem plastidib nevű folyékony gumit használnak inkább):
http://www.wynar.com/
edit:
rozmár típusú fegyverkészítési útmutató
http://www.dagorhir.com/forums/index.php?topic=15445.0
http://www.wynar.com/
edit:
rozmár típusú fegyverkészítési útmutató
http://www.dagorhir.com/forums/index.php?topic=15445.0
Rozmárkodás: Szereztem ilyen kenhető gumit hét elején kapom meg, ezt szigeteléstechnikához is alkalmazzák, már csak megfelelő szivacsot kellene szerványolni.
Magitor írta:Rozmárkodás: Szereztem ilyen kenhető gumit hét elején kapom meg, ezt szigeteléstechnikához is alkalmazzák, már csak megfelelő szivacsot kellene szerványolni.
Na, ezzel én is fogok próbálkozni(kard is kell), én hőálló szilikonból csináltam öntőformákat fémöntéshez... Van egy másik szilikon is(amelyekről beszélek mind kétkomponenses), ami állítólag nagyon strapabíró, nehezen eltéphető. Erről és a polifoam beszerzéséről is rakok majd délután linket(meg kell keresni...).
Kész a dió(majdnem, mert a vessző helye még nincs kivágva-nyilván amíg nem tudom, hogy a csontberakásban milyen mély lesz a vesszőt vezető 'árok', értelme se lenne).
A dió alján, az elsütőbillentyűnek megfelelő vágatban lévő pötty egy ferde furatba beragasztott acéltüske. Így az elsütőbillentyű nem tudja kikezdeni a vágat élét.
Update:
Nos:
Ez a weboldal szintén; asszem latex+polifoam fegyverek készítésével fogalakozik:
http://www.thequiche.com/index.html?redirect=cgi-bin/PageGenerator.pl?templateurl=WeaponConstruction-template.html&contenturl=WeaponConstruction-Intro.html
Fegyver készítésére Plastazote LD45-öt ajánl, íme a termékleírésa:
http://www.qualityfoam.com/docs/161_LD45.pdf
Na ennek kb az N70 felel meg szerintem innen(ez már elvileg nálunk is kapható)...
http://www.polifoam.com/pdf/muszaki_adatlap_normalhabok.pdf
Csatabárdpenge, buzogányfej, és tüske készítésére puhább LD30-at ajánl, akit érdekel kikeresheti... meg azt is, hogy kb. mi felem meg neki, ami hazánkban is kapható.
Én latex helyett szilikonnal vonnám be (esetleg szénporral-a fekete, vagy valami csillámporral keverve-fém szín elérése miatt, tehát anyagában lenne festett a bevonat). Méghozzá oxam DC-vel(fémöntéshez én a V1-et használom, 1 kg-os kiszerelésben is kapható, nagyon elégedett vagyok vele):
http://www.t-silox.hu/termekkinalat3.html
Viszont a kardom belseje két darab egymás mellé fektetett üvegszálas rúdból lesz(kb. darabonként 1,5cm átmérőjűek), az ehhez kapcsolódó markolatgomb+markolat meg üvegszál-laminát lesz. Tehát csak a keresztvas+penge lesz szivacs...
Na ennyi...
Némi boffer ismét, ezúttal a Nirwastirnak készült random kosaras egykezes:
Markolat közelről:
Markolat közelről:
Nagyon jól néz ki!
Mivel a számszer mellé nyilván kardot is kell majd alkotnom, érdekelne, hogy a keresztvasnak is polifoamozottnak kell lennie??? Egy képen láttam valahol, hogy a számszer karjainak végére is polifoamkockákat ragasztott valaki, ugye ezt viszont tényleg nem kell???
Mivel a számszer mellé nyilván kardot is kell majd alkotnom, érdekelne, hogy a keresztvasnak is polifoamozottnak kell lennie??? Egy képen láttam valahol, hogy a számszer karjainak végére is polifoamkockákat ragasztott valaki, ugye ezt viszont tényleg nem kell???
A számszeríj karjainak polifoamozása abszolút egyéni aberráció kérdése, ezt szerintem felénk sehol se követelik meg.
Keresztvas polizása, nos. Alapesetben nem mindenhol követelmény, de részemről erősen ajánlott, ráadásul sokféle extra forma alakítható ki a fentebb is látható drót + polifoam kombóval, én már szinte csak ezt használom a keresztvasakhoz.
Keresztvas polizása, nos. Alapesetben nem mindenhol követelmény, de részemről erősen ajánlott, ráadásul sokféle extra forma alakítható ki a fentebb is látható drót + polifoam kombóval, én már szinte csak ezt használom a keresztvasakhoz.
Nem acélra-vasra gondoltam, hanem üvegszálas keresztvasra, mivel az én fegyverem magja is üvegszálas rúd lesz. Nyilván a markolat, és a markolatgomb is...
Igazából az alapelv az, hogy egyrészt legyen ott poli ahol úgy érzed hogy azzal szeretnéd megápolni a másikat, másrészt ott ahova a másik keze esetleg önkéntelenül is odaverődhet, merugye az ujj elég sérülékeny része az embernek. Markolatgombot egyébként célszerű valahogy megpolizni, ugyanis elég sok rendszerben lehet meglepetésből leütni markolatgombbal.
Nirwastir kardja: Like. (azért kipróbálhatom?)
Pangloss- Hozzászólások száma : 168
Registration date : 2009. Jun. 15.
13 / 29 oldal • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 21 ... 29
13 / 29 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.