Fegyverek - a virslitől a latexig
+26
Cyrrian
Dorten
Nirwastir
Denegra
Morwina
Felanos
Iffar
Pangloss
Ahriman
Deman
Mordor
Magitor
Eglar
Augur
belzee
Andrew
Lobster
Tani
Lorin
Damien-Maelstrom
Árnybíró
Gem Kapocs
Spectre
Ashi Valkoinen
Sonir Norend
Kildar
30 posters
20 / 29 oldal
20 / 29 oldal • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 24 ... 29
Re: Fegyverek - a virslitől a latexig
Mordor: Ha esetleg valami játékon összefutunk, hozzád tudunk vágni foszforeszkáló matricát a vesszőkhöz, nagyban megkönnyíti az összeszedést ha sötétedés után zölden világítanak az elhagyott vesszői az embernek.
Na, kipróbáltam szabad téren is: larpsafe fej nélkül elvisz kemény harminc méterig(de pontos, tehát használható).
Nagyjából ennyiig fog elvinni azzal is(nehezebb lesz a vessző, de nagyobb a légellenállás). De ez így annyira harmatgyenge, hogy nem tudom kéne-e szarakodni a zsugorcsövezéssel(gyakorlatilag tíz centi tiplifa, ami el tudna törni de ettől nem hiszem, hogy el tud egyáltalán).
Viszont lehetne a "toll" az autógumibelsőből; a nock+egy centi pedig gumiból...
Nagyjából ennyiig fog elvinni azzal is(nehezebb lesz a vessző, de nagyobb a légellenállás). De ez így annyira harmatgyenge, hogy nem tudom kéne-e szarakodni a zsugorcsövezéssel(gyakorlatilag tíz centi tiplifa, ami el tudna törni de ettől nem hiszem, hogy el tud egyáltalán).
Viszont lehetne a "toll" az autógumibelsőből; a nock+egy centi pedig gumiból...
Mordor- Hozzászólások száma : 113
Registration date : 2010. Jun. 25.
Mordor írta:Na, kipróbáltam szabad téren is: larpsafe fej nélkül elvisz kemény harminc méterig(de pontos, tehát használható).
Az azért erősen kurvajó kategória
Spectre- Hozzászólások száma : 468
Registration date : 2009. Mar. 14.
Mordor bocs hogy ebbe pofátlankodok bele, de mi az az autógumi belső ? Tudtommal elég kevés ballonos európai kocsi van, azok is mind amcsi veterán verdák
Magitor- Hozzászólások száma : 815
Registration date : 2009. Jun. 23.
Spectre: akkor azért már erősen "ívben lövök"... Vízszintesen kilőve csak kb. 20m... lényeg, hogy eltörni nem tudja a saját vesszőit.
Magnitor: nekem van egy jó darab... igaz részben el lett vagdalva különböző célokra, de vagy 10 vessző tolla kifér belőle...
Magnitor: nekem van egy jó darab... igaz részben el lett vagdalva különböző célokra, de vagy 10 vessző tolla kifér belőle...
Mordor szal ez mi akkor? Olyan mint a bringakerék belseje a ballon vagy sima autógumi? (_Télleg nem bszogatásbol hanem nem tudom miről van szó )
Lada, Trabant, Kispolák, Skodajó, Dácsija/ARO, Zsuk/Barkasz, és a veterán mocik, biciklik rendelkeznek "belsővel", ha kell heti szinten bármely gumistól beszerezhető D. city-ben is
belzee- Hozzászólások száma : 301
Registration date : 2010. Jan. 28.
Na, készen vannak a vesszők is(még lesznek gumivédők a karok végeire+pomponok, amik ezeket takarják):
Egy baj van csak... kicsit túl lett "larpsafe-elve" mivel csak 13 fontos(most már bevizsgáltan), a szivacsos vesszőkkel 15 méternél távolabb képtelenség vele ellőni. De nem baj, mert úgyis akarok egy ismétlőt is, majd készítek egy erősebb kart, ez meg pont jó lesz arra.
Egy baj van csak... kicsit túl lett "larpsafe-elve" mivel csak 13 fontos(most már bevizsgáltan), a szivacsos vesszőkkel 15 méternél távolabb képtelenség vele ellőni. De nem baj, mert úgyis akarok egy ismétlőt is, majd készítek egy erősebb kart, ez meg pont jó lesz arra.
Szép lett nagyon, de látom nem okoz gondod a 15 méter, mert háztetőn snipeolsz
Találtam egy cool oktatóvideót kardkészítésről Liveokhoz.
Gondoltam megosztom veletek:
https://www.youtube.com/watch?v=H8Vote4SdZw
A párját a pajzsról a pajzsokhoz linkelem
Gondoltam megosztom veletek:
https://www.youtube.com/watch?v=H8Vote4SdZw
A párját a pajzsról a pajzsokhoz linkelem
Denegra- Hozzászólások száma : 58
Registration date : 2011. Feb. 08.
Esélyes, hogy voltak már linkelve. Nem rossz tutorial (főleg a have fun! mottó), de kicsit túlbiztosítottnak érzem a kardjaikat
Megjegyzés: amit pajzskészítésnél használ, az ragasztószpré, szerencsére már beszerezhető nagyobb barkácsáruházakban. Hockey tape a bandázsszalag, lehet venni sportboltban drágán, vagy vadászni elektronikai boltokban olcsón.
Megjegyzés: amit pajzskészítésnél használ, az ragasztószpré, szerencsére már beszerezhető nagyobb barkácsáruházakban. Hockey tape a bandázsszalag, lehet venni sportboltban drágán, vagy vadászni elektronikai boltokban olcsón.
Első próbálkozás a "pórias" fegyverek világába:
Vasalt bunkó
Magja 23-as szerszámnyél, egy csőpoli + a nemrég felfedezett, méregdrága barna színű power tape. Kivételesen szándékosan hagytam, hogy gyűrődjön a PT.
Vasalt bunkó
Magja 23-as szerszámnyél, egy csőpoli + a nemrég felfedezett, méregdrága barna színű power tape. Kivételesen szándékosan hagytam, hogy gyűrődjön a PT.
Ügyes munka!
Az arcpirítóan drága barna páver tép elég jól helyettesíthető a fosbarna, nagyon olcsó csomagolószalaggal. A hatás ugyanaz.
Az arcpirítóan drága barna páver tép elég jól helyettesíthető a fosbarna, nagyon olcsó csomagolószalaggal. A hatás ugyanaz.
Ígéretem egy latex-üvegszál fegyver készítéses doksit. Nos egyenlőre üvegszálas kardkészítést sikerült összehozni.
Link: http://holthatar.hu/cikkek/muhely
A latexes verzió lassabban fog elkészülni, illetve más fegyverekre is fogok ilyet csinálni... majd.
Spectre: jó a bunkód! már láttam ilyet valahol... talán devianton? De ez persze semmit sem csökkent a te munkád érdeméből
Link: http://holthatar.hu/cikkek/muhely
A latexes verzió lassabban fog elkészülni, illetve más fegyverekre is fogok ilyet csinálni... majd.
Spectre: jó a bunkód! már láttam ilyet valahol... talán devianton? De ez persze semmit sem csökkent a te munkád érdeméből
Iffar- Hozzászólások száma : 132
Registration date : 2010. Dec. 15.
Iffar írta:Spectre: jó a bunkód! már láttam ilyet valahol... talán devianton? De ez persze semmit sem csökkent a te munkád érdeméből
Köszi! Egyébként történelmi és larpos példák is ihlették, tehát simán lehetett máshol ilyesmi. A következő projekt egy kétkezes szegecselt bunkó lesz.
Kicsit Drizzt-esre vettem a figurát Sajnos továbbra sem jöttem rá, hogyan szúrjak be kellemesebb méretű képet bocsi.
Adatait itt találjátok.
Adatait itt találjátok.
Iffar: Tetszik maga a módszer, bár felmerült bennem egy kérdés: A polifoam rétegeket miért pont kétoldalas ragasztószalaggal? nem lenne egyszerűbb / költséghatékonyabb valami kenős ragasztóval?
Nem csak hogy egyszerűbb és talán olcsóbb lenne, de még puhább is...
Viszont este, a szobámban nem volt kedvem palmatexet szívni. Az már más kérdés, hogy miért pont este jön rám az ilyen, és miért pont szobában ...
De amúgy igazad van.
Ami viszont a szőnyegragacs mellett szól, hogy merevít, ami lehet előny is meg hátrány is.
Viszont este, a szobámban nem volt kedvem palmatexet szívni. Az már más kérdés, hogy miért pont este jön rám az ilyen, és miért pont szobában ...
De amúgy igazad van.
Ami viszont a szőnyegragacs mellett szól, hogy merevít, ami lehet előny is meg hátrány is.
Re: elf kardok
aztán másnap kipróbáltuk őket élesben 4-5 emberen oda is és vissza is, és nem állítom hogy nem lehet érezni amikor betalálnak. De bofferrel is lehet valakit lilára verni (biztos tapasztalta mindenki), ha ész nélkül csépel az ember.
Iffar, emlékszel arra a cikkre az "amerikai larposok és a német larposok" kapcsán? Ez a kard és a testvérei határozottan "németlarposak"
aztán másnap kipróbáltuk őket élesben 4-5 emberen oda is és vissza is, és nem állítom hogy nem lehet érezni amikor betalálnak. De bofferrel is lehet valakit lilára verni (biztos tapasztalta mindenki), ha ész nélkül csépel az ember.
Iffar, emlékszel arra a cikkre az "amerikai larposok és a német larposok" kapcsán? Ez a kard és a testvérei határozottan "németlarposak"
Kb háromnegyed - egy éve készült, de szorult a nut, ezért néha nem oldott ki. Most a jó időnek megörültem, és megjavítottam.
Burkolatlan, tollas vesszővel egyenes vonalban 20 méterig tudtam ellőni, ennél tovább nem mertem, mert mászhattam volna a szomszédba
A képen látható prototípus vesszővel olyan 15-17 méterig visz el.
A vessző tollazata egyenlőre szigetelőszalaggal erősített karton papír, ami sajnos veszélyesnek tűnik. Van valakinek valami ötlete miből lehetne? A bőrt próbáltam (kb 2mm-est) fej nélküli vesszőnél, az levegőben, olyan 10 méter megtétele után gondolt egyet, és vett egy 120°-os kanyart, át a szomszédba
További képek: https://picasaweb.google.com/holthatar/MuhelySzamszerij#
Nekünk kéttollas vesszőnél elég jól bevált a ducktape/powertape tollazás, nem mondom hogy tökéletes de nem olyan rossz mint amilyen olcsó.
Nekem az a bajom, hogy vág. Teszteléskor pl tök véletlen sikerült úgy lőni, hogy a fülem mellett suhant el, és éreztem a tollazat közelségét.
Tehát az a gond, hogy ha éppen nem talál, de elmegy melletted esetleg megvághat.
Tudom kicsi az esélye, meg leginkább is arcon tud vágni, mégis inkább agyalok rajta.
Morwina: A német larpos fegyverektől még messze vagyunk, de gőz erővel közeledünk
Tehát az a gond, hogy ha éppen nem talál, de elmegy melletted esetleg megvághat.
Tudom kicsi az esélye, meg leginkább is arcon tud vágni, mégis inkább agyalok rajta.
Morwina: A német larpos fegyverektől még messze vagyunk, de gőz erővel közeledünk
Német larpos fegyverek: Vannak köztük tényleg szépek. De kb ennyi.
Bofferrel bucira verni valakit: Sátorléc magos karddal is láttam már kezet törni. A fő veszélyforrás soha nem a fegyver, hanem a használója.
Bofferrel bucira verni valakit: Sátorléc magos karddal is láttam már kezet törni. A fő veszélyforrás soha nem a fegyver, hanem a használója.
Erre még talán a FeS-eseknek volt egy jó szólása, nem tudom pontosan idézni szóval Sonir, kérlek.
20 / 29 oldal • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 24 ... 29
20 / 29 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.