LarpHaTár
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Fegyverek - a virslitől a latexig

+26
Cyrrian
Dorten
Nirwastir
Denegra
Morwina
Felanos
Iffar
Pangloss
Ahriman
Deman
Mordor
Magitor
Eglar
Augur
belzee
Andrew
Lobster
Tani
Lorin
Damien-Maelstrom
Árnybíró
Gem Kapocs
Spectre
Ashi Valkoinen
Sonir Norend
Kildar
30 posters

20 / 29 oldal Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 24 ... 29  Next

Go down

Fegyverek - a virslitől a latexig - Page 20 Empty Re: Fegyverek - a virslitől a latexig

Témanyitás by Kildar Kedd Feb. 22, 2011 8:45 pm

Mordor: Ha esetleg valami játékon összefutunk, hozzád tudunk vágni foszforeszkáló matricát a vesszőkhöz, nagyban megkönnyíti az összeszedést ha sötétedés után zölden világítanak az elhagyott vesszői az embernek.
Kildar
Kildar
Diktátor
Diktátor

Hozzászólások száma : 2651
Registration date : 2008. Feb. 25.

http://sites.google.com/site/demgardikronikak/

Vissza az elejére Go down

Fegyverek - a virslitől a latexig - Page 20 Empty Re: Fegyverek - a virslitől a latexig

Témanyitás by Mordor Szomb. Márc. 05, 2011 5:47 pm

Na, kipróbáltam szabad téren is: larpsafe fej nélkül elvisz kemény harminc méterig(de pontos, tehát használható). Very Happy
Nagyjából ennyiig fog elvinni azzal is(nehezebb lesz a vessző, de nagyobb a légellenállás). De ez így annyira harmatgyenge, hogy nem tudom kéne-e szarakodni a zsugorcsövezéssel(gyakorlatilag tíz centi tiplifa, ami el tudna törni de ettől nem hiszem, hogy el tud egyáltalán).

Viszont lehetne a "toll" az autógumibelsőből; a nock+egy centi pedig gumiból... bounce

Mordor

Hozzászólások száma : 113
Registration date : 2010. Jun. 25.

Témanyitás by Spectre Szomb. Márc. 05, 2011 6:40 pm

Mordor írta:Na, kipróbáltam szabad téren is: larpsafe fej nélkül elvisz kemény harminc méterig(de pontos, tehát használható). Very Happy

Az azért erősen kurvajó kategória Wink
Spectre
Spectre

Hozzászólások száma : 468
Registration date : 2009. Mar. 14.

Témanyitás by Magitor Szomb. Márc. 05, 2011 7:31 pm

Mordor bocs hogy ebbe pofátlankodok bele, de mi az az autógumi belső ? Very Happy Tudtommal elég kevés ballonos európai kocsi van, azok is mind amcsi veterán verdák Very Happy
Magitor
Magitor

Hozzászólások száma : 815
Registration date : 2009. Jun. 23.

Témanyitás by Mordor Szomb. Márc. 05, 2011 8:11 pm

Spectre: akkor azért már erősen "ívben lövök"... Vízszintesen kilőve csak kb. 20m... lényeg, hogy eltörni nem tudja a saját vesszőit.
Magnitor: nekem van egy jó darab... Wink igaz részben el lett vagdalva különböző célokra, de vagy 10 vessző tolla kifér belőle...

Mordor

Témanyitás by Magitor Szomb. Márc. 05, 2011 9:35 pm

Mordor szal ez mi akkor? Olyan mint a bringakerék belseje a ballon vagy sima autógumi? Very Happy (_Télleg nem bszogatásbol hanem nem tudom miről van szó Very Happy)
Magitor
Magitor

Témanyitás by belzee Vas. Márc. 06, 2011 7:02 pm

Lada, Trabant, Kispolák, Skodajó, Dácsija/ARO, Zsuk/Barkasz, és a veterán mocik, biciklik rendelkeznek "belsővel", ha kell heti szinten bármely gumistól beszerezhető D. city-ben is
belzee
belzee

Hozzászólások száma : 301
Registration date : 2010. Jan. 28.

Témanyitás by Mordor Szomb. Márc. 12, 2011 6:24 pm

Na, készen vannak a vesszők is(még lesznek gumivédők a karok végeire+pomponok, amik ezeket takarják):
Fegyverek - a virslitől a latexig - Page 20 Th_Kp006Fegyverek - a virslitől a latexig - Page 20 Th_Kp001

Fegyverek - a virslitől a latexig - Page 20 Kp005
Egy baj van csak... kicsit túl lett "larpsafe-elve" mivel csak 13 fontos(most már bevizsgáltan), a szivacsos vesszőkkel 15 méternél távolabb képtelenség vele ellőni. De nem baj, mert úgyis akarok egy ismétlőt is, majd készítek egy erősebb kart, ez meg pont jó lesz arra. Idea

Mordor

Témanyitás by Magitor Szomb. Márc. 12, 2011 9:53 pm

Szép lett nagyon, de látom nem okoz gondod a 15 méter, mert háztetőn snipeolsz Very Happy
Magitor
Magitor

Témanyitás by Denegra Hétf. Márc. 14, 2011 8:53 am

Találtam egy cool oktatóvideót kardkészítésről Liveokhoz.
Gondoltam megosztom veletek: Smile
https://www.youtube.com/watch?v=H8Vote4SdZw

A párját a pajzsról a pajzsokhoz linkelem Smile
Denegra
Denegra

Hozzászólások száma : 58
Registration date : 2011. Feb. 08.

Témanyitás by Spectre Hétf. Márc. 14, 2011 9:25 am

Esélyes, hogy voltak már linkelve. Nem rossz tutorial (főleg a have fun! mottó), de kicsit túlbiztosítottnak érzem a kardjaikat Very Happy

Megjegyzés: amit pajzskészítésnél használ, az ragasztószpré, szerencsére már beszerezhető nagyobb barkácsáruházakban. Hockey tape a bandázsszalag, lehet venni sportboltban drágán, vagy vadászni elektronikai boltokban olcsón.
Spectre
Spectre

Témanyitás by Spectre Szer. Márc. 16, 2011 11:14 am

Első próbálkozás a "pórias" fegyverek világába:
Vasalt bunkó

Magja 23-as szerszámnyél, egy csőpoli + a nemrég felfedezett, méregdrága barna színű power tape. Kivételesen szándékosan hagytam, hogy gyűrődjön a PT.
Spectre
Spectre

Témanyitás by Ashi Valkoinen Szer. Márc. 16, 2011 1:06 pm

Ügyes munka!

Az arcpirítóan drága barna páver tép elég jól helyettesíthető a fosbarna, nagyon olcsó csomagolószalaggal. A hatás ugyanaz.
Ashi Valkoinen
Ashi Valkoinen

Hozzászólások száma : 2254
Registration date : 2008. Mar. 16.

http://ashi.web.elte.hu/

Témanyitás by Iffar Szer. Márc. 16, 2011 3:06 pm

Ígéretem egy latex-üvegszál fegyver készítéses doksit. Nos egyenlőre üvegszálas kardkészítést sikerült összehozni. Smile

Link: http://holthatar.hu/cikkek/muhely

A latexes verzió lassabban fog elkészülni, illetve más fegyverekre is fogok ilyet csinálni... majd. Smile

Spectre: jó a bunkód! már láttam ilyet valahol... talán devianton? De ez persze semmit sem csökkent a te munkád érdeméből Very Happy
Iffar
Iffar

Hozzászólások száma : 132
Registration date : 2010. Dec. 15.

Témanyitás by Spectre Szer. Márc. 16, 2011 3:43 pm

Iffar írta:Spectre: jó a bunkód! már láttam ilyet valahol... talán devianton? De ez persze semmit sem csökkent a te munkád érdeméből Very Happy

Köszi! Egyébként történelmi és larpos példák is ihlették, tehát simán lehetett máshol ilyesmi. A következő projekt egy kétkezes szegecselt bunkó lesz.
Spectre
Spectre

Témanyitás by Iffar Szomb. Márc. 19, 2011 7:44 pm

Kicsit Drizzt-esre vettem a figurát Smile Sajnos továbbra sem jöttem rá, hogyan szúrjak be kellemesebb méretű képet Sad bocsi.
Adatait itt találjátok.

Fegyverek - a virslitől a latexig - Page 20 Kep
Iffar
Iffar

Témanyitás by Gem Kapocs Hétf. Márc. 21, 2011 2:50 pm

Jó lett, bár a formától undorodom Very Happy Ettől még szép munka, grat!
Gem Kapocs
Gem Kapocs

Hozzászólások száma : 1928
Registration date : 2009. Mar. 09.

http://mentalpenis.blogspot.com

Témanyitás by Kildar Hétf. Márc. 21, 2011 2:56 pm

Iffar: Tetszik maga a módszer, bár felmerült bennem egy kérdés: A polifoam rétegeket miért pont kétoldalas ragasztószalaggal? nem lenne egyszerűbb / költséghatékonyabb valami kenős ragasztóval?
Kildar
Kildar
Diktátor
Diktátor

Témanyitás by Iffar Hétf. Márc. 21, 2011 5:21 pm

Nem csak hogy egyszerűbb és talán olcsóbb lenne, de még puhább is... Very Happy
Viszont este, a szobámban nem volt kedvem palmatexet szívni. Az már más kérdés, hogy miért pont este jön rám az ilyen, és miért pont szobában ... Smile
De amúgy igazad van.
Ami viszont a szőnyegragacs mellett szól, hogy merevít, ami lehet előny is meg hátrány is.
Iffar
Iffar

Témanyitás by Morwina Kedd Márc. 22, 2011 10:26 am

Re: elf kardok

aztán másnap kipróbáltuk őket élesben 4-5 emberen oda is és vissza is, és nem állítom hogy nem lehet érezni amikor betalálnak. De bofferrel is lehet valakit lilára verni (biztos tapasztalta mindenki), ha ész nélkül csépel az ember.
Iffar, emlékszel arra a cikkre az "amerikai larposok és a német larposok" kapcsán? Ez a kard és a testvérei határozottan "németlarposak" Very Happy
Morwina
Morwina

Hozzászólások száma : 30
Registration date : 2010. Dec. 05.

http://morwina.blog.hu

Témanyitás by Iffar Kedd Márc. 22, 2011 12:16 pm

Fegyverek - a virslitől a latexig - Page 20 Sz%C3%A1mszer%C3%ADj

Kb háromnegyed - egy éve készült, de szorult a nut, ezért néha nem oldott ki. Most a jó időnek megörültem, és megjavítottam.
Burkolatlan, tollas vesszővel egyenes vonalban 20 méterig tudtam ellőni, ennél tovább nem mertem, mert mászhattam volna a szomszédba Very Happy
A képen látható prototípus vesszővel olyan 15-17 méterig visz el.

A vessző tollazata egyenlőre szigetelőszalaggal erősített karton papír, ami sajnos veszélyesnek tűnik. Van valakinek valami ötlete miből lehetne? A bőrt próbáltam (kb 2mm-est) fej nélküli vesszőnél, az levegőben, olyan 10 méter megtétele után gondolt egyet, és vett egy 120°-os kanyart, át a szomszédba Very Happy

További képek: https://picasaweb.google.com/holthatar/MuhelySzamszerij#
Iffar
Iffar

Témanyitás by Kildar Kedd Márc. 22, 2011 12:35 pm

Nekünk kéttollas vesszőnél elég jól bevált a ducktape/powertape tollazás, nem mondom hogy tökéletes de nem olyan rossz mint amilyen olcsó.
Kildar
Kildar
Diktátor
Diktátor

Témanyitás by Iffar Kedd Márc. 22, 2011 12:42 pm

Nekem az a bajom, hogy vág. Teszteléskor pl tök véletlen sikerült úgy lőni, hogy a fülem mellett suhant el, és éreztem a tollazat közelségét.
Tehát az a gond, hogy ha éppen nem talál, de elmegy melletted esetleg megvághat.

Tudom kicsi az esélye, meg leginkább is arcon tud vágni, mégis inkább agyalok rajta.

Morwina: A német larpos fegyverektől még messze vagyunk, de gőz erővel közeledünk Wink
Iffar
Iffar

Témanyitás by Gem Kapocs Kedd Márc. 22, 2011 1:12 pm

Német larpos fegyverek: Vannak köztük tényleg szépek. De kb ennyi.
Bofferrel bucira verni valakit: Sátorléc magos karddal is láttam már kezet törni. A fő veszélyforrás soha nem a fegyver, hanem a használója.
Gem Kapocs
Gem Kapocs

Hozzászólások száma : 1928
Registration date : 2009. Mar. 09.

http://mentalpenis.blogspot.com

Témanyitás by Kildar Kedd Márc. 22, 2011 1:14 pm

Erre még talán a FeS-eseknek volt egy jó szólása, nem tudom pontosan idézni szóval Sonir, kérlek.
Kildar
Kildar
Diktátor
Diktátor

Témanyitás by Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

20 / 29 oldal Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 24 ... 29  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.