Általános megbeszélés és információs téma
+11
Frájd
Gem Kapocs
Nirwastir
Lobster
Spectre
Dorten
Erthandes
Ashi Valkoinen
MagicHorse
Árnybíró
Kildar
15 posters
LarpHaTár :: Élőszerepjátékok alfórumai :: Lezajlott rendezvények archívuma :: Demgardi Krónikák 2012: A Zagrozai Karnevál
2 / 4 oldal
2 / 4 oldal • 1, 2, 3, 4
Re: Általános megbeszélés és információs téma
Egyetértek, kifejezetten hatékony építőnapot zártunk, folyamatban van a felsőváros átalakítása, és kipucoltunk egy teljesen új helyszínt is. Csak így tovább, rövidesen kiírom a következő alkalmat
Háát, májusban nem tudok menni, mert műtenek június elején és labor meg stb kell.
Amúgy jó volt építkezni, nem kellett altatni este
Amúgy bocsi a falért, a régi anyagot próbáltuk felhasználni Athor kollegával.
Amúgy jó volt építkezni, nem kellett altatni este
Amúgy bocsi a falért, a régi anyagot próbáltuk felhasználni Athor kollegával.
Erthandes- Hozzászólások száma : 31
Registration date : 2012. Mar. 22.
Amúgy pont a lényeget felejtettem el.
Örülök, hogy megismerkedhettem pár emberrel. Jól éreztem magam a társaságotokban, bár van még mit tanulnom kifejezések terén is. Remélem majd a többi alkalom folyamán tovább tanulok
Örülök, hogy megismerkedhettem pár emberrel. Jól éreztem magam a társaságotokban, bár van még mit tanulnom kifejezések terén is. Remélem majd a többi alkalom folyamán tovább tanulok
Erthandes- Hozzászólások száma : 31
Registration date : 2012. Mar. 22.
Közvéleménykutatás jön: Egy május 19-hez mit szólnátok mint következő alkalom?
Még az is lehet hogy végre olyan időpontra teszitek amikor ráérek
Most mondjuk kaptam egy ilyen infót hogy abban az időpontban lenne a terepen Warcraft Live, ezügyben megerősítést várok. Ha tényleg akkor, akkor módosítanám a javaslatom május 12-re.
Update: Mivel megerősítést kapott az az információ, hogy május 19-én játék lesz a terepen, ezért a következő tereprendezési alkalom tervezett időpontja Május 12, szombat lenne, a mostanihoz hasonló menetrenddel. Ellenvetés van esetleg?
hát WL is azért 19-és hétvégén van, mert én 11-12-én nem lesek belföldön és másképp nem mentem bele. Szóval a én jelenlétemre elenyésző valószínűség van...
Nekem sajnos 12-re és 19-re is van programom.
Árnybíró- Hozzászólások száma : 67
Registration date : 2009. Aug. 28.
Ajh, ez annyira nem bíztató fejlemény. A kettővel utána levő hétvégén, azaz május 26-án ki ér rá? Csak kisakkozunk egy időpontot ami jó mindenkinek.
Egyelőre jónak tűnik az időpont.
Ashi: én teljesen benne lennék a kertépítésben, tudsz hozni akkor palántákat?
Illetve ahhoz ilyen kiskerítésnek nagyon jól nézne ki egy köteg fűzfaág, azt tudunk szerezni terepre menet?
Ashi: én teljesen benne lennék a kertépítésben, tudsz hozni akkor palántákat?
Illetve ahhoz ilyen kiskerítésnek nagyon jól nézne ki egy köteg fűzfaág, azt tudunk szerezni terepre menet?
Asszem nekem is jó a 26-a.
És ha minden remekül megy, a mi lyukfúrónkat is el tudom hozni.
Mellesleg Spectre és a többiek örülhetnek, mert egy kiruccanásom alkalmával kivágtam a homokfalból azt a fát, amit a múltkor nem fejeztünk be.
És ha minden remekül megy, a mi lyukfúrónkat is el tudom hozni.
Mellesleg Spectre és a többiek örülhetnek, mert egy kiruccanásom alkalmával kivágtam a homokfalból azt a fát, amit a múltkor nem fejeztünk be.
Uh, szeretünk nagyon
Spectre- Hozzászólások száma : 468
Registration date : 2009. Mar. 14.
No akkor:
Második DK2012 tereprendezés
Időpont: Május 26.
Menetrend az előzővel egyezik, azaz:
Gyülekező 9:00 és 9:45 között a tatabányai vasútállomás peronjának pénztárakkal átellenes végében. Vonatok Budapest felől 8:21-kor a Déliből és 8:38-kor a Keletiből indulnak. Reményeim szerint pár perccel 10:00 után érkezünk meg a CBA sztrádához, ahol az autós gyülekező lesz - a parkoló ingyenes és őrzött - ahonnan gyalog megyünk fel a terepre.
Második DK2012 tereprendezés
Időpont: Május 26.
Menetrend az előzővel egyezik, azaz:
Gyülekező 9:00 és 9:45 között a tatabányai vasútállomás peronjának pénztárakkal átellenes végében. Vonatok Budapest felől 8:21-kor a Déliből és 8:38-kor a Keletiből indulnak. Reményeim szerint pár perccel 10:00 után érkezünk meg a CBA sztrádához, ahol az autós gyülekező lesz - a parkoló ingyenes és őrzött - ahonnan gyalog megyünk fel a terepre.
Előrebocsájtom, hogy a mostani építkezésen fő célom saját kis kereskedőházam felhúzása lesz, tehát favágás terén nem kell nagyon számítani rám!
Szokás szerint lesz hely a kocsiban, aki jönne velem Budaörstől (oda még jár BKV) az jelezze. Benyát megosztjuk.
Ma is eredményes építőnapot zártunk, szépen halad mindenki helyszíne, aki részt vett az alkalmon. Még egyszer köszönöm mindenkinek, aki eljött és munkájával hozzájárult a játék előkészületeihez
A hosszúhétvége folyamán megosztok egy "telektérképet", ahol a már foglalt és még lefoglalható (pl. ingame lakhelynek, üzletnek, szolgálatóhelynek, akárminek) helyszínek lesznek láthatóak.
Továbbá: Aki még nem tette meg, jelentkezzen fel, és aki már megkapta a karakterlapját, az nyissa meg és töltse ki
A hosszúhétvége folyamán megosztok egy "telektérképet", ahol a már foglalt és még lefoglalható (pl. ingame lakhelynek, üzletnek, szolgálatóhelynek, akárminek) helyszínek lesznek láthatóak.
Továbbá: Aki még nem tette meg, jelentkezzen fel, és aki már megkapta a karakterlapját, az nyissa meg és töltse ki
Így utólag a játékkal kapcsolatban eszembe jutott valami...
Demgard világának egy "illemtana"
Ha esetleg ez valahol mégis le van írva, ez esetben kérek linket.
Tehát hogy a köznépi származású embernek hogy illik köszönnie mondjuk egy nemesnek.
Illetve előttünk áll Zagroza hercege; Térdre kell ereszkedni vagy álló helyzetben meghajolni, vagy esetleg előre hajtom kissé a fejem, az is elég?
Előre is köszönöm.
Demgard világának egy "illemtana"
Ha esetleg ez valahol mégis le van írva, ez esetben kérek linket.
Tehát hogy a köznépi származású embernek hogy illik köszönnie mondjuk egy nemesnek.
Illetve előttünk áll Zagroza hercege; Térdre kell ereszkedni vagy álló helyzetben meghajolni, vagy esetleg előre hajtom kissé a fejem, az is elég?
Előre is köszönöm.
Csak tippelek, de mivel a játék világa erősen épít a történelmi európára én ebből indulnék ki:
Nemesnek úr, nagyúr, tésúr, nemes/nemesb úr, földúr kifejezések dukálnak.
Herceg és hasonlók esetén amikor csak lehet biztosítani kell hogy a rangban alábbi feje alacsonyabb helyzetben legyen (azért 150 centis törpe herceg esetén a 220-as toldinak nem kell a földet nyalogatni, de illik derékból is meghajolva ácsorogni), illetve a jobbágy/paraszt/közember nem nézhet közvetlenül a nemesre/hercegre addig amíg az szót nem kér tőle, addig fej leszeg, cipőorr tanulmányoz.
Minél magasabb rangú a másik, annál inkább eltúlzottnak kell lennie a gesztusnak.
Aztán ha Kildar nem így gondolja majd elküld ahova gondolja
Nemesnek úr, nagyúr, tésúr, nemes/nemesb úr, földúr kifejezések dukálnak.
Herceg és hasonlók esetén amikor csak lehet biztosítani kell hogy a rangban alábbi feje alacsonyabb helyzetben legyen (azért 150 centis törpe herceg esetén a 220-as toldinak nem kell a földet nyalogatni, de illik derékból is meghajolva ácsorogni), illetve a jobbágy/paraszt/közember nem nézhet közvetlenül a nemesre/hercegre addig amíg az szót nem kér tőle, addig fej leszeg, cipőorr tanulmányoz.
Minél magasabb rangú a másik, annál inkább eltúlzottnak kell lennie a gesztusnak.
Aztán ha Kildar nem így gondolja majd elküld ahova gondolja
Mivel Kildar eddig nem reagált rá, így valószínűleg egyetért vele...
Köszönöm az infót Gem Kapocs!
Köszönöm az infót Gem Kapocs!
Irtria úgy általánosságban egy kicsit liberálisabb hely, tekintve hogy azon helyek egyike, ahol a nemesség pénzen megvehető, így ha nem eltúlzott a gesztus, valószínűleg azért sem fognak felnégyelni - ellenben ez persze nem jelenti azt, hogy az adott nemes poroszlói ne verhetnék össze a delikvenst ha túl nagy az arca.
Azért el fogja várni a nemesség a megfelelő tiszteletet, és annak tényleg rossz lesz, aki a szemembe néz.
Ismét lesz pár hely az autóban Bp felől, úgyhogy aki jönne az építkezésre, az szóljon.
2 / 4 oldal • 1, 2, 3, 4
LarpHaTár :: Élőszerepjátékok alfórumai :: Lezajlott rendezvények archívuma :: Demgardi Krónikák 2012: A Zagrozai Karnevál
2 / 4 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.