Margit-szigeti vívóórák
+20
Nirwastir
Nosfi
Pangloss
Kryx-Sama
Skalle
Andrew
Kildar
Jason
Spectre
Keitel
Deman
nagash
Eglar
Soloviel
Maloth
Gem Kapocs
Sonir Norend
Damien-Maelstrom
PG
Ashi Valkoinen
24 posters
16 / 24 oldal
16 / 24 oldal • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 20 ... 24
Mikor?
Re: Margit-szigeti vívóórák
Hétfő és Kedd suli sokáig, így ez alapból kiesik.
Szerdán és Csütörtökön délután 3-tól érek rá.
Pénteken egész nap.
Hétvégén mindig van valami, így az bizonytalan, főleg Vasárnap, mert az többnyire asztali party.
Messert szívesen tanulnék és gyakorolnék azzal, akit szintén ez érdekel.
Ringenből kimaradnék, nem az én területem.
Szerdán és Csütörtökön délután 3-tól érek rá.
Pénteken egész nap.
Hétvégén mindig van valami, így az bizonytalan, főleg Vasárnap, mert az többnyire asztali party.
Messert szívesen tanulnék és gyakorolnék azzal, akit szintén ez érdekel.
Ringenből kimaradnék, nem az én területem.
péntek gut
nagash- Hozzászólások száma : 147
Registration date : 2008. Sep. 04.
Végülis nekem sincs pénteken a szakdogaíráson kívül dolgom, úgyhogy átszavazok K-Cs-P-re, aztán amikor a legtöbben ráérnek, akkor megyek ki. Szombat esetlegesen beleférhet, amikor nincs specedzés és időben végzek a házimunkával.
Eglar- Hozzászólások száma : 787
Registration date : 2008. Aug. 04.
Átszavaztam csütörtökre és péntekre.
Csütörtökön 3-tól érek rá, pénteken egész nap, de csak akkor mennék fel Pestre, ha legalább 2-3 óra gyakorlás van.
Csütörtökön 3-tól érek rá, pénteken egész nap, de csak akkor mennék fel Pestre, ha legalább 2-3 óra gyakorlás van.
Soloviel írta:Ringenből kimaradnék, nem az én területem.
Ha tisztességesen akarsz messert tanulni akkor pedig kénytelen leszel egy kicsit a ringenbe is belekóstolni
Kampfringen jöhet, sima ringen nem, ennek az az egyszerű oka, hogy tudom magamról, hogy nem vagyok túl erős, és nem hinném, hogy pár perc alatt változtathatnék ezen, így inkább a technikára megyek rá abban, amiben csak tudok.
Tudom, erre fogod írni, hogy a ringen is pure technika, nos nem ezt tapasztaltam eddig, nekem főként földharcnak tűnt, ebben sosem voltam jó, szeretném áthidalni. A földrevitelt meg tudom még gátolni, de egy nálam erősebb ember ellen esélyem sincs ez ügyben, így marad a kampfringen, ahol szabad csúnyább dolgokat is tenni a másikkal, hogy az ember túlélje a témát.
Tudom, erre fogod írni, hogy a ringen is pure technika, nos nem ezt tapasztaltam eddig, nekem főként földharcnak tűnt, ebben sosem voltam jó, szeretném áthidalni. A földrevitelt meg tudom még gátolni, de egy nálam erősebb ember ellen esélyem sincs ez ügyben, így marad a kampfringen, ahol szabad csúnyább dolgokat is tenni a másikkal, hogy az ember túlélje a témát.
Szerk. Igen, Sol, most jön az, amire számítottál.
Erős én se vagyok. (egyébként meg az ne mondja nekem, hogy gyenge, aki qivel tápolja az ütéseit ) De megnyugtathatlak, a ringen is inkább a technikáról szól. Szóval elvileg, ha normálisan tudnám a technikákat, akkor nekem röhögve fel kéne tudnom borogatni meg elhajigálni a Kildar- , Spectre- vagy Damien- súlycsoportú embereket. (pedig aztán mennyivel nagyobbak nálam) És nálunk a kezdő edzésre gyakorolgatni lejáró haladók között van egy-két nálam semmivel sem erőteljesebb testalkatú lány, akik a jól begyakorolt technikáknak köszönhetően simán földre visznek és összecsomagolnak náluknál jóval nehezebb és erősebb srácokat... ha nekik ment, akkor elvileg nekünk is mennie kell.
Erős én se vagyok. (egyébként meg az ne mondja nekem, hogy gyenge, aki qivel tápolja az ütéseit ) De megnyugtathatlak, a ringen is inkább a technikáról szól. Szóval elvileg, ha normálisan tudnám a technikákat, akkor nekem röhögve fel kéne tudnom borogatni meg elhajigálni a Kildar- , Spectre- vagy Damien- súlycsoportú embereket. (pedig aztán mennyivel nagyobbak nálam) És nálunk a kezdő edzésre gyakorolgatni lejáró haladók között van egy-két nálam semmivel sem erőteljesebb testalkatú lány, akik a jól begyakorolt technikáknak köszönhetően simán földre visznek és összecsomagolnak náluknál jóval nehezebb és erősebb srácokat... ha nekik ment, akkor elvileg nekünk is mennie kell.
Damien nincs egy súlykategóriában a fent említett személyekkel.
Damien csak nagydarab, de jó a súlyelosztása.
Damien lassan alig 77 kg. (Ami vicces, hogy tapasztaltam már napi 7-8 kg ingadozást... reggel 84 kg, este 76... nem vicces. ?:S )
Mellesleg a technika nem minden, mert lehetsz te 127 danos mester, de ha egy teszem azt sárga öves nehezebb és/vagy erősebb nálad, cseszheted.
Szóval tartsuk tiszteletben Soloviel döntését, miszerint nem akar ringenezni, elég nagy és érett, hogy meghozhasson ilyen súlyú és felelősségű döntéseket...
Damien csak nagydarab, de jó a súlyelosztása.
Damien lassan alig 77 kg. (Ami vicces, hogy tapasztaltam már napi 7-8 kg ingadozást... reggel 84 kg, este 76... nem vicces. ?:S )
Mellesleg a technika nem minden, mert lehetsz te 127 danos mester, de ha egy teszem azt sárga öves nehezebb és/vagy erősebb nálad, cseszheted.
Szóval tartsuk tiszteletben Soloviel döntését, miszerint nem akar ringenezni, elég nagy és érett, hogy meghozhasson ilyen súlyú és felelősségű döntéseket...
Péntekre szavaztam, nem kommentálnám a döntést.
Kryx-Sama- Hozzászólások száma : 62
Registration date : 2009. May. 10.
Damien: közölném, hogy egyáltalán nem állt szándékomban téged (meg egyáltalán bárkit is) bárhogy is (főleg nem negatívan) minősíteni a felsorolással. Egész egyszerűen hozzám képest mind a négyen látványosan termetesebbek és erősebbek vagytok, és példának okáért ti jutottatok eszembe először.
Egyébként megeshet, hogy hozok majd gyakorlásokra magammal valakit, akit éppen be akarok szervezni ebbe az egész larpos rettenetbe. M.A.G.U.S. asztali parti kapcsán ismertem meg, azóta már edzőtárs is, és érdekelnék a közös gyakorlások meg a larp, úgyhogy könnyen lehet, hogy nemsokára felbukkan itt fórumon.
(a Rivergardra "beígért" évfolyamtárssal egyetemben)
(a Rivergardra "beígért" évfolyamtárssal egyetemben)
Ringen nem földharc. Ringen pusztakezes harc/belharc. Ringen am schwert fegyveres belharc. Nem feltétlenül az ellenfél földre juttatása a cél, de hasznos, mert ha lennvan lehet feszíteni taposni stb. A földharchoz neked nem kell kötelezően a földön lenned Ringenben általában ledobod az ellenfelet vagy leborítod, aztán taposod ütöd vágod, sűrűn fejezed be tőrrel a technikát. Jó, kifejezetten ringenes anyagot még nem láttam a Ringenschule Wrocklaw videóját leszámítva, de minden fegyveres harcnak szerves része a beharc, ami pedig a ringen am schwert.
Ilyet hogy kampfringen még nem is hallottam, itt szerintem valakitől vagy valahol valamilyen fogalmi zavart hallottál vagy olvastál, de elképzelhető hogy ez is ugyanolyan fogalmi páros mint a messer-grosse messer (nem összekeverendő a kriegmesserrel) ugyanis a kettő alatt tipológiailag ugyanarról beszélünk, az eredeti fogalom viszont a messer.
Ilyet hogy kampfringen még nem is hallottam, itt szerintem valakitől vagy valahol valamilyen fogalmi zavart hallottál vagy olvastál, de elképzelhető hogy ez is ugyanolyan fogalmi páros mint a messer-grosse messer (nem összekeverendő a kriegmesserrel) ugyanis a kettő alatt tipológiailag ugyanarról beszélünk, az eredeti fogalom viszont a messer.
Mielőtt pletykák indulnak körbe, a kampfringent mint olyat tőlem hallotta, igen, ugyanolyan fogalmi páros, főleg ARMA és kapcsolódó körökben elterjedt kifejezés, illetve bizonyos helyeken konkrétan a német iskola pusztakezes harcát (annak is a "düh fogásai" jellegű vállfaját) nevezik így, forrást nem tudok adni mert főleg fórumhozzászólásokban láttam felbukkanni, meg lusta is vagyok visszakeresni.
Ok, segáz, csak furcsa volt a megnevezés Valóban lehet olvasni cifrákat, bár ARMAs fórumokon eddig ezzel a kifejezéssel nem találkoztam de nem kizárt hogy csak elkerülte a figyelmemet. Mindenesetre az biztos hogy drága jó Talhoffer és Ringneck mesterek ringenként emlegetik (Persze amennyiben az általam beszerzett utánnyomások és kivonatok pontosak amire semmi garancia nincs )
Valaki e hét pénteken? És ha igen, mi a preferált fegyvernem?
Sajnos ez most kimarad, a vértesszőlősi önkormányzathoz megyek egyezkedni.
Hm. Senki? Mert akkor nem megyek ki.
Én most értem haza és amúgy is milyen fos idő van már. Viszont 26-án pénteken lehet róla szó
Btw veled nem is számoltam, mert úgy tudtam, az önkormányzatnál "vered az asztalt", hogy legyen hol túlélő trúlarpozni. (legalábbis gondolom, h azért mentél oda). De jah, jövő hét nekem is úgy néz ki, hogy oké.
Szerintem nekem is. Mikorra szándékoljuk az időbeliséget?
Lehetne mondjuk de. 10 - du. 4 között?
Lehetne mondjuk de. 10 - du. 4 között?
Szintén jól hangzik, lehet rám számítani.
Nosfi- Hozzászólások száma : 11
Registration date : 2010. Feb. 26.
Ashi: Bocs, elszámoltam magam.
Damien: nekem jó az időpont.
Nosfi: Miért, pénteken nincs meló?
Damien: nekem jó az időpont.
Nosfi: Miért, pénteken nincs meló?
Nekem csak fegyver kéne, mert nem hinném, hogy nagyon adnátok, ha a lochaberemmel kellene szembesülnötök ^^
Hát, nekem sajnos nincsen tartalék példányom. :C És emlékeim szerint nálad a larpos kard fogyóeszköz...
16 / 24 oldal • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 20 ... 24
16 / 24 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.