Offtopic 2.
+48
Mart
DreamLord
Ligeia
Bence
nalkahaj
Darien
Denegra
Felanos
Morwina
Árnybíró
Iffar
Predi
Frájd
Lupus
Zag-Zag
Gjin
SolidXerm
Ahriman
Manassé
Khaos
Derat
Mordor
Cornazil
Spectre
Magitor
Asmodus
Augur
nagash
Oldamur
Marinda
Lorin
Pangloss
Aidan
Tani
Andrew
Nirwastir
Soloviel
Keitel
Eglar
Nosfi
Kildar
Gem Kapocs
Lobster
Lecram
Damien-Maelstrom
belzee
Ashi Valkoinen
Sonir Norend
52 posters
24 / 43 oldal
24 / 43 oldal • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 33 ... 43
Re: Offtopic 2.
A mézsört én is úgy csinálom ahogy Eglar, és nekem nem Kildar adta a tippet hanem egy Zsófi nevű barátnőm. Csak egyszer benne felejtettük a pirítóst és 12 óra helyett kb. 38 óráig volt benne a piritós, így lett belőle 40 fokos mézsör.
És még egy tipp: hordóban vagy nagyobb jól lefedett dézsában érdemes érlelni, csak 2 hét után palackozni, amikor is betesszük a palackozott mézsört a hűtőbe éjszakára és reggelre meg szénsavasodik.
És még egy tipp: hordóban vagy nagyobb jól lefedett dézsában érdemes érlelni, csak 2 hét után palackozni, amikor is betesszük a palackozott mézsört a hűtőbe éjszakára és reggelre meg szénsavasodik.
Denegra- Hozzászólások száma : 58
Age : 35
Tartózkodási hely : Budapest
Registration date : 2011. Feb. 08.
Re: Offtopic 2.
Denegra 1 dolgot mondj meg hohy lett fokos ha az élesztő bacik 14-18 alkoholfok között meghalnak? Vagy úgy hogy 38 órán rotyogott? Vagy 38 órát állt aztán főztétek is aktívan? (ne ért félre érdekes a fogalmazásom nem kötekszem csak hülyén fejezem ki magam, meg kíváncsi vagyok )
Magitor- Hozzászólások száma : 815
Age : 38
Tartózkodási hely : Debrecen, műhely, műhely.
Registration date : 2009. Jun. 23.
Re: Offtopic 2.
Denegra: hát, szívesen csinálnám úgy, ha 1) lenne hordóm; 2) nem érezném így sokkal nagyobb biztonságban a cuccot, hogy palackban van. Elvégre ez mégiscsak egy koli, ahol önjelölt rendfenntartók garázdálkodnak a konyhában. szerk. Továbbá a használt olajat is egy hordóba öntik, és kitelik itt pár embertől, h cetli ide vagy oda, véletlenül rossz hordóba borítsa a szmötyit. De azért kösz a tippet.
Am az, hogy hogy lett belőle mézpálesz, érdekelne engem is. Andrew hozott össze egyszer - nem szándékosan - mézbort (kicsit túlérett a söre, de azért jó volt az ) a sörélesztős verzióval, részleteket tőle lehet megtudakolni.
Am az, hogy hogy lett belőle mézpálesz, érdekelne engem is. Andrew hozott össze egyszer - nem szándékosan - mézbort (kicsit túlérett a söre, de azért jó volt az ) a sörélesztős verzióval, részleteket tőle lehet megtudakolni.
A hozzászólást Eglar összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Feb. 15, 2011 7:34 pm-kor.
Eglar- Hozzászólások száma : 787
Age : 38
Tartózkodási hely : Szombathely// egyetemi időszkban BP
Registration date : 2008. Aug. 04.
Re: Offtopic 2.
Én egyszer mézecetet is összehoztam, egyrészt sokkal jobban oldotta a vízkövet a csapról mint bármilyen szupercucc - ez volt a tesztje hogy tényleg ecet-e - másrészt nagyon finom paradicsomsaláta lett belőle.
Mit nyertem?
Mit nyertem?
Re: Offtopic 2.
Kildar írta:
Mit nyertem?
Egészséges táplálkozás perket és plusz 1 szintet főzés skillre
Magitor- Hozzászólások száma : 815
Age : 38
Tartózkodási hely : Debrecen, műhely, műhely.
Registration date : 2009. Jun. 23.
Re: Offtopic 2.
Kildar írta:Én egyszer mézecetet is összehoztam, egyrészt sokkal jobban oldotta a vízkövet a csapról mint bármilyen szupercucc - ez volt a tesztje hogy tényleg ecet-e - másrészt nagyon finom paradicsomsaláta lett belőle.
Mit nyertem?
Na nekem ebből lett egyszer negyven liter
Amúgy nem sörélesztővel próbálkoztam, hanem borélesztővel, mert akkor speciel bort szerettem volna És szerintem bornak nem is volt szörnyű íze
Andrew- Hozzászólások száma : 228
Age : 35
Tartózkodási hely : Tatabánya
Registration date : 2008. Jun. 29.
Re: Offtopic 2.
De közel, az államilag szabályozotthoz
Magitor- Hozzászólások száma : 815
Age : 38
Tartózkodási hely : Debrecen, műhely, műhely.
Registration date : 2009. Jun. 23.
Re: Offtopic 2.
Morwina írta:
Trúlarper tűzgyújtás, avagy ég veled, elázott gyufásdoboz és kifogyott öngyújtó: Kova és Acél
Modern változatból jó ideje van ilyenem (svéd katonai tűzgyújtó néven vagy firesteel-ként fut). Egyszer tényleg ki kéne próbálnom...
Spectre- Hozzászólások száma : 468
Tartózkodási hely : Magyarisztán banánköztársasága
Registration date : 2009. Mar. 14.
Re: Offtopic 2.
Olyan magnéziumos bigyóra gondolsz amit túraboltokban lehet néha kapni (és Bear Grylls saját állítása szerint ki sem mozdul nélküle)?
Re: Offtopic 2.
Dealextreme-ről kb bagóért jön be az a magnéziumos bigyó, és igazából ha a műanyag markolatot lehákolja róla az ember és betekeri mondjuk bőrrel, akkor van egy viszonylag trún kinéző valamid ami bármilyen acéldarabbal működik.
Re: Offtopic 2.
Reflektálva Ashi linkjére, csak ezek nem orvtrapperek.
Amúgy ellentétben a nagy távolságról leadott lövésekkel és a csapdázással, ez legalább valóban vadászat - még akkor is, ha a linkelt oldalon adnak felügyelőket, hogy a vadásznak legyen alkalma hazamenni akkor is, ha elcseszi, és ez nekem nem tetszik annyira.
Amúgy ellentétben a nagy távolságról leadott lövésekkel és a csapdázással, ez legalább valóban vadászat - még akkor is, ha a linkelt oldalon adnak felügyelőket, hogy a vadásznak legyen alkalma hazamenni akkor is, ha elcseszi, és ez nekem nem tetszik annyira.
Ahriman- Hozzászólások száma : 483
Age : 38
Tartózkodási hely : Debrecen
Registration date : 2010. Jul. 16.
Re: Offtopic 2.
Nem magnéziumos bigyó! A magnéziumos bigyó meg a firesteel két külön dolog.
A magnéziumos bigyó úgy működik, hogy le kell faragni belőle forgácsokat (amivel jól el is basztad a késed élét),majd a hátoldalán lévő tűzkővel szikrát csiholsz és begyújtod.
A firesteel vagy magyartossabban tűzkő meg csak szikrát ad, de azt nagyon. A pontos összetételét nem ismerem, de vannak benne vicces fémek. B G ez utóbbit viszi magával mindenhova (nem véletlenül).Egyébként kipróbáltam svéd katonait és utángártottat is, és azért volt nem gyenge különbség. Ettől függetlenül érdemes kipróbálni a dealextreme-es változatokat, azt a pár dollárt biztosan megérik.
A magnéziumos bigyó úgy működik, hogy le kell faragni belőle forgácsokat (amivel jól el is basztad a késed élét),majd a hátoldalán lévő tűzkővel szikrát csiholsz és begyújtod.
A firesteel vagy magyartossabban tűzkő meg csak szikrát ad, de azt nagyon. A pontos összetételét nem ismerem, de vannak benne vicces fémek. B G ez utóbbit viszi magával mindenhova (nem véletlenül).Egyébként kipróbáltam svéd katonait és utángártottat is, és azért volt nem gyenge különbség. Ettől függetlenül érdemes kipróbálni a dealextreme-es változatokat, azt a pár dollárt biztosan megérik.
Spectre- Hozzászólások száma : 468
Tartózkodási hely : Magyarisztán banánköztársasága
Registration date : 2009. Mar. 14.
Re: Offtopic 2.
Ahriman írta:Reflektálva Ashi linkjére, csak ezek nem orvtrapperek.
Amúgy ellentétben a nagy távolságról leadott lövésekkel és a csapdázással, ez legalább valóban vadászat - még akkor is, ha a linkelt oldalon adnak felügyelőket, hogy a vadásznak legyen alkalma hazamenni akkor is, ha elcseszi, és ez nekem nem tetszik annyira.
Valóban nagyobb élmény lehet megküzdeni azért amit eszel, csak az a gond hogy ez itthon már kimeríti az állatkínzás fogalmát.
Nem magnéziumos vacak nincsen ? Olyan amit Morwina linkelt (kinézetre), na mert az tényleg trú! Ha valaki tud olyat engem érdekel!
Na nekem ugyan se a méz sör se a méz bor nem ízlett még soha életemben de valaki írja már le hogy mi kell hozzá és hogy kell megcsinálni ha már ennyit beszéltetek róla.
Eglar, miért a konyhában tárolod a cuccot, szobában a szobatársaktól félted, vagy csak nem fér már el?
Lorin- Hozzászólások száma : 238
Age : 33
Tartózkodási hely : Debrecen környéke
Registration date : 2010. Apr. 28.
Re: Offtopic 2.
Lorin: tisztában vagyok vele, ezért nem eszek vaddisznót.
Ahriman- Hozzászólások száma : 483
Age : 38
Tartózkodási hely : Debrecen
Registration date : 2010. Jul. 16.
Re: Offtopic 2.
Ahriman írta:Lorin: tisztában vagyok vele, ezért nem eszek vaddisznót.
Hát eddig még én is csak "őzike husikát" meg fácánt ettem, vaddisznót nem, és bár nincsenek túlzottan kifinomult ízlelőbimbóim abszolút semmivel sem jobb az őz hús mint a többi. A fácán talán kicsit ropogósabbra sült de ha a sima csirkét odaégetem az is ropogósabb lesz...
Egyébként aki egy szál késsel le tud győzni egy vadkant (kezdpk kaphatnak egy parittyát is mellé) az megérdemli hogy megegye. A lándzsa azért úgy elég gyér hogy mellé még csapda is kellett.
Zag-zag:
Jobb is ha beizzítjátok a rostát, mert szervezés terén tényleg nem volt semmi baj, és így az ilyen offolós elemek nagyjából a ti munkátokat járatják le. Ha lesz nyári játék akkor olyan időpontba tegyétek hogy ne zavarjon más játékot meg mondjuk vizsgaidőszakot (tudom hogy ez nem könnyű ) és akkor megint ott leszek!
Amúgy te azon szerencsés emberek egyike vagy akik észrevették hogy van nálam egy cserepes virág? Örülök, már már azt hittem az engem üldöző néhány törp kivételével senki sem tudja . (törpe szövetségeseink (!) mellesleg nagyon érdekesen reagáltak mikor elhúztam az orruk előtt a virággal .: "nála van a szent növény! kapjátok el!").
Lorin- Hozzászólások száma : 238
Age : 33
Tartózkodási hely : Debrecen környéke
Registration date : 2010. Apr. 28.
Re: Offtopic 2.
Lorin írta:
Nem magnéziumos vacak nincsen ? Olyan amit Morwina linkelt (kinézetre), na mert az tényleg trú! Ha valaki tud olyat engem érdekel!
Az szó szerint csak kova és acél. Úgy működik, hogy a kovával ütögeted az acélt, aminek hatására szikrák pattannak le az acélról. A firesteel ugyanígy működik, csak meg van némileg növelve a hatékonysága a különböző összetevőkkel, valamint általában kés fokával vagy másik acéllappal szokták használni, de ugyanúgy működik kovával is.
Spectre- Hozzászólások száma : 468
Tartózkodási hely : Magyarisztán banánköztársasága
Registration date : 2009. Mar. 14.
Re: Offtopic 2.
Nono, azért vadhús és vadhús között lényeges különbségek vannak. Meg azért akármelyik háziállat húsához képest egészen más ízük van jól kikészítve (sütve-főzve). Mondjuk a fácánért annyira nem rajongok, kevés a húsa és az íze sem jött be, viszont egy jó vaddisznó ragu az nyammLorin írta:Hát eddig még én is csak "őzike husikát" meg fácánt ettem, vaddisznót nem, és bár nincsenek túlzottan kifinomult ízlelőbimbóim abszolút semmivel sem jobb az őz hús mint a többi. A fácán talán kicsit ropogósabbra sült de ha a sima csirkét odaégetem az is ropogósabb lesz...
Re: Offtopic 2.
Pl ha egy ivaros kan vaddisznót belezel ki épp, nem fogod annyira szeretni bár ez minden hím állatra igaz hogy rettentő büdös tud lenni a nőstényéhez képest.
Magitor- Hozzászólások száma : 815
Age : 38
Tartózkodási hely : Debrecen, műhely, műhely.
Registration date : 2009. Jun. 23.
Re: Offtopic 2.
A húsnak megfelelő előkészítés után (mosás, felesleges zsír-kötőszövetek levágása stb) maximum pác-szaga van.
Belezés közben meg minden állat büdös
Belezés közben meg minden állat büdös
Re: Offtopic 2.
Lorin: Most már a folyosón tartom, mert ott kb. emberi a hőmérséklet, és senki nem bassza föl a radiátorra, mikor úgy gondolja, h az egész asztal kell neki, és az az üveg nem fér el ott. A szobában 1) kib...ott meleg van. 2) Tuti nyavalyognának, h ááááá, cefreszaga van. (pedig nincs, ha rendesen rácsavarom a kupakot) Mellékesen szólva szívbaj nélkül kinthagyják a narancshéjat meg a félig megevett kaját az asztalon napokig. De azért rend és tisztaság ígymegúgy.
Gem: Ezt aláírom. De feldolgozás közben is. Nekem azóta, h ott turkáltam a büdös és meleg disznóvéres masszában, mindig az jut eszembe, ha leülök véreshurkát enni. (megeszem ált, csak annyira nem örülök a flashback-nek )
Gem: Ezt aláírom. De feldolgozás közben is. Nekem azóta, h ott turkáltam a büdös és meleg disznóvéres masszában, mindig az jut eszembe, ha leülök véreshurkát enni. (megeszem ált, csak annyira nem örülök a flashback-nek )
Eglar- Hozzászólások száma : 787
Age : 38
Tartózkodási hely : Szombathely// egyetemi időszkban BP
Registration date : 2008. Aug. 04.
24 / 43 oldal • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 33 ... 43
24 / 43 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.